Neautorizováno !


 

(17.20 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. S tím se ještě vypořádáme.

Nyní tedy budeme hlasovat o legislativně technických změnách, tak jsme schválili pořadí hlasování. Čili legislativně technické změny k pozměňovacímu návrhu pod písmenem J, potom písmeno J základní, a potom se můžeme vypořádat s dalšími návrhy, včetně upozornění pana kolegy Vávry. Je to tak?

 

Poslanec Miloš Melčák: Ano, čili nejprve legislativně technické změny paní kolegyně Dundáčkové. (Zpravodaj doporučuje, ministr neutrální.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 299. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 299 - přítomno 173, pro 115, proti 4, legislativně technické změny byly přijaty. Prosím dále.

 

Poslanec Miloš Melčák: Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích J1 až J14 paní poslankyně Dundáčkové.

(Zpravodaj nedoporučuje. Ministr: Netýká se předlohy živnostenského zákona, říkám proto neutrální, protože pozměňovací návrh se týká úplně jiných zákonů.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 300 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 300 - přítomno 173, pro 69, proti 49, návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Miloš Melčák: Následuje návrh pod písmenem K pana kolegy Michalíka. (Zpravodaj doporučuje, ministr mírně pozitivní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 301 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 301: přítomno 174, pro 117, proti 35, návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Miloš Melčák: Následuje pozměňovací návrh pana poslance Lobkowicze k zoologickým zahradám.

(Ministr: Nechci ublížit zoologickým zahradám, proto moje stanovisko je neutrální. Zpravodaj ponechává na vůli Sněmovny.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 302 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 302 - z přítomných 175 pro 75, proti 16, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní k návrhu kolegy Vávry, tzn. hlasování o pozměňovacích návrzích C1 až C6 a C8 až C10. Domnívám se, že minimálně musíme prohlásit, že pozměňovací návrh C7 je nehlasovatelný. (Ministr nesouhlasí, zpravodaj nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 303 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 303 - z přítomných 174 pro 45, proti 28, návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Miloš Melčák: Tím jsme se, pane předsedající, vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy, aspoň podle mých záznamů, a zbývá nám hlasování o zákoně jako celku a hlasování o usnesení, které doporučil hospodářský výbor k tomuto bodu programu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Všichni předkladatelé pozměňovacích návrhů souhlasí, že byly vyčerpány všechny pozměňovací návrhy? Je tomu tak, nikdo nic nenamítá, můžeme hlasovat o zákonu jako o celku? (Všeobecný souhlas.)

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 455 z roku 1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 1191, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 304 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 304 - přítomno 174, pro 130, proti 36, návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Nyní žádám zpravodaje, aby uvedl návrh doprovodného usnesení Poslanecké sněmovny, který navrhl hospodářský výbor.

 

Poslanec Miloš Melčák: Dovolte mi, abych přečetl text: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky žádá vládu České republiky, aby s Hospodářskou komorou České republiky provedla přehodnocení jednotlivých druhů živností a jejich zařazení podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů."

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 305 a ptám se, kdo je pro doprovodné usnesení. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 305 - z přítomných 173 pro 119, proti 2. I doprovodné usnesení bylo schváleno.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji a končím bod č. 132.

Ještě se hlásí pan ministr Urban. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, schválená novela živnostenského zákona znamená největší zjednodušení administrativy pro podnikatele od dob Rakousko-Uherska. Děkuji vám. (Potlesk sociálně demokratických poslanců.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Než zahájím další bod, hlásí se o slovo předseda klubu sociální demokracie Michal Hašek. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji. Pane předsedající, dovolte, abych předložil procedurální návrh. V souladu s ustanovením § 53 odst. 1 jednacího řádu navrhuji, aby dnes Poslanecká sněmovna jednala a hlasovala i po 19. hodině. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: S tímto procedurálním návrhem se vypořádáme bez rozpravy v hlasování číslo 306, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 306 - z přítomných 174 pro 106, proti 29, návrh byl přijat. Poslanecká sněmovna se usnesla na tom, že budeme dnes hlasovat o zákonech i po 19. hodině.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP