Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
17. května 2005 ve 14.05 hodin

Přítomno: 172 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené kolegyně, vážení kolegové, přeji vám příjemné odpoledne a zahajuji další jednací den 44. schůze Poslanecké sněmovny. Doufám, že je mě slyšet, protože cítím, že akustika je opět nová.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami. Máme tady některé karty náhradní, například pan poslanec Ekert má náhradní kartu číslo 3, pan poslanec Urban má náhradní kartu číslo 4, pan poslanec Oldřich Němec má náhradní kartu číslo 1.

Mám tady řadu omluv, dovolte mi, abych vás s nimi seznámil. Z dnešního jednání se omlouvají poslanci Miloslav Kala, hospitalizován pan poslanec Zdeněk Kořistka od 17. do 20., omlouvá se také místopředseda Sněmovny Ivan Langer, pro nemoc se omlouvá pan poslanec Václav Mencl, omlouvá se Vlastimil Tlustý, omlouvá se také paní poslankyně Miloslava Vostrá. Omlouvá se také skupina poslanců, která se účastní konference výborů pro evropské záležitosti národních parlamentů Evropské unie. Tito poslanci jsou na této cestě od 17. do 18. května a jedná se o Miloše Kužvarta, Petra Nečase, Pavla Svobodu a Josefa Šenfelda.

Pan poslanec Jiří Pospíšil má náhradní kartu číslo 33.

Mám tady také omluvy členů vlády. Ze zdravotních důvodů se omlouvá na oba dny naší schůze pan ministr Pavel Dostál, také ministr Radko Martínek - je na jednání se členy Evropské komise v Bruselu. Pan ministr Cyril Svoboda jedná s rakouským spolkovým ministrem zemědělství v Novosedlech. Nemocen je pan ministr Milan Šimonovský, a pan ministr Petr Zgarba se účastní zahájení mezinárodního veletrhu vín.

Vážené kolegyně, vážení páni poslanci, nejdřív vás chci seznámit se závěry z dnešní porady s místopředsedy Poslanecké sněmovny a zástupci poslaneckých klubů. Pokud jde o další postup při dokončení schváleného pořadu 44. schůze, navrhujeme pokračovat takto. Prosím o pozornost, řeknu vám, jak budeme postupovat. (Zvoní na uklidnění atmosféry v sále.)

Dnes bychom začali přerušeným bodem 58, to je ta Lisabonská strategie, kterou jsme v pátek přerušili v podrobné rozpravě. Takže začali bychom tou Lisabonskou strategií, bodem 58, pak bychom se zabývali bodem 95 a 102, to jsou ta dvě třetí čtení, která máme pevně zařazena. Pak bychom se pustili do bodu 75, to je smlouva v prvním čtení, pokračovali bychom bodem 114, roční zpráva o výsledku hospodaření České národní banky. A na to bychom navázali všemi volebními body, které máme - 121, 105, 106, 107, 108. To je tedy program dnešní schůze.

Teď sdělím, že paní poslankyně Lucie Talmanová má náhradní kartu číslo 31 a pan poslanec Exner má náhradní kartu číslo 5.

Teď vám řeknu, jaký bude postup zítra, ve středu 18. 5. Takže zítra bychom začali ráno těmi zbývajícími třetími čteními, to jsou ty dva body 94 a 103, pak bychom zařadili ty tři zákony ze Senátu, kterým již uplynula lhůta, to je bod 122 - návrh zákona o výstavbě vybraných dálnic, silnic, 123, to je silniční doprava, tisk 559, a třetí vrácený Senátem je 124, to je návrh zákona o kontrole obchodu s výrobky, tisk 766/3, vrácený Senátem. Takže to jsou body na zítřek s tím, že bychom se pak mohli pokusit o druhé kolo volebních bodů. Takže dokončením voleb, tím druhým kolem voleb bychom zítra program pravděpodobně vyčerpali.

Pokud proti tomu, co jsem nyní přečetl o programu dnes a zítra, není zásadních námitek, tak nechám hlasovat o těchto návrzích najednou. Vidím, že s tím problém žádný není, tak budeme hlasovat.

 

Kdo je pro ten program postupu, jak jsem ho přečetl, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 231, přítomno bylo 136 poslanců. Pro hlasovalo 108, proti 2, takže tento návrh na postup byl přijat.

 

Takže jestli je to tak, tak jenom ještě dále navrhnu vyřadit ze schváleného pořadu schůze bod 104, to je sněmovní tisk 833, což je vládní návrh zákona o provozu na pozemních komunikacích, u kterého vám zatím nebyly doručeny pozměňovací návrhy. Přehled těch zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice. Možná že by bylo také třeba o tom hlasovat. Takže o vyřazení bodu 104, to jsou pozemní komunikace, které nemůžeme teď z hlediska lhůt projednat, také by bylo asi třeba hlasovat.

Takže prosím vás, budeme hlasovat o vyřazení bodu 104, sněmovní tisk 833.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, ať ještě stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti vyřazení bodu 104 z pořadu schůze, ale to by samozřejmě byl problém, kdybychom to neudělali.

Takže hlasování pořadové číslo 232. Přítomno 148, pro hlasovalo 132, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že bod 104 byl z pořadu schůze vyřazen.

 

Přehled zbývajících bodů máte v lavicích.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP