Neautorizováno !


 

(16.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu rozhodneme hlasováním pořadové číslo 578, tedy o návrhu na vyřazení tohoto bodu z programu této schůze. Zahajuji hlasování pořadové číslo 578. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 578 z přítomných 147 pro 94, proti 6. Tento návrh byl přijat.

 

Tím jsme se vypořádali s bodem číslo 98, sněmovní tisk 737.

 

Můžeme přistoupit k dalšímu bodu, kterým je bod č. 101. Jde o návrh poslanců Petra Zgarby, Ladislava Skopala, Karla Kratochvíleho a Josefa Řiháka na vydání zákona, kterým se…

Omlouvám se, protože jsem přehlédla před chvíli přihlášku pana poslance Votavy. Uděluji mu nyní slovo. Budeme pokračovat až po jeho sdělení.

 

Poslanec Václav Votava: Pro steno bych chtěl uvést, že v hlasování o usnesení na propůjčení a udělení státních vyznamenání, hlasování číslo 558, jsem hlasoval pro, ale v zápise mám zdržel se.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkujeme vám za toto upřesnění.

 

Můžeme pokračovat v avizovaném návrhu poslanců, bodu

 

101.
Návrh poslanců Petra Zgarby, Ladislava Skopala, Karla Kratochvíleho
a Josefa Řiháka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 252/1997 Sb.,
o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 256/2000 Sb.,
o Státním zemědělském intervenčním fondu a o změně některých dalších zákonů
(zákon o Státním zemědělském intervenčním fondu), ve znění pozdějších předpisů,
zákon č. 147/2002 Sb., o Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském
a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o Ústředním kontrolním
a zkušebním ústavu zemědělském), ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 97/1996 Sb., o ochraně chmele, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 846/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zasedli pan poslanec Ladislav Skopal jako navrhovatel a zpravodaj zemědělského výboru pan poslanec Pavel Kováčik. Obdrželi jste sněmovní tisk 846/3, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Nejprve otevírám rozpravu. Není nikdo přihlášen. Táži se na přihlášku z místa. O slovo se hlásí pan poslanec Zdeněk Koudelka.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážená Sněmovno, pouze upřesňuji tisk, kdy na straně 17 pozměňovacích návrhů je uvedena část sedmá u mého pozměňovacího návrhu, chybí tam označení G4.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkujeme za toto upřesnění. Dále se o slovo hlásí zpravodaj k zákonu pan poslanec Pavel Kováčik. Prosím o klid v jednací síni.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, dámy a pánové, chtěl bych přednést jednu legislativně technickou úpravu. Jde o legislativně technickou úpravu názvu zákona.

Pokud ve třetím čtení Sněmovna přijme pozměňovacími návrhy, kterými se do návrhu zákona vkládají nové části, doporučuji v rámci legislativně technických úprav, aby název zákona zněl takto: zákon, kterým se mění zákon č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Táži se na další přihlášku do rozpravu. Není, rozpravu končím.

Prosím zpravodaje, aby nás provedl hlasováním. Nejprve nás čeká hlasování o návrhu na zamítnutí zákona. Přivolám ještě všechny naše kolegy do jednacího sálu.

Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, paní a pánové, je předložen návrh na zamítnutí. Nebude-li návrh na zamítnutí přijat, budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích, jejichž schvalovací proceduru si vám dovolím navrhnout až po hlasování o návrhu na zamítnutí.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: To bude určitě praktické. Nejprve budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí tohoto zákona. Přivolávala jsem naše kolegy do sněmovny. Domnívám se, že kdo chtěl, mohl se již dostavit.

 

Proto zahajuji hlasování pořadové číslo 579. Kdo je pro návrh na zamítnutí? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 579 z přítomných 142 pro hlasovalo 30, proti 79. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím tedy pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou, kterou se budeme řídit při následném hlasování.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Nyní si dovolím navrhnout následující proceduru. Celkem bylo podáno 62 pozměňovacích návrhům, o nichž lze hlasovat následovně.

První hlasování - pozměňovací návrhy pana kolegy Miloslava Kučery číslo E1 a E4 jako celek. V případě jejich přijetí jsou nehlasovatelné pozměňovací návrhy zemědělského výboru A12, A13, A27, A28, A32.

V druhém hlasování bychom se měli vyrovnat s pozměňovacím návrhem pana poslance Josefa Víchy s označením F. V případě jeho přijetí je nehlasovatelný pozměňovací návrh zemědělského výboru č. A15.

Ve třetím hlasování bychom měli prohlasovat pozměňovací návrhy zemědělského výboru č. A1 až A44 jako celek. - V případě přijetí pozměňovacích návrhů č. E1, E4 a F jsou nehlasovatelné pozměňovací návrhy zemědělského výboru č. A12, A13, A15, A27, A28, A32.

Ve čtvrtém hlasování bychom mohli hlasovat o pozměňovacích návrzích pana kolegy Kratochvíleho číslo B1 až B4 jako celek. - Omlouvám se panu kolegovi Kratochvíle, že jsem zkomolil jeho jméno. Opakuji: ve čtvrtém hlasování pozměňovací návrhy pana kolegy Kratochvíle B1 a B4 jako celek.

V pátém hlasování bychom mohli hlasovat o pozměňovacích návrzích pana kolegy Jaroslava Pešána pod označení C1 a C2 jako celek.

V šestém hlasování pozměňovací návrhy pana kolegy Ladislava Skopala pod označením D.

V sedmém hlasování pozměňovací návrhy pana kolegy Miloslava Kučery pod označením E2, E3, E7 jako celek.

V osmém hlasování bude následovat pan kolega Kučera označený číslem E5 a E6 jako celek.

V devátém hlasování přijde na řadu pan kolega Zdeněk Koudelka, kterého tímto zdravím. Jeho pozměňovací návrh je pod označením G1.

V desátém hlasování opět pan kolega Koudelka, označený G2.

V jedenáctém hlasování pozměňovací návrh pana kolegy Koudelky s označením G3.

Co se týká pozměňovacích návrhů - opět pan kolega Koudelka - s označením G4.

Po prohlasování pozměňovacích návrhů budeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

Paní předsedající, dámy a pánové, navrhuji tuto proceduru hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za tento návrh. Je námitka proti navržené proceduře? O slovo se hlásí pan poslanec Miloslav Kučera.

 

Poslanec Miloslav Kučera: Dámy a pánové, mé pozměňovací návrhy pod písmenem D (E ?)se každý týká jiného bodu. Proto žádám o oddělené hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP