Neautorizováno !


 

(17.50 hodin)
(pokračuje Mikuta)

Nicméně předpokládá-li zákon jako základní atribut činnosti nějaké organizace, de facto zákonem zřízené, předložení výroční zprávy o činnosti a hospodaření a postoj Poslanecké sněmovny by měl být pak rozhodující pro další činnost takové organizace, pokládám za přímo nedůstojné a věci škodlivé, jestliže projednáváme dnes Výroční zprávu o činnosti a hospodaření České tiskové kanceláře za rok 2004. Víc k tomu není třeba co dodávat.

Děkuji. (Ojedinělý potlesk.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane poslanče. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nikdo se nehlásí, všeobecnou rozpravu končím. Zahajuji rozpravu podrobnou. Ani do té se nikdo nehlásí, takže rozpravu podrobnou končím a přednesu návrh na usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje Výroční zprávu o činnosti a hospodaření ČTK v roce 2004."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 440. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 92 poslanců, 67 bylo pro, 2 proti. Návrh byl přijat.

 

Ukončili jsme projednávání bodu 171 a pro vás pro všechny mám informaci, že ještě lze na této schůzi nebo v dnešním odpoledni projednat body dva, to znamená bod 172 a 173, což je výroční zpráva o hospodaření České televize a Českého rozhlasu.

Zahajuji projednávání bodu

 

172.
Výroční zpráva o hospodaření České televize v roce 2004
/sněmovní tisk 1093/

 

Tento tisk projednal odpovědný výbor i příslušná komise a prosím pana poslance Petra Bratského, aby nás informoval o jednání výboru a přednesl návrh usnesení.

 

Poslanec Petr Bratský: Děkuji, pane předsedající. Milé kolegyně, vážení kolegové, chce se mi použít slov známé knihy "kdybych to byl býval věděl, tak jsem sem nechodil", myslím jako zpravodaj. Projednávat v březnu 2006 Zprávu o hospodaření České televize v roce 2004 i mně připadá jako kolegovi Mikutovi v předchozím bodě poněkud trapné.

Nicméně odkazuji se na tisk 1093/1, kde, pokud si najdete, tak máte přesný návrh usnesení, který tak, jak byl na výboru projednán, vám doporučuji, abychom o něm hlasovali. Doporučuji, abychom hlasovali o všech čtyřech bodech tohoto usnesení najednou. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane poslanče. Jenom pro vás, kteří tento materiál nemáte k dispozici: Materiál Rada České televize schválila 24. srpna 2005, takže to prodlení není až tak dramatické, jak by se mohlo zdát v porovnání letopočtů 2006 a 2004. To jenom k aktivitě, která tady je zpochybňována. Je nezpochybnitelná - výboru, sněmovny, komise.

Pan poslanec Novotný odůvodní usnesení stálé komise pro sdělovací prostředky.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Děkuji za slovo. Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, v zastoupení paní poslankyně Kateřiny Dostálové vás seznámím s usnesením stálé komise pro sdělovací prostředky z 21. zasedání ze dne 19. října 2005 k bodu sněmovní tisk 1093. Po odůvodnění předsedy Rady České televize pana Horálka, zpravodajské zprávě poslankyně Dostálové a po rozpravě stálá komise pro sdělovací prostředky doporučuje Poslanecké sněmovně Výroční zprávu o hospodaření České televize v roce 2004 vzít na vědomí.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane poslanče. Otevírám všeobecnou rozpravu. Nikdo se nehlásí, takže všeobecnou rozpravu končím. Otevírám rozpravu podrobnou. Hlásí se pan poslanec Petr Bratský.

 

Poslanec Petr Bratský: Děkuji. Stálá komise přijala usnesení vzít na vědomí, výbor přijal usnesení schválit výroční zprávu. Takže navrhuji, aby byl postup, pane předsedající, že budeme hlasovat nejdřív o usnesení stálé komise, pakliže by neprošlo, hlasovat o usnesení výboru. (Hlas z pléna: Obráceně!)

Pardon, děkuji za nápovědu kolegovi Plevovi - nejdřív o usnesení výboru, pokud bude usnesení výboru schváleno, je bezpředmětné hlasovat o usnesení stálé komise. Děkuji za upozornění.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Můžou mně znalci zákona o České televizi informovat, co je povinností Poslanecké sněmovny, zdali je povinnost zprávu schválit, nebo stačí vzít na vědomí? Pan poslanec Pleva nám pomůže.

 

Poslanec Petr Pleva: Ne, ne, naší povinností není zprávu dokonce ani schválit, ani vzít na vědomí. Jen pokud bychom zprávu odmítli, což můžeme, vyplývají z toho další postupy podle zákona. Po dvojím odmítnutí můžeme odvolat Radu České televize.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane poslanče, za osvěžení paměti.

Takže budeme hlasovat o návrhu výboru, který předkládá Sněmovně usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje Výroční zprávu o hospodaření České televize v roce 2004."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 441. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 94 poslanců, 58 bylo pro, 4 proti, takže toto usnesení bylo přijato.

 

Shodneme se určitě na tom, že o tom druhém nebudeme už hlasovat. Končím projednávání bodu 172 a budeme se věnovat bodu

 

173.
Výroční zpráva o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2004
/sněmovní tisk 1094/

 

Opět příslušný výbor a příslušná komise materiál projednaly, předložily návrh usnesení 1094/1, respektive 1094/2. Prosím paní poslankyni Taťánu Fischerovou, aby se ujala slova, neboť je zpravodajkou výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji, pane předsedající. Kolegyně, kolegové, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu se na své 49. schůzi 29. září 2005 usnesl na tom, že doporučuje Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s Výroční zprávou o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2004.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, paní poslankyně. Nyní prosím pana poslance Miloše Pateru, který je zpravodajem stálé komise pro sdělovací prostředky, aby nás seznámil s návrhem usnesení, chce-li. Nechce. Připomenu vám, že i komise doporučuje schválit stejně jako výbor.

Zahajuji všeobecnou rozpravu. Končím všeobecnou rozpravu. Zahajuji podrobnou rozpravu. Končím podrobnou rozpravu.

Pozvu vás k hlasování o usnesení, které zformuluji: "Poslanecká sněmovna schvaluje Výroční zprávu o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2004 podle sněmovního tisku 1094."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 442. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 98 poslanců, pro bylo 74, proti 3. Usnesení bylo přijato.

 

Dámy a pánové, zbývá nám poslední hlasování, protože je dobré odcházet s čistým stolem a protože je několik bodů, které ne naší vinou zůstanou neprojednány, pak vám dám rozhodnout o tom, kdo souhlasí s vyřazením těchto bodů z pořadu 54. schůze.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 443. Kdo souhlasí s vyřazením zbývajících bodů z pořadu 54. schůze, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 97 poslanců, 63 bylo pro, 19 proti, takže návrh byl přijat.

 

Dámy a pánové, děkuji vám za aktivní přístup k projednávání pořadu 54. schůze a tuto schůzi končím s přáním hezkého večera, tuším, že prvního nebo druhého jarního. Tak si to pěkně užijte, dobrou noc.

 

(Schůze skončila v 18.00 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP