Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
12. května 2005 v 9.04 hodin

Přítomno: 155 poslanců

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, přeji vám nejen dobré ráno, ale dobrý celý den. Všechny vás srdečně vítám na pokračování 44. schůze Poslanecké sněmovny.

Přečtu jména těch, kteří se omlouvali. Jsou to pan poslanec Antolák, paní poslankyně Boháčková, pan poslanec Kratochvíle, pan místopředseda Langer, pan poslanec Zajíček, pan poslanec Bartoš, paní poslankyně Šojdrová, dále delegace na Parlamentní shromáždění OBSE ve složení Karas, Šulák, Plachý a Rusová. Z vlády se omlouvá pan ministr Dostál, paní ministryně Emmerová, pan místopředseda vlády Jahn a ministr Karel Kühnl.

V této chvíli je příležitost pro ty, kteří chtějí obohatit naše jednání. Nejprve vystoupí pan poslanec Petr Bratský. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Petr Bratský: Vážený pane místopředsedo, milé kolegyně, vážení kolegové, já bych si dovolil předložit vám návrh, aby bod č. 102, sněmovní tisk 812/3, návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona o regulaci reklamy, jestli byste byli tak laskavi a mohli odsouhlasit, abychom ho probrali příští týden v úterý jako první bod. Je to z toho důvodu, že pan náměstek primátora, který se bude muset zúčastnit projednávání tohoto bodu, má ten den zasedání rady, a jde o to, aby byl pozván na přesný čas.

Došlo k tomu proto, že jsem byl, přiznávám se, malinko neobratný a ve chvíli, kdy jsem tisk dostal, jsem ho okamžitě neparafoval a nenechal pro vás zkopírovat, tudíž mi neuplynula lhůta. Mohl být probrán už včera, když tady pan náměstek byl, a já se mu tímto veřejně omlouvám, že sem bude muset kvůli mně podruhé, ale moc bych vás chtěl poprosit, jestli bychom to mohli udělat. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozumím, bod č. 102 zařadit na příští úterý jako první bod. Nyní pan poslanec Pavel Svoboda.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Děkuji, pane místopředsedo. Dámy a pánové, rád bych vás požádal o schválení, o přeřazení bodu č. 58, Střednědobé hodnocení Lisabonské strategie - závěry zasedání Evropské rady, z dnešního programu na zítra jako druhý pevně zařazený bod po bodu "vyjadřování důvěry vládě". - Tady mi říkají kolegové, že až jako třetí bod, ale já jsem to včera konzultoval s panem místopředsedou Filipem, že to má být jako druhý bod.

Je to z důvodu nepřítomnosti pana místopředsedy vlády Jahna, který mě o toto požádal, a bylo to konzultováno i se včerejším řídícím schůze panem místopředsedou Filipem. Byl bych tedy rád, kdybychom tomuto požadavku mohli vyhovět. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, děkuji. Nyní pan poslanec Michalík, potom pan poslanec Vlček.

 

Poslanec Alfréd Michalík: Pane přesedající, kolegyně a kolegové, dovolil bych si vás velice požádat o přeřazení bodu č. 75, sněmovní tisk 920, z dnešního programu na úterý příští týden jako druhý bod odpoledního jednání. Důvodem je dnešní nepřítomnost paní ministryně zdravotnictví.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. A nyní vystoupí pan poslanec Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane místopředsedo, děkuji za slovo. Chtěl bych požádat Sněmovnu, abychom odsouhlasili k bodu č. 112, sněmovní tisk 926, aby se tohoto bodu mohl zúčastnit finanční arbitr.

K předcházejícímu vystoupení pana kolegy Pavla Svobody bych ještě uvedl, že včera jsme právě tento bod, který čtu, zařadili jako druhý bod, protože prvním bodem je důvěra vlády a druhým bodem Zpráva o činnosti finančního arbitra, a toto by měl být třetí bod.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Nyní vystoupí paní místopředsedkyně Jitka Kupčová.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Pane místopředsedo, navrhuji, aby bod 114, Roční zpráva o výsledku hospodaření České národní banky za rok 2004, byl pevně zařazen na úterý 17. května 2005 po pevně zařazených bodech, a to z toho důvodu, aby se tohoto jednání mohl zúčastnit guvernér České národní banky. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dámy a pánové, chce ještě někdo další přijít s tím, aby navrhl úpravu programu? (Nikdo.) Pokud ne, tak vás poprosím, abyste se všichni přihlásili svými hlasovacími kartami.

Ještě sděluji, že pan poslanec Josef Janeček má náhradní kartu č. 4.

Nebude to tak jednoduché, jak si představujete, což vám vzápětí sdělím, protože jsme už leccos zařadili a nebude to úplně snadné, ale určitě se s tím vyrovnáme.

Pan poslanec Petr Bratský navrhuje, aby bod č. 102 byl zařazen na příští úterý jako první bod. Jenže na úterý jsou prvními třemi body návrhy vrácené Senátem. Byl by to tedy bod č. 4 v úterý odpoledne. Jak zde slyším, v úterý jsou na pořadu i volby, ale až po 18. hodině.

Ještě paní poslankyně Rujbrová, prosím.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Pane místopředsedo, dovolte, abych upozornila Sněmovnu, že po návrzích vrácených Senátem bylo včera pevně na příští úterý zařazeno třetí čtení Souhrnné zprávy o činnosti veřejného ochránce práv. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Čili pan poslanec Bratský může být úspěšný tehdy, když svoji žádost navrhne jako bod č. 5 na úterý odpoledne.

 

Kdo souhlasí s tím, aby stávající bod č. 102, sněmovní tisk 812, byl projednáván příští úterý odpoledne jako pátý bod? Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 196. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 105 poslanců, 81 bylo pro, 5 proti. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Pavel Svoboda navrhuje, aby bod č. 58, což je záležitost týkající se Lisabonské strategie, byl na žádost místopředsedy vlády pana Jahna projednán zítra jako druhý bod, nicméně zítra jako druhý bod je zařazena Zpráva o činnosti finančního arbitra, takže zítra jako bod č. 3.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP