Neautorizováno !


 

(Jednání pokračovalo v 15.30 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, je 15.30 hodin. Prosím vás, abyste se vrátili do jednací síně, abychom dokončili hlasování o tomto návrhu zákona, který se týká veřejného ochránce práv. Prosím tedy, vraťte se do svých lavic.

Takže doufám, že můžeme pokračovat. Všechny vás odhlašuji. Prosím, aby ti, co se nyní chystají hlasovat, se znovu přihlásili. Prosím, přihlaste se.

Vážení kolegové, dostali jsme se do poněkud prekérní situace, jak si pamatujete. Myslím si, že vznikla určitá dohoda na postupu, jak se z ní dostat.

Ještě pan poslanec Skopal má náhradní kartu č. 7.

Prosím pana poslance Votavu, kdyby nám přednesl návrh postupu, kterým bychom se z této situaci dostali. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolil bych si navrhnout možný postup, a to je tento. Nejdříve bychom hlasovali o revokaci u pozměňovacího návrhu G1 pod bodem 3, který jsme již hlasovali v předchozím. Poté bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu G1 pod body 3, 4 a 5 současně, a to s vědomím, že v bodě 3 jsme již vyloučili zmínku o pověřených odbornících.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jste návrh procedury, jak bychom to vyřešili. Nechám o tomto návrhu hlasovat. Budeme hlasovat o tomto návrhu, který přednesl zpravodaj, který je cestou ven.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento postup, abychom situaci vyřešili, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 271. Přítomno 155 poslanců, pro hlasovalo 152, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Můžeme nyní postupovat tak, jak jsme si schválili. Prosím pana poslance Votavu, aby nám jednotlivé kroky přednášel. Prosím první.

 

Poslanec Václav Votava: Nyní bychom hlasovali o revokaci předchozího hlasování - pozměňovací návrh G1 bod 3. Stanovisko je samozřejmě kladné.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme tedy hlasovat o revokaci. Hlasujeme revokaci G1.3.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro revokaci tohoto hlasování, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 272. Přítomno 164, pro hlasovalo 159, proti žádný. Návrh byl přijat, takže jsme toto hlasování zrevokovali.

 

Můžeme hlasovat znovu. O čem?

 

Poslanec Václav Votava: Ano, můžeme nyní hlasovat o pozměňovacím návrhu G1, a to pod body 3, 4 a 5 současně. Stanovisko je kladné. (Ministr má stanovisko neutrální.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 273. Přítomno 166, pro hlasovalo 88, proti 54. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Votava: Tím jsme vyčerpali veškeré pozměňovací návrhy včetně legislativně technických úprav. Nyní bychom mohli hlasovat o zákonu jako o celku. Stanovisko je kladné.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě počkejte. Přednesu návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 349/1999 Sb., o Veřejném ochránci práv, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 751, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 274. Přítomno 166 poslanců, pro hlasovalo 122, proti 41. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Votava: Ještě nás čeká jedno hlasování, a to hlasování o doprovodném usnesení pana poslance Hrnčíře.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zkonstatuji tedy, co jsem chtěl zkonstatovat, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

Nyní budeme hlasovat ještě o doprovodném usnesení pana poslance Hrnčíře. Prosím, řekněte ho.

 

Poslanec Václav Votava: Stanovisko je negativní. (Ministr rovněž nesouhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 275. Přítomno 166 poslanců, pro hlasovali 43, proti 109. Návrh doprovodného usnesení přijat nebyl.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji. Myslím, že mohu ukončit projednávání bodu č. 95 - vládního návrhu zákona o Veřejném ochránci práv.

 

Dalším bodem je bod

 

102.
Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy a o změně a doplnění
zákona č. 468/1991 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání,
ve znění pozdějších předpisů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 812/ - třetí čtení

 

Vítám tady náměstka primátora hlavního města Prahy Rudolfa Blažka. Zpravodajem výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu by měl být pan poslanec Petr Bratský. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 812/3.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se písemně přihlásil pan poslanec Miloš Melčák a pak se přihlásil pan poslanec Pleva. Nejdřív pan poslanec Melčák. Prosím.

 

Poslanec Miloš Melčák: Děkuji. Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážený pane náměstku primátora, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych v rámci legislativní čistoty doplnil do svého pozměňovacího návrhu následující.

Do názvu zákona se v případě přijetí tohoto pozměňovacího návrhu vloží slova: "a zákona č. 252/1994 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů".

Nad článek 2 je nutno vložit slova: "Část druhá - Změna zákona o rozhlasových a televizních poplatcích."

Pokud se jedná o bod 3, dovolím si požádat, abychom sjednotili znění a v souladu s legislativními pravidly aby bod 3 zněl: "Tento zákon nabývá účinnosti dnem jeho vyhlášení."

Děkuji vám za pozornost.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP