Neautorizováno !


 

(14.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak to byl pan poslanec Kratochvíle, který navrhoval, aby bod 47., ochrana práv k odrůdám rostlin, byl zařazen ve čtvrtek jako první bod ráno.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, aby bod č. 47 byl pevně zařazen na čtvrtek jako první bod ráno, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? (Předsedající nesdělil výsledek 80. hlasování: přítomno 157 poslanců, pro 96, proti 16.)

 

Takže pan poslanec Petr navrhoval, aby body v prvním čtení, to jsou body 61., 62., 63., 68., 69., 70., a 71., byly zařazeny za bod 46.

Pan poslanec Svatopluk Karásek má náhradní kartu č.3.

Snad si pamatujete, že tyto body, o kterých budeme nyní hlasovat, se mají zařadit za bod č. 46.

 

Zahajuji hlasování o všech těchto bodech. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Pořadové číslo hlasování je 81. Přítomno bylo 159, pro hlasovalo 63, proti 20, tento návrh přijat nebyl.

 

Máme tu další bod, to byl pan poslanec Tom Zajíček, který navrhoval, aby interpelace, písemná interpelace pana poslance Miroslava Beneše na ministra Urbana se přesunula z tohoto týdne na týden příští.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přesunout tuto interpelaci pana poslance Miroslava Beneše na příští týden, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 82. Přítomno bylo 160, pro hlasovalo 117, proti nikdo, tento návrh byl přijat.

 

A nyní pan poslanec Janeček, který navrhoval bod č. 51, to je EUROFIMA, zařadit na zítra odpoledne jako druhý bod.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro Eurofimu jako druhý bod zítra odpoledne, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Pořadové číslo hlasování je 83. Přítomno 161 poslanců, pro hlasovalo 109, proti 5. Návrh byl přijat, takže bod 51 jsme zařadili jako druhý bod zítra odpoledne.

 

A poslední snad byl návrh pana poslance Zbyňka Novotného. Týkal se bodu 49., to je poslanecký návrh, kterým se mění zákon o dani z příjmu. Pan poslanec Novotný navrhoval tento bod zařadit jako první bod odpoledne v pátek.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Pořadové číslo hlasování je 84. Přítomno 161 poslanců, pro hlasovalo 59, proti 8. Tento návrh nebyl přijat.

 

To jsme snad odhlasovali všechno, co bylo navrženo. Na nikoho jsem snad nezapomněl. V tom případě snad máme schválený pořad schůze.

 

V něm pokračujeme bodem číslo

 

103.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 3/2002 Sb., o svobodě
náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností
a o změně některých zákonů (zákon o církvích a náboženských společnostech),
ve znění nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 4/2003 Sb.
/sněmovní tisk 863/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr kultury Pavel Dostál a také zpravodajka výboru pro vědu, vzdělávání a kulturu paní poslankyně Anna Čurdová. Obdrželi jsme sněmovní tisk 863/2, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Nyní otevírám rozpravu. Do rozpravy se jako první hlásí paní poslankyně Čurdová.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Vážený pane předsedo, vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych ještě přečetla dvě legislativně technické opravy k předloženým pozměňovacím návrhům. Tento návrh předkládám v souladu s § 95 odst. 2 jednacího řádu Poslanecké sněmovny.

První oprava: V bodě A.1 úvodní část je správně uvedeno "název zákona zní", v písemném podkladu bylo původně nesprávně uvedeno "návrh zákona zní".

Bod dva: V bodě B.4 došlo k chybě při přepisu pozměňovacích návrhů, mezi slova "návrh na evidenci" a slovo "zamítne" se vkládá text "účelového zařízení".

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Jako další se hlásí pan poslanec Talíř.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Děkuji za slovo, pane předsedo. Já mám také v souladu s § 95 odst. 2 jednacího řádu Poslanecké sněmovny legislativně technickou opravu.

V návrhu C.2 v bodu 17 mého pozměňovacího návrhu došlo k rozdílu mezi stenoprotokolem a písemně předloženým podkladem mého vystoupení.

Název § 26 má znít tak, jak je uvedeno v tisku 863/2, který máte k dispozici, a zní: "Zrušení evidence církevní právnické osoby (evidované právnické osoby)".

Toť vše, děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Hlásí se pan ministr Pavel Dostál.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Vážený pane předsedo, dámy a pánové, domnívám se, že by bylo velmi nevděčné, abych za váš vstřícný přístup, jímž jste mi umožnili přednostní vystoupení, vás obtěžoval dalšími a dalšími argumenty, které by byly jenom opakováním oněch argumentů, které zazněly již v prvním a druhém čtení.

Domnívám se, že v souvislosti s tímto zákonem jsou již poslanci rozhodnuti tak, jak jsou rozhodnuti, a zřejmě také podle toho budou hlasovat, takže bychom ztráceli čas, kdybychom se vzájemně přesvědčovali o opaku.

Já jen chci tedy sdělit zásadní názor Ministerstva kultury a můj názor, že pokud se týká pozměňovacích návrhů paní poslankyně Čurdové a výboru pro vědu, vzdělávání, kulturu, mládež a tělovýchovu - ty návrhy jsou označeny jako A, B1 až 6 - ty podporuji zcela plně a bez výhrad.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP