Neautorizováno !


 

(9.20 hodin)

Poslanec Jiří Václavek: Poslední hlasování by mělo být hlasování o návrhu kolegy Doležala - vypustit preambuli z písmena E.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ne, ne, my jsme hlasovali o návrhu E bez této preambule, o této preambuli budeme hlasovat v případě, že schválíme celý zákon, jako o doprovodném usnesení. Je to tak? (Zpravodaj: Je to tak.) Čili až poté, co bude schválen zákon.

Přečtu tedy návrh o kterém budeme hlasovat: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Jana Vidíma na vydání zákona o zvláštním příspěvku některým účastníkům národního boje za osvobození, podle sněmovní tisku 740, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 297. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko Ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 170 poslanců, 169 bylo pro, nikdo nebyl proti. Toto usnesení tedy bylo přijato.

 

A nyní podrobíme hlasování doprovodné usnesení, pokud sněmovna souhlasí. Nebudeme to dělat formou zařazení nového bodu.

Je-li s tím všeobecný souhlas, budeme hlasovat o preambuli pozměňovacícho návrhu E jakožto o doprovodném usnesení tohoto návrhu zákona.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 298. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 170 poslanců, 90 bylo pro, 1 proti. I doprovodné usnesení tedy bylo schváleno, ovšem s příslušnými návětími, aby tato pasáž dávala smysl.

 

Ještě chce vystoupit pan poslanec Václavek.

 

Poslanec Jiří Václavek: Vážený pane předsedající, dámy a pánové. Za prvé děkuji za vaši podporu tomuto návrhu, která je určitě podporou i 60. výročí osvobození naší republiky.

Dovolím si ovšem malou poznámku. Kolegyně a kolegové, nepodávejte už další poslanecké návrhy k odškodňování. Myslím si, že jsme tímto zákonem důstojně oslavili 60. výročí, byť šestnáct let po revoluci. Nepřivádějte nás dalšími návrhy do situace, kdy budeme ve Sněmovně takovéto návrhy zamítat. Nechme to dále na vládě, která bude mít i s tímto zákonem problémy, protože nárok na rozpočet je tak zhruba dvě a půl miliardy. Někde to budou výdaje jen letošní, ale někde to zabudovalo mandatorní výdaje i do příštích let. Doufám tedy, že kolegové, jako je kolega Vidím, Gruntová nebo Mencl, kteří tam dali tyto návrhy, budou hlasovat pro státní rozpočet 2006.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dále se hlásí pan poslanec Jan Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Dámy a pánové, já bych vám chtěl také velmi pěkně poděkovat za to, že jste tento návrh podpořili.

Ke slovům kolegy Václavka, k jeho závěrečným slovům, bych chtěl říci: Byl to jeho pozměňovací návrh, který rozšířil mandatorní výdaje zhruba za 700 milionů korun na ty dvě a půl miliardy. Předpokládám tedy, že on pro rozpočet hlasovat bude.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Nyní pan poslanec Nájemník.

 

Poslanec Václav Nájemník: Omlouvám se - jen pro zápis bych chtěl dodat, že u zákona jsem hlasoval pro.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, takže pan poslanec Nájemník hlasovat pro.

Dámy a pánové, ještě než dám slovo panu předsedovi poslaneckého klubu ČSSD, o kterém tuším, že chce požádat o přestávku, požádal bych vás rád o to, abychom svým hlasováním rozhodli o umožnění vystoupit paní senátorce Soně Paukrtové a senátorům Igoru Petrovovi, Pavlu Eybertovi a Vladimíru Schovánkovi k zákonům, které budeme projednávat později dopoledne, aby se paní senátorka a páni senátoři mohli na svá vystoupení připravit.

 

Kdo tedy souhlasí s tím, aby mohli být přítomni, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování pořadové číslo 299, které jsem zahájil. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 172 poslanců, 143 bylo pro, 1 proti, takže tento návrh byl přijat.

 

O slovo se přihlásil pan poslanec Michal Kraus.

 

Poslanec Michal Kraus: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, dovolte mi, abych požádal o přestávku na klub sociální demokracie do 10 hodin. Klub sociální demokracie prosím, aby přišel do Státních aktů.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. V 10 hodin se, dámy a pánové, sejdeme a budeme projednávat bod č. 103.

 

(Jednání přerušeno v 9.25 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP