Úterý 31. ledna 2017, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Radek Vondráček)

296.
Návrh Pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017

Sněmovní dokument 5582. Prosím pověřeného člena organizačního výboru poslance Václava Votavu, aby se ujal slova a předložený sněmovní dokument uvedl. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo, vážený pane místopředsedo. Kolegyně, kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s usnesením organizačního výboru, které se konalo 18. ledna 2017, k návrhu Pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017.

Organizační výbor Poslanecké sněmovny doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout následující usnesení: Poslanecká sněmovna schvaluje Pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017 s výší příspěvků měsíčně... (Odmlka pro hluk v sále. Řečník se obrací na předsedajícího.)

 

Místopředseda PSP Radek Vondráček: Omlouvám se, pane poslanče. Dneska se nám opětovně nedaří udržet klid v sále. Já poprosím ty, kteří něco diskutují, aby šli do předsálí. Děkuji a ještě jednou prosím o klid!

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji, pane místopředsedo.

Pevná částka na kluby: 24 500 korun, variabilní částka na člena klubu vládní strany 5 314 korun a variabilní částka na člena klubu nevládní strany 6 908 korun, v závorce koeficient 1,3. Pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017 tvoří přílohu tohoto usnesení. A za druhé pověřuje odůvodněním tohoto návrhu na schůzi Poslanecké sněmovny poslance Václava Votavu.

Tím jsem vás seznámil s usnesením organizačního výboru. Jenom krátká poznámka, samozřejmě vše je uvedeno ve sněmovním dokumentu 5582. Pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017 se nikterak neliší od pravidel, která jsme schvalovali pro rok 2016. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Radek Vondráček: Děkuji, pane poslanče, že jste to zvládl i za tohoto hluku.

Já zahajuji všeobecnou rozpravu a ptám se, zda se někdo hlásí do všeobecné rozpravy k tomuto bodu. Nevidím nikoho, kdo by se přihlásil, proto končím všeobecnou rozpravu. Ptám se pana poslance, jestli má zájem o závěrečné slovo. (Ne.) Děkuji.

Takže přistoupíme k rozpravě podrobné. Ptám se, zda se někdo hlásí do podrobné rozpravy k tomuto bodu. Nevidím zde nikoho, končím podrobnou rozpravu. Opět se ptám pana poslance, zda má zájem o závěrečné slovo. Vzdává se ho.

Takže můžeme přistoupit k hlasování o návrhu usnesení - viz sněmovní dokument. Prosím.

 

Poslanec Václav Votava: Ano, odkazuji na usnesení, které jsem přečetl před chvílí.

 

Místopředseda PSP Radek Vondráček: Tak. Děkuji. Já poprosím o pozornost a klid. Eviduji žádost o odhlášení. Prosím, přihlaste se znovu svými kartami... Počet se nám již ustálil.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro usnesení, jak bylo předneseno. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 277, přihlášeno je 125 poslanců, pro 121, proti žádný. Tento návrh byl přijat. Děkuji, pane poslanče. Tímto končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám další bod dnešní schůze a tím je

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 18:00.




Přihlásit/registrovat se do ISP