Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
11. května 2005 v 9.02 hodin

Přítomno: 195 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Milé dámy, vážení pánové, milí svatebčané, vítám vás na dnešním, pátém jednacím dnu 44. schůze Poslanecké sněmovny. Prosím, abyste použili tyto žluté karty, zasunuli je do příslušných otvorů a tím dali najevo svou přítomnost v sále, resp. mi sdělili, kdo z vás žádá o vydání náhradní karty, resp. jim byla vydána, stejně jako panu kolegu Kapounovi, jako náhradní karta č. 1.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání Sněmovny požádali tyto kolegyně a tito kolegové: paní Jarmila Boháčková z důvodu hospitalizace, pan kolega Jiří Karas, Jaroslav Plachý, Marie Rusová, Petr Šulák - zřejmě asi až odpoledne - ne - z důvodu konference Parlamentního shromáždění OBSE. Z členů vlády se omlouvá Pavel Dostál ze zdravotních důvodů, Martin Jahn z důvodu neodkladných pracovních povinností a ministr Pavel Němec z důvodu neodkladného jednání mimo hlavní město pražské.

Dnešní jednání zahájíme body z bloku třetích čtení, u kterých už byly splněny lhůty, a to body 78, 79, 80, 81, 82, 83, 86, 87, 90, 91, 92, 93 a uvidíme, kam se dostaneme dál.

Ještě před zahájením projednávání těchto bodů dávám možnost vystoupit s procedurálním návrhem nejprve paní kolegyni Rujbrové, pak se hlásil pan kolega Pavel Hojda.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Děkuji, pane místopředsedo. Dobré ráno, kolegyně a kolegové. Dovolte mi, abych vám tlumočila prosbu veřejného ochránce práv a abych přednesla návrh, aby bod, který se týká vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 349/1999 Sb., o veřejném ochránci práv, byl pevně zařazen, a to na úterý 17. května jako první bod, resp. první bod po v této chvíli již pevně zařazených bodech. Jde o bod číslo 95 našeho programu jednání, sněmovní tisk 751. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Druhý, komu uděluji slovo, je pan kolega Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dobrý den, pane předsedající, dámy a pánové. Včera měl zasedání volební výbor, který připravil kandidátku pro volbu pěti členů Rady České televize, a s ohledem na to, že volbu je možné ještě provést na tomto zasedání Poslanecké sněmovny, navrhuji, aby byl zařazen nový bod volební, a to je návrh na volbu členů Rady České televize, a aby se volba uskutečnila 17. května, v úterý, od 18 hodin v bloku voleb.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: To byl druhý procedurální návrh. Kdo se hlásí další do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, budeme hlasovat.

 

Nejprve rozhodneme o návrhu paní kolegyně Zuzky Rujbrové zařadit bod číslo 95 - bod číslo 95, pokud se nepletu, bod 95 jako první bod našeho jednání v úterý 17. 5., resp. jako první bod po případně již pevně zařazených bodech, kterými pravděpodobně budou návrhy zákonů vrácené Senátem.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 88. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 149 přítomných pro návrh 106, proti 9. Návrh byl přijat.

 

Druhý návrh přednesl pan kolega Hojda. Omlouvám se, já jsem nedával až tolik pozor, jsa zaujat plněním jiných povinností, které mám, a prosím pana kolegu Hojdu, zda by mohl ještě jednou na mikrofon přesně specifikovat obsah svého procedurálního návrhu.

 

Poslanec Pavel Hojda: Ano, pane předsedající, uznávám, že je tady velký hluk. Navrhl jsem zařazení nového bodu, a to návrh na volbu členů Rady České televize, a jako odůvodnění jsem uvedl, že včera volební výbor schválil v pořadí návrh kandidátů na volbu členů Rady České televize. Má být zvoleno pět členů rady, těch kandidátů je vybráno 15, a navrhl jsem, aby se tato volba uskutečnila v bloku voleb sedmnáctého, úterý, po 18. hodině.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP