Neautorizováno !


 

(18.00 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To byl pan zpravodaj Petr Tluchoř. Otevírám obecnou rozpravu. Evidoval jsem přihlášku pana navrhovatele Janečka do obecné rozpravy, jinou přihlášku zatím nemám. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Josef Janeček: Já pouze formálně dávám procedurální návrh na zkrácení doby k projednávání tohoto návrhu zákona o 30 dnů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tedy zkrácení o 30 dnů. Dobře. Kdo další se hlásí do obecné rozpravy? Nikoho nevidím, obecnou rozpravu končím. Za takových okolností se ptám, jestli máte zájem o závěrečné slovo. Není tomu tak, ani u jednoho, ani u druhého.

Pokusím se přilákat do sněmovny kolegy, kteří šli řešit jiné problémy do předsálí, a odhlásím vás, abych se nedopustil stejné chyby; požádám vás o znovuzaregistrování se svými identifikačními kartami.

 

O návrhu na přikázání rozhodneme v hlasování pořadové číslo 48. Předseda Poslanecké sněmovny svým rozhodnutím navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak. Budeme tedy rozhodovat jenom o přikázání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 48 a ptám se, kdo je pro přikázání. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 48 z přítomných 79 pro 75, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Nyní máme návrh na zkrácení lhůty k projednání o 30 dnů. Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 49.

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 49 z přítomných 81 poslanců pro 31, proti 8. Návrh nebyl přijat.

 

Konstatuji, že návrh zákona byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Děkuji navrhovateli, děkuji zpravodaji a končím bod č. 70.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážení přátelé, ale to jsou velmi vážné věci, protože ono se může stát, že určitý ročník dětí nebude očkován. Nevím, jestli jsme si nerozuměli v té věci. Čili nerozumím tomuto hlasování, jenom jako závěrečné slovo vás na to upozorňuji. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, mimo rozpravu pan navrhovatel.

Já nechci nijak dramatizovat jednání tady, ale potěším vás, protože dalším návrhem, který budeme projednávat, kdy jsme skončili bod č. 70, je bod č. 71. Protože pan senátor Adolf Jílek, který bude uvádět senátní návrh zákona, ještě do Sněmovny nedorazil, tak vás výrazně potěším a řeknu, že tento bod zahájíme v 18.05 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 18.03 hodin - pokračovalo v 18.06 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan senátor Adolf Jílek se v této chvíli již dostavil do Sněmovny. Budeme pokračovat v jednání bodem č. 71.

 

Vítám v Poslanecké sněmovně pana senátora Adolfa Jílka a připomínám, že dalším bodem je bod

 

71.
Senátní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 219/2000 Sb., o majetku
České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1030/ - prvé čtení

 

Stanovisko vlády jsme všichni obdrželi jako sněmovní tisk 1030/1. Požádám ještě poslankyni Zdeňku Horníkovou, aby zaujala místo u stolku zpravodajů vedle pana senátora Adolfa Jílka, protože je zpravodajkou pro prvé čtení.

Sněmovnu požádám zároveň o klid a pana senátora Adolfa Jílka, který je pověřen Senátem k předložení tohoto návrhu zákona, aby ho uvedl. Pane senátore, máte slovo.

 

Senátor Adolf Jílek: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, Senát přijal tento návrh zákona a předložil ho Poslanecké sněmovně na základě aktivit především starostů, kteří se domáhají toho, že odúmrtě, především nemovitosti a byty, jsou realizovány velmi dlouhou dobu a v případě ukončení této realizace tyto byty nebo domy jsou většinou ve stavu silně zdevastovaném a nepoužitelném.

Proto senátor pan kolega Robert Kolář, který bohužel dnes tady není, navrhl výboru svůj návrh zákona, který by tuto záležitost mohl řešit. Je to novela zákona o majetku státu, která by měla pomoci starostům a obcím se rychleji dostat k majetku, který většinou Úřad pro zastupování státu převádí. Vzhledem k tomu, že jeho původní návrh nebyl dokonalý, protože zapomněl na maličkost, že někteří z těch, kteří zemřeli, mohou mít dluhy a na nemovitosti tyto dluhy visí, tak tuto záležitost jsme řešili bodem 2, který máte ve své předloze.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP