Neautorizováno !


 

(10.00 hodin)
(pokračuje Kala)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kdy prosím? Kam zařídíme G2?

 

Poslanec Miloslav Kala: G2. Přednesl jsem to.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, mám to tady na straně 6. Dobře, v pořádku.

 

Poslanec Miloslav Kala: Potom co se týče připomínky pana poslance Římana. Druhou akceptuji, to znamená že navrhuji, abychom před D4 hlasovali T33, poté bychom hlasovali F2.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Moment, moment. Před D4 budeme hlasovat?

 

Poslanec Miloslav Kala: Na straně 5 bychom hlasovali T33, poté F2. M2 - předpokládám, že bude staženo. Potom bychom hlasovali D4. Pokud by některý z návrhů byl přijat, tak se samozřejmě stávají nehlasovatelné následující, včetně U1 až U4. Toto akceptuji.

Co se týče připomínky druhé pana kolegy Římana, souhlasím s tím, že je to pelmel. Myslím si, že o tom by mohla rozhodnout Sněmovna hlasováním, protože se skutečně jedná o prodloužení asi o 40 hlasování, to znamená, že to bude nějakou dobu trvat. Navrhoval bych, abychom o tom, zda to, co je označeno jako 4, čtvrté hlasování, A1 až A96, rozhodli, že budeme hlasovat jednotlivě, nebo ne. Proceduru připravenou mám. Pokud bychom toto odhlasovali, tak potom ještě před schválením procedury bych nechal odhlasovat určité bloky pozměňovacích návrhů, které spolu souvisí. Přesto bych ale z důvodů spíš časových, a abychom se v textu neztratili, doporučoval můj původní návrh.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Teď pan kolega Sehoř.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych jenom drobnou poznámku. Když budeme hlasovat o tom, jestli přijmeme bodový systém, nebo ne, tak pak zpravodaj navrhl, pokud přijmeme bodový systém, že budeme postupně hlasovat o "áčkových návrzích", a začíná bodem A63. Chtěl jsem mu připomenout, že i bod A61 se týká bodového systému, takže do seznamu, kde začíná A63, A64 atd., patří i bod A61.

Pak jsem chtěl ještě poznámku. Kdyby neprošel návrh pana poslance Římana na jednotlivé hlasování ohledně hospodářského výboru, tak by nám měla být ještě dána šance, které z těch návrhů bychom doporučovali alespoň vyňat ven a hlasovat o nich jednotlivě. Sám bych měl asi čtyři. Děkuji.

Přednesu je hned.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě jednou upřesněte, k čemu pozměňovací návrhy, pane kolego.

 

Poslanec Karel Sehoř: Pan zpravodaj navrhl, aby blok hospodářského výboru, který nemá protinávrhy, se hlasoval jednotlivě. Pan poslanec Říman žádá, aby i tento blok se hlasoval jednotlivě. Pokud by neprošel návrh pana poslance Římana, tak prosím alespoň o to, aby se jednotlivě hlasovalo o těchto návrzích: A12, 16, 17, 19, 21 - ale to tam myslím je - 23, 27. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím vyjádření pana zpravodaje k zařazení bodu A61.

 

Poslanec Miloslav Kala: S bodem A61 souhlasím. Doplňuji tabulku, před hlasováním A63 bychom hlasovali A61. Je třeba jenom upozornit, že tam je protinávrh T11, to znamená, že to je vyřešeno.

Co se týče posledního návrhu, jak jsem si to poznamenal, týkal by se toho, vypustit z bodu 4 jenom tři pozměňovací návrhy, a to je A17, A19, A23. Ostatní už byly v další tabulce. Akceptuji tady vypuštění těchto tří, to znamená, pokud neprojde návrh pana kolegy Římana, tak automaticky bych upravil hlasování tak, že ve společném bloku bychom o A17, A19 a A23 nehlasovali a dostali bychom se k němu v 5, až by přišel na řadu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě pan kolega Říman.

 

Poslanec Martin Říman: Děkuji, pane předsedající. Očekával jsem, že se nebude opakovat nepříjemná situace z minulého pokusu o schválení tohoto zákona, kdy návrh na jednotlivá hlasování byl také odmítnut, a pak to dopadlo tak, jak to dopadlo. Pakliže jsme se nepoučili, budiž. Pakliže by neprošel můj návrh na oddělené hlasování o návrzích hospodářského výboru, tak v tomto okamžiku také uplatním své návrhy na oddělené hlasování alespoň některých bodů. Jsou to body: A22, A28, A29… (Zpravodaj: Pomalu, prosím.) Dobře, znovu: A22, A28, A29, A58, A59, A82 a A94 až A96. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím opět o stanovisko.

 

Poslanec Miloslav Kala: Já bych rovněž akceptoval tento návrh. To znamená, že zvlášť bychom hlasovali o A22, A28 - které nečtu, už by měly být odděleně - A29, 58 a 59 už jsou oddělené, 82 rovněž, takže 94, 95 a 96 by byly ještě hlasovány zvlášť.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. To vše pro případ, kdyby nebyla schválena část procedury, v níž je navrhováno, aby se o bodu 4 hlasovalo jako celku.

Pan kolega Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Dámy a pánové, já jsem zřejmě asi přesně neslyšel proceduru týkající se hlasování před bodem D4. Pan zpravodaj řekl, že se bude hlasovat nejprve o D33, a to jsem zřejmě asi nezaslechl, protože nejvyšší bod je D9, tak bych to potřeboval upřesnit.

 

Poslanec Miloslav Kala: Upřesním. Jedná se o T33, jako Tomáš 33. Potom je F jako František 2. Je to, pane místopředsedo, na straně 5 dole, když jsme řešili D4, tak byl návrh.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: T33 a F2, ano. Před bodem D4. Hlásí se ještě někdo k proceduře? Nevidím žádnou přihlášku.

V rámci hlasování o proceduře se domnívám, že nejprve bychom měli rozhodnout o způsobu hlasování o bodu 4 a poté o proceduře jako celku.

 

Poslanec Miloslav Kala: Souhlasím. Myslím si, že bychom měli rozhodnout o tom, zda jednotlivá hlasování v bodu 4 ano, nebo ne. Pokud by prošlo ano, tak bych ještě navrhl úpravu hlasování tak, jak jednotlivé bloky spolu souvisí. Ale bylo by to jenom několik drobných úprav.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím první procedurální hlasování, a to o způsobu hlasování o bodu 4. Zpravodaj navrhuje hlasovat en bloc.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 108. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. En bloc jako jedno hlasování. Kdo je proti?

Z přítomných 177 pro návrh 118, proti 49. Tento návrh byl schválen. Bude se o bodu 4 hlasovat jedním hlasováním.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP