Neautorizováno !


 

(17.30 hodin)

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, k připomínce pana kolegy Plevy bych chtěl říci jenom to, že i zpravodaj je jenom člověk a že se může stát, že při hlasování se stane něco, co nechtěl. To, co říká zpravodaj, není jeho osobní mínění, je to třeba záležitostí názoru výboru. Myslím si, že i zpravodaj je poslanec, který má stejná práva a stejné postavení jako každý jiný řadový poslanec. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Já nechám o námitce proti zápisu o výsledku hlasování hlasovat bez rozpravy, a to v hlasování s pořadovým číslem 643. Ptám se, kdo je pro přijetí námitky. Já se jako standardně u námitky zdržím. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování s pořadovým číslem 643 z přítomných 125 pro 86, proti 11. Námitka proti zápisu o výsledku hlasování byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu pana poslance Antonína Zralého, a to v hlasování pořadové číslo 644, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro přijetí tohoto pozměňovacího návrhu. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování s pořadovým číslem 644 z přítomných 124 pro 80, proti 10. Pozměňovací návrh byl přijat.

 

Můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Františka Beneše, Jaroslava Gongola, Miroslava Opálky a Svatomíra Recmana na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 894."

Než zahájím hlasování, ještě jednou vás odhlásím a požádám vás znovu o vaši registraci. Přihlaste se identifikačními kartami, abychom zjistili přesný počet poslanců, kteří mají zájem hlasovat o tomto návrhu zákona.

 

Rozhodneme tak v hlasování pořadové číslo 645, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 645 z přítomných 127 pro 48, proti 13. Návrh nebyl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

 

Děkuji zástupci navrhovatelů, děkuji zpravodaji.

S přednostním právem mimo body se hlásí pan poslanec Pavel Kováčik, předseda klubu KSČM. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, je skutečností, že celý den třetích čtení je velmi náročný, a protože se začínáme příliš často plést a protože se před následujícími body potřebujeme skutečně ještě poradit, prosím o přestávku na jednání klubu KSČM v délce trvání půl hodiny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, vyhovím vašemu požadavku s tím, že se sejdeme v 18 hodin. Stačí o ty tři minuty dříve?

 

Poslanec Pavel Kováčik: Stačí. Svolávám poslanecký klub teď hned do prostor klubu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Budeme pokračovat v 18 hodin přerušenými body ve sloučené rozpravě k bodům 72 a 73.

 

(Jednání bylo přerušeno v 17.34 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP