Neautorizováno !


 

(11.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Stanoviska? (Zpravodaj i navrhovatel souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 136. Z přítomných 189 pro bylo 143, proti 37. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Antonín Seďa: A nyní přistoupíme k hlasování o komplexním pozměňovacím návrhu výboru pro obranu a bezpečnost, který je uveden pod bodem B. (Zpravodaj i navrhovatel souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 137. Z přítomných 189 pro bylo 132, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Antonín Seďa: Vážená paní předsedající, myslím si, že bylo hlasováno o všech pozměňovacích návrzích, a nyní můžeme přistoupit k hlasování o zákonu jako celku. Souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Pan navrhovatel jistě také souhlasí.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Petra Nečase, Jana Vidíma a Tomáše Kladívka na vydání zákona o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o Vojenském zpravodajství, podle sněmovního tisku 662, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 138. Z přítomných 188 pro návrh bylo 130, proti 41. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodajovi i panu navrhovateli a končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod

 

90.
Návrh poslanců Václava Votavy a dalších na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 309/1999 Sb., o Sbírce zákonů
a Sbírce mezinárodních smluv, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 707/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujali za navrhovatele pan poslanec Václav Votava a zpravodaj ústavněprávního výboru pan poslanec Radim Chytka. Obdrželi jste sněmovní tisk 707/3, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu, do které nemám zatím žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, zda se do rozpravy někdo hlásí. Pokud se tedy nikdo do rozpravy nehlásí, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o návrzích. Já poprosím pana zpravodaje, aby se ujal své role.

 

Poslanec Radim Chytka: Vážená paní místopředsedkyně, vážené dámy a pánové, je tomu tak, ve druhém čtení po rozpravě padl návrh na zamítnutí tohoto zákona. Byly tam dva důvody. Je to přesun výkonu státní správy na samosprávu, aniž by následovaly finanční prostředky na zabezpečení těchto úkonů. A kromě toho jde o duplicitu, neboť projekt Europe direct zajišťuje postupnou možnost v jednotlivých krajích nahlížet do úředních věstníků Evropské unie. Z těchto dvou důvodů tedy padl návrh na zamítnutí, o kterém bychom nyní měli hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Nejprve budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí. Já se pokusím upozornit všechny kolegy, že budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 139. Z přítomných 191 poslanců pro návrh hlasovalo 57, proti 109. Tento návrh nebyl přijat.

 

A nyní tedy přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích a já prosím, abyste navrhl, jak budeme postupovat.

 

Poslanec Radim Chytka: Já se domnívám, že procedura je poměrně velice jednoduchá, a sice máme celkem tři návrhy ústavněprávního výboru pod písmenem B plus jeden pozměňující návrh od pana poslance Zdeňka Koudelky. A já se domnívám, že bychom tedy mohli hlasovat o všech pozměňujících návrzích tak, jak byly předloženy, tedy nejdříve o třech pozměňujících návrzích pod písmenem B a nakonec o pozměňujícím návrhu pod písmenem C.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane zpravodaji, navrhujete tedy, aby se o pozměňovacích návrzích pod písmenem B hlasovalo samostatně, jestli jsem to dobře pochopila.

 

Poslanec Radim Chytka: Samostatně a zároveň tak, jak byly předloženy. B1, B2, legislativní B3.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Je mojí povinností, abych se zeptala, zda má někdo námitky k této navržené proceduře. Jestliže nikdo, začneme tedy hlasovat. Přistoupíme k hlasování.

Nejdříve budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem B1. Poprosím o stanoviska.

 

Poslanec Radim Chytka: Takže pozměňující návrh B1, kde ústavněprávní výbor navrhuje, aby se o tuto povinnost staraly krajské úřady. Souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan navrhovatel?

 

Poslanec Václav Votava: Vzhledem k tomu, že jde o kompromisní návrh, souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 140. Z přítomných 189 pro bylo 169, proti 3. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Pozměňující návrh B2 posunuje účinnost na 1. ledna 2006. Souhlas. (Stanovisko navrhovatele kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 141. Z přítomných 189 poslanců pro návrh hlasovalo 174, proti 1. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Radim Chytka: Pozměňující návrh B3 - legislativně technické úpravy. Souhlas. (Navrhovatele: souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 142. Z přítomných 189 pro návrh hlasovalo 185, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Pozměňující návrh pana Zdeňka Koudelky pod písmenem C. Stanovisko zpravodaje neutrální až mírně pozitivní. (Navrhovatele: souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 143. Z přítomných 189 pro návrh hlasovalo 138, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Domnívám se, že můžeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Já přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Václava Votavy a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon číslo 309/1999 Sb., o Sbírce zákonů a Sbírce mezinárodních smluv, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 707, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s takto předneseným návrhem usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 144. Z přítomných 189 pro hlasovalo 130, proti 53. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu navrhovateli i panu zpravodaji a končím projednávání tohoto bodu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP