Projevy, zdravice, tiskové zprávy a avíza

6.03.2012   Návštěva Klatov

Předsedkyně Poslanecké sněmovny navštívila v úterý 6. března Klatovy. Setkala se studenty středních škol na Gymnáziu Jaroslava Vrchlického, navštívila společnosti Maso West a Mammocentrum.

Předsedkyně PSP ČR Miroslava Němcová navštívila v úterý 6. března 2012 Klatovy. Na pozvání starosty města Mgr. Rudolfa Salvetra zahájila odpolední program setkáním s vedením města v prostorách hotelu Ennius. Součástí oficiální cesty předsedkyně Němcové na Plzeňsko byla beseda se studenty klatovských středních škol v prostorách gymnázia Jaroslava Vrchlického, prohlídka provozu společnosti Maso West s.r.o. Klatovy a setkání s pracovníky soukromého Mammografického pracoviště.

 V pravé poledne přivítal na klatovském náměstí předsedkyni Němcovou starosta města Mgr. Rudolf Salvetr. Společně s místostarosty Ing. Václavem Chroustem a JUDr. Jiří Štanclem u pracovního oběda diskutovali o důvodech odmítnutí ratifikace fiskální smlouvy. Předsedkyně Němcová vyjádřila názor, že se jedná o silný posun v politické integraci Evropské unie, k jehož podpoře nemá současná vláda mandát a je přesvědčena, že o dalších krocích by měli rozhodnout občané ČR. Miroslava Němcová se rovněž zajímala o názory vedení města na novelu zákona o rozpočtovém určení daní a ocenila přebytkové hospodaření klatovské radnice.

Odpolední program zahájila Miroslava Němcová v doprovodu starosty R. Salvetra besedou se studenty klatovského gymnázia, střední školy zemědělské a potravinářské, zdejší průmyslové školy a obchodní akademie Klatovy. Po úvodním slově předsedkyně Němcové, která studentům přiblížila cestu zákona Poslaneckou sněmovnou, zazněl dotaz na úspory dolní komory s ohledem na snižování počtu jejích orgánů. Předsedkyně Němcová upřesnila, že Sněmovna pod jejím vedením „zeštíhlela“ o jednoho místopředsedu a počet výborů zrcadlí počet ministerstev. Studenti se zajímali také o proceduru přímé volby prezidenta, dotazovali se na možnosti úpravy prezidentských pravomocí. Závěrem předsedkyně Němcová pozvala všechny přítomné, aby si v jejím doprovodu do Prahy přijeli prohlédnout Poslaneckou sněmovnu a poděkovala řediteli RNDr. Jiřímu Šléglovi, řediteli gymnázia Jaroslava Vrchlického, za uspořádání besedy.

 

Po hodinové besedě se studenty přivítal předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou ve společnosti Maso WEST s.r.o. její majitel Ing. Stanislav Kopáček. Při pracovním jednání představil svou firmu, kterou společně s manželkou založil v roce 2000 rekonstrukcí a znovuotevřením známého klatovského řeznictví. Paní předsedkyně se zajímala o kroky majitelů při rozšiřování firmy a ocenila jejich odvahu a promyšlené kroky, které vedly k vybudování úspěšné značky. Starosta Klatov R. Salvetr doplnil, že společnost Maso West s.r.o. patří mezi významné zaměstnavatele a obdržela již řadu ocenění svých výrobků i poskytovaných služeb. Majitel společnosti Ing. Kopáček informoval M. Němcovou, že již roku 2009 5 výrobků obdrželo značku kvality Klasa. Při prohlídce provozu se Miroslava Němcová zajímala o pracovní prostředí a podmínky i další plány rozvoje.

Po prohlídce společnosti MasoWest předsedkyně Sněmovny zamířila na návštěvu Mammografického pracoviště, které si prohlédla v doprovodu MUDr. Chrousta a seznámila se s jeho pracovníky i fungováním. Miroslava Němcová ocenila rozsah služeb, které soukromé zařízení umí poskytnout a důraz, kterou společnost klade na prevenci.

 

 


Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)
Návštěva Klatov (6. 3. 2012)

Miroslava Němcová


Miroslava Němcová

Narozena: 17. 11. 1952
Životopis

Volební kraj: Vysočina
Zvolena na kandidátce: ODS



ISP (příhlásit)