Neautorizováno !


 

(18.40 hodin)

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážený pane předsedající, navrhuji tuto hlasovací proceduru. Hlasovali bychom celkem v šesti hlasováních. Některé návrhy mají spolu souvislost, proto je budu navrhovat hlasovat dohromady, jelikož jde o logické celky.

V prvním hlasování bychom hlasovali samostatně o pozměňovacím návrhu A. Ve druhém o bodech B1, B2 a B3. Ve třetím hlasování o pozměňovacích návrzích uvedených pod písmeny C1, C2.2 a C3. Ve čtvrtém hlasování samostatně o C2.1. V pátém hlasování o celku C4, C5 a C6. A na konec bychom hlasovali o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Má někdo připomínku k návrhu procedury? Není tomu tak.

 

Pro jistotu ji nechám schválit, a to hlasováním číslo 314, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro navrhovaný průběh hlasování. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování číslo 314 ze 151 přítomných pro hlasovalo 124, proti nikdo. Proceduru jsme schválili, můžeme hlasovat podle jednotlivých návrhů.

 

Pane zpravodaji, přednášejte své návrhy a říkejte svá stanoviska, podobně jako zástupce navrhovatelů.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Takže nejprve budeme hlasovat samostatně o pozměňovacím návrhu pod písmenem A. (Stanovisko zpravodaje bylo kladné, předkladatele neutrální.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 315 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 315 z přítomných 151 poslance pro hlasovalo 50, proti 22, návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Druhé hlasování bude o bodech B1, B2 a B3. (Stanovisko zpravodaje bylo negativní, předkladatele kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 316 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 316 z přítomných 154 pro hlasovalo 99, proti 30, návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Třetí hlasování bude společné o bodech C1, C2.2 a C3. Je to logický celek. (Stanovisko zpravodaje bylo záporné, předkladatele kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 317 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 317 z přítomných 156 pro hlasovalo 100, proti 28, návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Čtvrté hlasování bude samostatně o bodu C2.1. (Stanovisko zpravodaje bylo negativní, předkladatele kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 318 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 318 se z 156 poslanců pro vyjádřilo 98, proti 31, návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Páté hlasování bude společně jako logický celek o bodech C4, C5 a C6. (Stanovisko zpravodaje bylo negativní, předkladatele kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 319 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 319 se z 155 přítomných pro vyslovilo 99, proti 29, návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Pane předsedající, tím jsme podle mých poznámek hlasovali o všech pozměňovacích návrzích. Můžeme tedy hlasovat o zákonu jako o celku. Nedoporučuji jeho přijetí. (Stanovisko předkladatele bylo kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, já jsem téhož názoru, že všechny pozměňovací návrhy byly vyčerpány. Jsou skutečně všichni spokojeni, že se hlasovalo o všech návrzích? (Nebylo námitek.) Budeme tedy hlasovat o závěrečném návrhu, o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Václava Votavy a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a zákon 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 972, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 320 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 320 se z přítomných 154 pro vyslovilo 101, proti 36, návrh byl přijat. Konstatuji, že návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji navrhovateli, děkuji zpravodaji a končím projednávání bodu č. 121.

 

Dalším bodem programu je bod číslo

 

122.
Návrh poslanců Miloslava Kaly a Miroslava Kapouna na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 290/2002 Sb., o přechodu některých dalších věcí,
práv a závazků České republiky na kraje a obce, občanská sdružení působící
v oblasti tělovýchovy a sportu a o souvisejících změnách a o změně zákona
č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku
České republiky, ve znění zákona č. 10/2001 Sb., a zákona č. 20/1966 Sb.,
o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 992/ - třetí čtení

 

U stolku zpravodajů zaujali svá místa pan poslanec Miloslav Kala za navrhovatele a zpravodaj výboru veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí poslanec František Beneš. Obdrželi jste sněmovní tisk číslo 992/3, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu. Konstatuji, že nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se proto, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu proto končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil stejně jako zástupce navrhovatele. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec František Beneš: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dámy a pánové, postup hlasování bude velmi jednoduchý. Protože padl návrh na zamítnutí, budeme o něm hlasovat jako o prvém bodu. Pokud bude přijat, samozřejmě projednávání končí. Pokud nebude přijat, pak máme dva pozměňovací návrhy pod písmeny A a B a v tomto pořadí bychom o nich hlasovali. A konečně bychom hlasovali o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Má někdo k této proceduře připomínky? Není tomu tak.

Všechny vás odhlásím, požádám vás o novou registraci, přihlaste se svými registračními kartami, a návrh procedury pro jistotu schválíme.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 321 a ptám se, kdo je pro tuto proceduru hlasování. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 321 se z přítomných 137 pro vyjádřilo 129, proti nebyl nikdo, procedura byla schválena.

 

Budeme tedy postupovat jednotlivě. Nyní tedy je na pořadu návrh na zamítnutí, který podal pan poslanec Suk.

O tomto návrhu rozhodneme hlasování pořadové číslo 322, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 322 se ze 144 přítomných pro vyjádřilo 38, proti 95. Návrh na zamítnutí nebyl přijat.

 

Můžeme tedy hlasovat o jednotlivých návrzích. Prosím, pane zpravodaji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP