Neautorizováno !


 

(14.50 hodin)

Poslanec Vladimír Doležal: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, omlouvám se, ale hlasoval jsem pro, a na sjetině mám křížek. Proto zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím, pan poslanec Kováčik se hlásí o slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, myslím, že jsme se sešli pouze na týden. Chtěl bych aktéry tohoto sporu poprosit, aby si skutečně dávali pozor, jak hlasují. Už bych rád, abychom konečně začali tuto schůzi. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Ale nejdřív budeme hlasovat v každém případě o námitce pana poslance Doležala.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 22. Přítomno 185, pro hlasovalo 150, proti 3. Námitka byla přijata.

 

Takže budeme hlasovat znovu o návrhu paní poslankyně Talmanové zařadit nový bod - zpráva o českém zdravotnictví.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento nový bod, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 23. Přítomno je 183, pro hlasovalo 91, proti 21. Tento návrh přijat nebyl.

 

(Opět probíhá kontrola výsledků hlasování.) Jak to vypadá? V pořádku, můžeme pokračovat, tento bod máme šťastně za sebou. Prosím vás, abyste se všichni posadili, budeme se věnovat dalším bodům.

 

Je tu například návrh pana poslance Pavla Svobody pevně zařadit bod 41, to byla lisabonská agenda. Pan poslanec Svoboda navrhoval zařadit ho jako čtvrtý pevně zařazený bod ve středu odpoledne. Je tomu tak? (Ano.) Budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 24. Přítomno 185, pro 83, proti 50. Tento návrh přijat zřejmě nebyl. - Nebyl. Opustíme toto hlasování.

 

Další je návrh pana poslance Římana. Pan poslanec Říman navrhoval zařadit do programu další bod, nový bod dnešní schůze, zařadit tuším za třetí bod dnešní schůze… Je to na dnešek, takže by to měl být čtvrtý bod, pokud se nepletu, protože dnes už máme tři pevně zařazené body, takže čtvrtý bod. My jsme mezitím zařadili nový první. Je to jasné, čtvrtý bod, nový bod, a je to Zřízení vyšetřovací komise pro vyšetření všech okolností privatizace Unipetrolu. Jenom sdělím, že pan poslanec Říman mi předal řádně podaný návrh na zřízení vyšetřovací komise podepsaný předsedou panem poslancem Tlustým.

Prosím, hlásí se pan poslanec Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, skutečně nechci zdržovat, ale před hlasováním o tomto bodu musím říci pár dat, aby bylo jasné, o čem je řeč.

Když tato kauza mediálně vznikla, byl jsem Českou tiskovou kanceláří a posléze i některými hlavními médii dotázán na náš názor a na návrh našeho postupu. I sdělil jsem České tiskové kanceláři a následně médiím, že budeme na poslaneckém klubu diskutovat a zřejmě navrhneme zřízení vyšetřovací komise v této věci. Mediálně se pak čtrnáct dnů nedělo vůbec nic, až zhruba před dvěma třemi dny jsem tutéž formulaci slyšel z úst pana předsedy Topolánka.V tom okamžiku mi bylo jasné, proč bylo to mediální mlčení, a v tom okamžiku musí být také všem jasné, že byť máme zájem na vyšetření této kauzy, nezvednou všichni poslanci, nebo zdaleka ne všichni poslanci KSČM zvednou pro tento návrh ruku.

Osobně jsem přesvědčen, že skutečně musejí prvně konat orgány činné v trestním řízení, a nechme je tedy konat.

To je jen taková drobná poznámka. Děkuji vám za pozornost, se kterou jste mě vyslechli.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní budeme hlasovat o návrhu, který podal pan poslanec Říman. Jenom vám ještě zopakuji, že je to návrh zařadit nový bod jako čtvrtý bod dnešní schůze, kterým by bylo zřízení vyšetřovací komise pro vyšetřování všech okolností privatizace Unipetrolu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto nového bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení nového bodu?

Toto hlasování má pořadové číslo 25. Přítomno je 186, pro hlasovalo 91, proti 50. Tento návrh nebyl přijat.

 

Zřejmě proběhne kontrola toho, co jsme hlasovali. (Probíhá kontrola výsledků hlasování.) Můžeme zřejmě pokračovat.

 

Pan poslanec Říman přednesl další návrh a to byl návrh vyřadit bod č. 17, to je zákon o lihu. O tom budeme nyní hlasovat, o vyřazení bodu č. 17.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit bod č. 17, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti vyřazení bodu č. 17?

Hlasování má pořadové číslo 26. Přítomno 186, pro hlasovalo 58, proti hlasovalo 99. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní pokročíme dál. Pan poslanec Tlustý.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP