(14.40 hodin)
(pokračuje Vondráček)

Jedná se o zákony vztahující se k církevním restitucím, sněmovní tisk 738 a sněmovní tisk 842.

Takže po tomhle upřesnění zahájím znovu hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování 269, přihlášeno 150 poslanců, pro 43, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Jako další budeme hlasovat návrh pana poslance Tomio Okamury, který navrhuje zařadit bod 66, sněmovní tisk 559, dnes po již pevně zařazených bodech.

Já zahajuji hlasování... (Nesouhlasný hluk v sále.) Pardon? (Poznámka z pléna: Veto tam bylo.) Je to sněmovní tisk 559 o referendu.

Takže zahajuji znovu hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh pana poslance Tomio Okamury. Kdo je proti?

Hlasování 271, přihlášeno 152 poslanců, pro 43, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Herberta Pavery, který navrhuje zařazení nového bodu do pořadu schůze, který se nazývá přesně Kompenzace pro chovatele drůbeže, holubů, cizokrajného ptactva atd. v souvislosti s ptačí chřipkou.

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování 272, přihlášeno 151 poslanců, pro 62, proti 24. Tento návrh nebyl přijat.

 

Jako další budeme hlasovat návrh paní poslankyně Jany Černochové, která navrhuje zařazení bodu 161, sněmovní tisk 956, ústavní zákon z roku 1993, a to 1. února po pevně zařazených bodech.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování 273, přihlášeno 151 poslanců, pro 112, proti 25. Tento návrh byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat návrh paní poslankyně Semelové o náhradním výživném. Je to bod 126, sněmovní tisk 780. Paní poslankyně navrhuje zařadit ve středu odpoledne jako první bod po již pevně zařazených bodech.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování 274, přihlášeno 151 poslanců, pro 68, proti 63. Tento návrh nebyl přijat.

 

Dále budeme hlasovat návrh pana poslance Grospiče, který navrhuje zařazení bodu 151, sněmovní tisk 908, ústavní zákon o referendu o NATO, a to pevně zařadit na 1. 2. odpoledne po již pevně zařazených bodech.

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování 275, přihlášeno 151 poslanců, pro 33, proti 92. Tento návrh nebyl přijat.

 

Jako poslední je návrh pana místopředsedy Vojtěcha Filipa, pevné zařazení bodu zákon 217 o registru smluv, a to jako čtvrtý bod bloku třetích čtení v pátek 3. února.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování 276, přihlášeno 150 poslanců, pro 42, proti 32. Tento návrh nebyl přijat.

 

Takže podle mých poznámek jsme již vyčerpali všechny návrhy na změnu pořadu schůze a můžeme přejít k dalšímu jednání. Otevírám bod

 

296.
Návrh Pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017

Sněmovní dokument 5582. Prosím pověřeného člena organizačního výboru poslance Václava Votavu, aby se ujal slova a předložený sněmovní dokument uvedl. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo, vážený pane místopředsedo. Kolegyně, kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s usnesením organizačního výboru, které se konalo 18. ledna 2017, k návrhu Pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017.

Organizační výbor Poslanecké sněmovny doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout následující usnesení: Poslanecká sněmovna schvaluje Pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017 s výší příspěvků měsíčně... (Odmlka pro hluk v sále. Řečník se obrací na předsedajícího.)

 

Místopředseda PSP Radek Vondráček: Omlouvám se, pane poslanče. Dneska se nám opětovně nedaří udržet klid v sále. Já poprosím ty, kteří něco diskutují, aby šli do předsálí. Děkuji a ještě jednou prosím o klid!

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji, pane místopředsedo.

Pevná částka na kluby: 24 500 korun, variabilní částka na člena klubu vládní strany 5 314 korun a variabilní částka na člena klubu nevládní strany 6 908 korun, v závorce koeficient 1,3. Pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017 tvoří přílohu tohoto usnesení. A za druhé pověřuje odůvodněním tohoto návrhu na schůzi Poslanecké sněmovny poslance Václava Votavu.

Tím jsem vás seznámil s usnesením organizačního výboru. Jenom krátká poznámka, samozřejmě vše je uvedeno ve sněmovním dokumentu 5582. Pravidla hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2017 se nikterak neliší od pravidel, která jsme schvalovali pro rok 2016. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Radek Vondráček: Děkuji, pane poslanče, že jste to zvládl i za tohoto hluku.

Já zahajuji všeobecnou rozpravu a ptám se, zda se někdo hlásí do všeobecné rozpravy k tomuto bodu. Nevidím nikoho, kdo by se přihlásil, proto končím všeobecnou rozpravu. Ptám se pana poslance, jestli má zájem o závěrečné slovo. (Ne.) Děkuji.

Takže přistoupíme k rozpravě podrobné. Ptám se, zda se někdo hlásí do podrobné rozpravy k tomuto bodu. Nevidím zde nikoho, končím podrobnou rozpravu. Opět se ptám pana poslance, zda má zájem o závěrečné slovo. Vzdává se ho.

Takže můžeme přistoupit k hlasování o návrhu usnesení - viz sněmovní dokument. Prosím.

 

Poslanec Václav Votava: Ano, odkazuji na usnesení, které jsem přečetl před chvílí. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP