Neautorizováno !


 

(15.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pokud tedy už není o čem hlasovat, všechny pozměňovací návrhy jsme hlasovali, pak budeme nyní hlasovat o celém návrhu pořadu 47. schůze naší Sněmovny tak, jak byl písemně předložen a nyní doplněn schválenými pozměňovacími návrhy. Budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento program jako celek, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 34. Přítomno 186, pro 114, proti 44. Konstatuji, že pořad schůze byl schválen.

 

Dámy a pánové, prvním bodem, který jsme teď schválili v upravené podobě našeho pořadu, je

 

1.
Návrh časového harmonogramu projednávání vládního návrhu
zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2006
v Poslanecké sněmovně a jejích orgánech

 

K tomuto bodu vám bylo rozdáno usnesení rozpočtového výboru č. 617 z jeho 47. schůze ze dne 7. září. Předložený návrh by měl nyní uvést poslanec Michal Kraus, a proto ho prosím, aby se ujal úvodního slova. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Kraus: Děkuji, pane předsedo. Jako každým rokem bychom měli projednáním a schválením časového harmonogramu v podstatě zahájit projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu na rok 2006, včetně střednědobého výdajového rámce. Myslím si, že materie je naprosto totožná, obvyklá jako v ostatních letech.

Jenom si dovolím přednést několik strategických dat, na základě kterých by projednávání státního rozpočtu v Poslanecké sněmovně mělo probíhat. Předpokládáme, že ve smyslu příslušného zákona vláda předloží návrh zákona o státním rozpočtu do Poslanecké sněmovny nejpozději do 30. 9. Předseda Poslanecké sněmovny potom přikáže návrh zákona rozpočtovému výboru, který by měl připravit podklady k usnesení Poslanecké sněmovny do 11. 10. Na příští schůzi Poslanecké sněmovny, zřejmě ve středu 12. 10., bychom projednali v obecné rozpravě první čtení základních údajů návrhu státního rozpočtu. Potom zhruba do 30 dní, to znamená do 13. 11., by měly výbory projednat přikázané kapitoly tak, aby rozpočtový výbor 16. listopadu mohl projednat za účasti zpravodajů výborů návrh pro druhé čtení. Rozpočtový výbor předloží své usnesení do 22. listopadu. Poslanecká sněmovna pravděpodobně 23. listopadu projedná návrh státního rozpočtu ve druhém čtení. Do 48 hodin po projednání druhého čtení by se projednal návrh zákona ve třetím čtení a v případě, že na tom bude shoda, by měl být schválen.

Tolik harmonogram. Předpokládám, že lhůty jsou zřejmé a jasné. Převážná část těchto termínů vyplývá z příslušných zákonů a zákonných norem. Předpokládám, že bychom měli tento harmonogram po rozpravě schválit.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám, pane poslanče. Prosím pana poslance Krause, aby se posadil ke stolku zpravodajů a sledoval všeobecnou rozpravu.

Dívám se, jestli tady mám písemné přihlášky, protože bych v této chvíli otevřel všeobecnou rozpravu, ale mám dojem, že tady písemné přihlášky k tomuto bodu nemám. Ptám se, kdo se hlásí do všeobecné rozpravy nyní. Zdá se, že nikdo. Pak všeobecnou rozpravu končím. Můžeme přistoupit k rozpravě podrobné.

 

Poslanec Michal Kraus: Pane předsedo, v rámci podrobné rozpravy bych si dovolil navrhnout usnesení, ve kterém Poslanecká sněmovna schvaluje časový harmonogram projednání návrhu zákona o státním rozpočtu na rok 2006 a střednědobého výdajového rámce ve smyslu termínů, které jsem přečetl v úvodu a které jsou i v písemném materiálu k tomuto bodu a jsou uvedeny speciálně v usnesení rozpočtového výboru č. 617.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlásí se někdo další do podrobné rozpravy? Pokud tomu tak není, tak podrobnou rozpravu končím.

Možná jediné, co můžeme udělat, je hlasovat o usnesení, které předložil pan poslanec Kraus, které máte a ani nemusí být čteno. Jenom bych ještě zazvonil. Kdo má zájem zúčastnit se tohoto hlasování, ať se prosím dostaví do sněmovny.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, kterým rozpočtový výbor doporučuje Sněmovně, aby schválila časový harmonogram projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu a také střednědobého výdajového rámce podle přílohy 1, kterou máme u tohoto usnesení. Tento návrh usnesení rozpočtového výboru bychom nyní měli odhlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit tento harmonogram projednávání státního rozpočtu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu, jak byl přednesen?

Hlasování proběhlo. Je to pořadové číslo 35. Přítomno 184, pro hlasovalo 135, proti 1. Návrh usnesení byl přijat.

 

Děkuji panu poslanci Krausovi. Končím projednávání tohoto prvního bodu naší dnešní schůze.

 

Máme před sebou druhý bod, a tím je

 

2.
Zpráva o příčinách, průběhu a důsledcích událostí na technoparty CzechTek 2005
/sněmovní tisk 1126/

 

Připomínám, že na 46. schůzi v srpnu jsme usnesením č. 1812 požádali vládu, aby na nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny předložila komplexní zprávu o CzechTeku 2005. Materiál vám byl rozdán jako sněmovní tisk 1126, takže předpokládám, že jste se s ním všichni seznámili.

Nyní prosím předsedu vlády Jiřího Paroubka, aby k této zprávě přednesl úvodní slovo. - Slova se ujme ministr vnitra František Bublan. Prosím, pane ministře, máte tedy úvodní slovo vy.

 

Ministr vnitra ČR František Bublan: Děkuji, pane předsedo. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, usnesením vlády České republiky č. 1045 ze dne 17. srpna 2005 mi bylo uloženo předložit vládě do 31. 8. 2005 Zprávu o příčinách, průběhu a důsledcích událostí na technoparty CzechTek 2005, která je určena pro nejbližší zasedání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Materiál jste obdrželi včetně obrazových příloh, takže nechci příliš dopodrobna popisovat obsah tohoto dokumentu. Nicméně jenom připomenu, že je dělen na několik částí. První část popisuje historii konání technoparty, a to jak v České republice, tak i pro srovnání ve Velké Británii a Francii. Dále popisuje přípravu Policie České republiky na možné konání technoparty, popisuje velmi detailně jednání účastníků technoparty a zásah policie včetně zhodnocení oprávněnosti zásahu policie. Zároveň obsahuje přehled škod a finančních nákladů vzniklých v souvislosti s touto akcí. Materiál se také zabývá, a to je dosti důležité, i následným prošetřením kroků Policie České republiky.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP