Neautorizováno !


 

(9.20 hodin)

Poslanec Josef Janeček: Já jsem přesvědčen, že to není poprvé, kdy v této Sněmovně jsme tak trochu na rozpacích, zda se jedná o legislativně technickou úpravu, nebo o faktickou úpravu, ale v těchto případech vždy Sněmovna rozhodovala hlasováním. Myslím, že to je nejpružnější a nejelegantnější. Sněmovna ať rozhodne.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Ještě jednou se pana poslance Kaly zeptám, zda jeho legislativně technický návrh je možné připravit v písemné podobě tak, aby mohl být rozdán poslancům, a poté informaci, jak dlouho si tato operace vyžádá.

Ještě se hlásí pan poslanec Karel Vymětal. Máte, pane zpravodaji, ještě čas na rozmyšlenou.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dámy a pánové, chtěl bych jen připomenout § 95 jednacího řádu, který říká, že ve třetím čtení se také provádějí úpravy, které logicky vyplývají z přednesených pozměňovacích návrhů. To znamená, že to mohou být samozřejmě i věcné návrhy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Karlu Vymětalovi. Trvá pan poslanec Pleva na tom, aby byl návrh rozdán písemně? Trvá. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miloslav Kala: Vzhledem k tomu, že jsem netvořil tento návrh, budu se muset poradit s legislativou o tom, jak dlouho by trvalo písemné vyhotovení.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Takže vám dáme chvilku prostoru. (Krátká pauza v jednání.)

 

Poslanec Miloslav Kala: Pane místopředsedo, návrh samozřejmě může během 15 minut být rozdán, s tím, že jsem navrhl, aby se o něm hlasovalo až na závěr, takže bychom podle mého názoru mohli pokračovat v té proceduře a potom rozhodnout.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Souhlasí Petr Pleva s tím, že návrh bude rozdán v průběhu hlasování? Nesouhlasí.

Přerušuji jednání v průběhu rozpravy ve třetím čtení na 18 minut, to znamená do 9.40 hodin. K té době bude vyhotoven a rozdán návrh, který přednesl pan zpravodaj Kala.

 

(Jednání přerušeno v 9.23 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP