Neautorizováno !


 

(12.10 hodin)
(pokračuje F. Beneš)

To zde chci říci nahlas, abych vysvětlil všechny naše postupy při dalším hlasování. Kdyby tomu tak nebylo, prosím, abych byl na to upozorněn, ale předpokládám, že to nadále platit bude.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nyní má slovo ministr financí pan Bohuslav Sobotka.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji, paní místopředsedkyně. Vážené poslankyně, vážení poslanci, pokud jde o otázku na zdroje, mám pocit, že o této věci je hovořeno v důvodové zprávě. Prostředky budou poskytovány ze státního fondu bydlení. Státní fond bydlení disponuje určitými finančními prostředky, které se zde kumulovaly v uplynulých letech na základě toho, že do fondu bydlení byly převáděny prostředky, které stát získal prodejem státního majetku a podílu v některých státních společnostech. Z tohoto fondu tedy budou poskytovány dotační prostředky po dobu, ve které tyto prostředky ve fondu budou k dispozici. Dá se tedy předpokládat, že ještě v horizontu několika let fond bude schopen tyto finanční prostředky poskytovat.

Pokud jde o otázku veřejné podpory, jak jsem byl informován, došlo k projednání navržené částky, ať už jde o dotační nebo půjčku, s Úřadem pro hospodářskou soutěž, s tím, že nebyly zatím zaznamenány výhrady, které by směřovaly k tomu, že by se jednalo o nepovolenou veřejnou podporu.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy. Pokud tomu tak není, rozpravu končím.

Zeptám se pana zpravodaje, chci si ověřit, zda padl návrh ve druhém čtení na zamítnutí tohoto návrhu zákona.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové. Ano, takovýto návrh v rámci druhého čtení padl, a proto než před vás předstoupím s návrhem na proceduru hlasování k tomuto sněmovnímu tisku 816, dovolte mi pouze velmi stručnou rekapitulaci výsledků hlasování v rámci druhého čtení, a jaké máme dnes pozměňovací návrhy.

K dnešnímu jednání je nám k dispozici sněmovní tisk 816/2. Tento sněmovní tisk obsahuje jednak, jak zde již bylo řečeno paní místopředsedkyní, návrh, který byl načten v rámci druhého čtení, a to je návrh dvou poslanců na zamítnutí této vládní předlohy zákona.

Dále tento sněmovní tisk obsahuje 38 pozměňovacích návrhů, které byly přijaty usnesením výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Tyto pozměňovací návrhy máte označené pod písmenem A1 až A38. Dále sněmovní tisk obsahuje pět pozměňovacích návrhů poslance Stanislava Křečka. To jsou pozměňovací návrhy pod písmenem B1 až B5. Konečně poslední pozměňovací návrh, a to poslance Františka Vnoučka, který je označen pod písmenem C.

Tolik ke stručné rekapitulaci. Nyní, dámy a pánové, před vás kladu návrh na proceduru hlasování sněmovního tisku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Já bych vás, pane zpravodaji, v tuto chvíli přerušila. Myslím si, že k proceduře se dostaneme až po hlasování o návrhu na zamítnutí.

Nejdříve přistoupíme k hlasování o návrhu na zamítnutí, který byl podán ve druhém čtení. Pokusím se všechny upozornit, že budeme hlasovat, aby všichni, kdo chtějí hlasovat o tomto návrhu, byli přítomni.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 223 z přítomných 177 poslanců pro 55, proti 110. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní poprosím pana zpravodaje, aby nás provedl dalším hlasováním, aby navrhl postup.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Děkuji. Poté co jsme prošli tímto návrhem a návrh na zamítnutí nebyl přijat, budeme se zabývat pozměňovacími návrhy, které jsou obsahem sněmovního tisku 816/2.

Dámy a pánové, navrhuji tuto následující proceduru. Navrhuji, abychom jako o prvém pozměňovacím návrhu hlasovali o návrhu, který zde přednesl František Vnouček, a to je pozměňovací návrh pod písmenem C. Pouze si dovolím připomenout, pakliže tento pozměňovací návrh bude odsouhlasen, tak se stanou nehlasovatelnými pozměňovací návrhy, které byly přijaty usnesením výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, a to v konkrétně pozměňovací návrhy pod písmeny A15, A16, A19 a A17.

Jako další hlasování navrhuji hlasovat o všech pozměňovacích návrzích přijatých usnesením výboru, a to o pozměňovacích návrzích pod písmeny A1 až A38 mimo pozměňovací návrhy, které se eventuálním přijetím pozměňovacího návrhu Františka Vnoučka stanou nehlasovatelnými. Nebudeme hlasovat ani o pozměňovacím návrhu A29, jelikož tento návrh je nehlasovatelný, jedná se o legislativně technickou úpravu k vládnímu návrhu zákona, a ten by byl nehlasovatelný v případě přijetí návrhu A12 a A30.

Jako další hlasování navrhnu hlasování o úpravě názvu zákona, tak jak jsem jej zde v obecné rozpravě načetl.

Další hlasování navrhnu hlasování o pozměňovacích návrzích pod písmenem B, a to jako samostatné hlasování B1, dále navrhnu společné hlasování B2 a B3, dále navrhnu samostatné hlasování B4 a poté samostatné hlasování B5.

Jako poslední nás bude čekat hlasování o návrhu zákona jako celku. To je celý návrh procedury.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji a ptám se, zda má někdo námitky proti takto navržené proceduře hlasování. Nikoho nevidím, dovolím si tedy tento postup nechat odhlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s takto navrženou procedurou, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 224 z přítomných 177 poslanců pro 129, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Nyní přistoupíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích a poprosím pana zpravodaje, aby je přednášel a vyjádřil se k nim spolu s panem ministrem.

 

Poslanec Miroslav Váňa: První hlasování v rámci této procedury je hlasování o pozměňovacím návrhu Františka Vnoučka pod písmenem C. (Stanovisko ministra neutrální, zpravodaj nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 225 z přítomných 177 poslanců pro 69, proti 84. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Další hlasování je o všech hlasovatelných pozměňovacích návrzích přijatých usnesením výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, a to pod písmeny A1 až A38.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP