Neautorizováno !


 

(19.00 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Je připomínka k proceduře? Není tomu tak. Ještě pan zpravodaj.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Já bych prosil, aby předcházející zpravodaj se odsud odhlásil, protože já se nemohu přihlásit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já vás odhlásím všechny, pane zpravodaji. Stejně musíme zjistit přesný počet ve sněmovně.

Pokud není připomínka k této poměrně jednoduché proceduře, budu to brát tak, že o ní nemusíme dávat hlasovat. Odhlásím vás. Požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými identifikačními kartami.

A budeme postupovat tak, jak řekl pan zpravodaj Stanislav Křeček. První pozměňovací návrh. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Stanislav Křeček: První hlasování je pod písm. A bod 1.5, kde se vkládají slova "kontrolní výbor". Nesouhlas. (Předkladatel nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 328. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 328: z přítomných 125 pro 78, proti 33. Návrh byl přijat. Další návrh prosím.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Další bude hlasování podle písmene B o všech návrzích pana kolegy Vymětala najednou. - Pan kolega požaduje, aby byl přítomen při poslaneckých návrzích člen vlády a osobně na mikrofon sdělil své stanovisko.

Já nedoporučuji. (Předkladatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pan poslanec Ježek - ještě před hlasováním. Já chápu, proč se hlásí - protože jsme nehlasovali o jiných jeho pozměňovacích návrzích. Pan zpravodaj to ale říkal.

 

Poslanec Libor Ježek: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, já se domnívám, že ten bod A2 je hlasovatelný, protože prošel pouze bod 5. Tak by se to týkalo pouze bodu 5. A jedná se o to, že onen kontrolní výbor vznikne až v příštím volebním období, nikoliv teď.

Takže ten bod A2 tedy hlasovatelný je, ale jenom k té části 5.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Ten pozměňovací návrh zní, že se vkládají za slova "vyhlášení" slova "s výjimkou ustanovení článku 1, bodu 1 až 5". Body 1 až 4 schváleny nebyly. Nevím tedy, jestli to můžeme nyní pozměnit - říci s výjimkou ustanovení článku 1, bodu 5. To si nejsem jist.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan poslanec Ježek jako navrhovatel.

 

Poslanec Libor Ježek: Děkuji. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já se domnívám, že můžeme hlasovat, protože záleželo na tom, které body z pořadí 1 až 5 projdou. A těch, kteří projdou, těch se to týká od příštího volebního období.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Podle usnesení Poslanecké sněmovny zpravodaj doprovází zákon až do chvíle, než odejde do Senátu. A tam by se tato věc, která byla schválena, má stejný smysl, musela upravit jako jediný bod, který by tam byl upraven, protože to má svou logiku.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Je to logický závěr. Navrhuji hlasovat o tom.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Dobře. Nyní tedy budeme hlasovat o bodě B společně, a potom o tomto vlastně vynechaném bodě A2. Ano?

 

Poslanec Stanislav Křeček: Opakuji. O bodu B poslance Karla Vymětala. Nedoporučuji. (Předkladatel nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Připustil jsem diskusi. Je to moje chyba. Ještě kolega Vymětal s procedurálním návrhem.

 

Poslanec Karel Vymětal: Ano, pane předsedající, mám námitku proti tomu, co zde řekl pan zpravodaj. On řekl, že já navrhuji, aby vláda zde vyslovila své stanovisko. Kdo umí číst, přečetl si, že já navrhuji, aby vláda své stanovisko vysvětlila. A to je rozdíl. Já se proti tomu ohrazuji. Děkuji.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nedovolil bych si to takto říci. Samozřejmě. Vláda své stanovisko řekne. Pan kolega Vymětal požaduje, aby sem přišla a tady ho ještě jednou opakovala na mikrofon? No, to se mi zdá, při vší úctě, nadbytečné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To samozřejmě záleží na hlasování Poslanecké sněmovny, protože je to regulérní pozměňovací návrh. Nebudeme o tom diskutovat.

 

Zahájil jsem pořadové číslo 329. Ptám se, kdo je pro návrh pana poslance Vymětala. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 329: z přítomných 132 poslanců pro 49, proti 40. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Nyní se tedy vrátíme k bodu A, odstavec 2 - že se za slova "vyhlášení" v článku 2 doplňují slova "s výjimkou ustanovení bodu 5".

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 330. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 330: z přítomných 133 pro 119, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Všechny pozměňovací návrhy byly vyčerpány. Pane zpravodaji, ano?

 

Poslanec Stanislav Křeček: Všechny byly vyčerpány. Můžeme hlasovat o návrhu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Lubomíra Zaorálka, Václava Exnera, Vojtěcha Filipa, Michala Haška, Jana Kasala, Jitky Kupčové, Ivana Langera, Miroslavy Němcové, Vlastimila Ostrého a Jana Vidíma na vydání zákona, kterým se mění zákon číslo 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1046, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 331 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 331: z přítomných 134 poslanců pro 125, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu předsedovi Sněmovny, děkuji zpravodaji a končím bod číslo 124.

Ještě pan poslanec Kratochvíle.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Já nechci zdržovat. Jenom pro stenografický záznam uvádím, že při hlasování číslo 288 mám křížek, ale hlasoval jsem pro. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. To bylo pro stenozáznam.

Budeme pokračovat bodem číslo 126. Tím je návrh poslanců Ivy Šedivé, Jitky Gruntové, Josefa Víchy, Taťány…. (Nesouhlasné připomínky.)

Pan poslanec Tomíček.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Já jako zpravodaj tohoto zákona uvádím, že jsme ho přeložili na pátek. Myslím, že to byl druhý bod pátečního jednání.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Omlouvám se. Neměl jsem to v poznámkách. Odkládám tedy bod číslo 126.

 

Pokračovat budeme bodem číslo 131. Tím bodem je

 

131.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 26/2000 Sb.,
o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 1189/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujali svá místa ministr pro místní rozvoj Radko Martínek a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Miloslav Kala. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1189/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli se někdo hlásí z místa. Ano. Vidím pana poslance Michala Doktora. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Doktor: Vážené kolegyně a kolegové, vážený pane místopředsedo, dovolte, abych se v rozpravě před třetím čtením a před hlasováními o vznesených pozměňovacích návrzích vyrovnal s tím, že jsem zjistil při čtení neautorizovaného stenoprotokolu z druhého čtení sněmovního tisku 1189 - stejně jako z tisku 1189/2 - že je pod písmenem B1 v nově vkládané části páté článku osmého v bodě 5, mnou navrhovaném, znění ustanovení § 32 odst. 1 větě první uveden text "je odůvodnění takového subjektu detailně známo".

***




Přihlásit/registrovat se do ISP