Neautorizováno !


 

(14.40 hodin)
(pokračuje Skopal)

Dále navrhuji bod 22, druhé čtení, a bod 106, třetí čtení. Jedná se o tisk 674 - evidence psů - vyřadit ze 45. schůze. Je to bod 22.Výbor přerušil projednávání tohoto zákona, jedná se o zákon o evidenci psů. A dále body 13, což je tisk 767 - geneticky modifikované organismy, a bod 40, což je tisk 888, zařadit na konec druhých čtení, jelikož usnesení zemědělského výboru bylo rozdáno teprve dnes do lavic, jsou tedy k dispozici až dnes. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Snad to mám. Pan poslanec Jiří Pospíšil jako další a pak pan poslanec Evžen Snítilý.

 

Poslanec Jiří Pospíšil: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovoluji si navrhnout vyřazení bodu z programu schůze, a to konkrétně bodu 65. Jde o senátní návrh ústavního zákona o referendu o souhlasu České republiky se Smlouvou o Ústavě pro Evropu. Jde o sněmovní tisk číslo 937. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Snítilého a pak je pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych navrhl vyřazení následujících bodů z programu této schůze. Jde o bod 29 a 113, to je druhé a třetí čtení zákona sněmovní tisk 829 - evidence obyvatel, a o body 45 a 129, to je druhé a třetí čtení zákona 921 o obcích. Vysvětlení je v obou případech stejné. Výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí přerušil projednávání těchto bodů. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Vidíma, pak paní poslankyni Šojdrovou.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Vážený pane předsedo, paní a pánové, dovolte mi, abych navrhl následující změnu pořadu 45. schůze. Navrhuji vypustit bod 18 a s ním související třetí čtení, bod 102. Bodem 18 je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon o elektronických komunikacích. Naprosto stejný obsah, jako má tento zákon, je uveden ve Sněmovnou již schváleném zákonu o Vojenském zpravodajství, který je v tuto chvíli v Senátu, přičemž příslušný odvětvový senátní výbor doporučil plénu Senátu schválit znění zákona o Vojenském zpravodajství ve znění Poslanecké sněmovny. Předpoklad, že Senát schválí zákon o Vojenském zpravodajství, je velmi vysoký a tento vládní návrh zákona obsahuje tutéž materii jako Senátem pravděpodobně schválený zákon o Vojenském zpravodajství. Proto doporučuji vypustit bod 18 a s ním související bod 102.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, mám to. Prosím nyní paní poslankyni Šojdrovou.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Děkuji. Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte, abych navrhla vypuštění bodu 22 z programu této schůze. Jde o sněmovní tisk 674, který projednává zemědělský výbor a jehož projednávání bylo přerušeno. Pokud bude tento návrh přijat, pak z toho vyplývá, že by mělo být vyřazeno i třetí čtení tohoto návrhu zákona. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vyřadit tedy i třetí čtení. Teď máme pana ministra Kühnla a pak ještě pana poslance Tluchoře. Prosím tedy pana ministra Karla Kühnla, aby přednesl svůj návrh.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, chtěl bych předložit několik návrhů. Jeden je návrh na vyřazení, a to vyřazení bodu číslo 21 - vládní návrh zákona o změně zákona o Vojenském zpravodajství. Je to zákon svým obsahem totožný se zákonem, který jsme zde již schválili jako poslanecký návrh, který je nyní v Senátu. Čili z tohoto důvodu doporučuji vyřazení bodu 21 z programu.

Zároveň navrhuji zařazení nového bodu, a to bodu, který by zněl: zkrácení zákonné lhůty k projednávání ve výboru u tisku 959, vládní návrh na vydání zákona o sloučení Vojenské nemocnice Plzeň s Fakultní nemocnicí Plzeň, o 30 dnů. V prvním čtení jsme ten návrh projednávali 11. května, čili 30 dní už dnes uplynulo. V případě zařazení tohoto bodu a schválení tohoto návrhu by bylo možné potom zařadit druhé a třetí čtení tohoto zákona o sloučení těchto dvou nemocnic ještě na tuto schůzi Sněmovny.

Zároveň si tedy dovoluji podat podmíněný návrh, návrh na zařazení druhého a třetího čtení tisku 959 v případě, že bude schválen návrh na zkrácení zákonné lhůty k projednávání. Pokud by byl schválen návrh na zařazení druhého a třetího čtení, navrhuji zařadit druhé čtení místo mnou navrhovaného vyřazeného bodu číslo 21, a to proto, že předchozí bod číslo 20 je bodem paní ministryně zdravotnictví, která není poslankyní Parlamentu, nemusí tady tedy stále sedět, ale k tomu předchozímu bodu musí být přítomna, tudíž by bylo vhodné spojit tyto body, neboť i k bodu slučování nemocnic by měla být přítomna.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji panu ministrovi Kühnlovi. Pan poslanec Vymětal zřejmě bude mít námitku. Prosím.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo, já jen procedurálně. První část je samozřejmě hlasovatelná, ale ty další části nikoliv, protože nejdříve Sněmovna nejenže musí zařadit bod, ale rozhodnout o zkrácení lhůty. Až rozhodne o zkrácení lhůty, potom je možné dát návrh na zařazení nových bodů. Dřív to není možné.Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže můžeme hlasovat pouze o tom zkrácení lhůty k projednávání čísla 959.

A nyní jako další je pan poslanec Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dobrý den. Dovoluji si navrhnout vyřazení bodu 26 z pořadu této schůze. Jedná se o ten zákon o neziskových veřejných zdravotních zařízeních. Považuji za zhola nemožné ho projednávat v době, kdy tady ve Sněmovně neleží obecný zákon o zdravotnických zařízeních z dílny Ministerstva zdravotnictví a koncepce ministra zdravotnictví. Jedná se o velmi zásadní koncepční změnu českého zdravotnictví.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní poprosím ještě pana poslance Vrbíka.

 

Poslanec Tomáš Vrbík: Mám také krátký návrh, vyřadit bod 62, návrh poslanců Vrbíka, Kühnla, Vokáče na vydání zákona o příspěvku na nájemné, tisk 631. Důvod je ten, že tato problematika váže na řešení problematiky nájemného, a vzhledem k tomu, že se zdá, že vláda v dohledné době předloží do Parlamentu svůj návrh zákona, chtěl bych, aby ten zákon byl projednáván poblíž tohoto zákona.Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže vyřadit bod číslo 62. Ptám se, kdo se ještě dále hlásí. Pan poslanec Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych i já přispěl k návrhu na změnu programu, resp. při schvalování programu této schůze. A sice jménem klubu sociální demokracie navrhuji vyřazení bodu 132, což je volba člena kolegia Nejvyššího kontrolního úřadu.

Naopak navrhuji zařazení nového bodu v souvislosti s příchodem nového kolegy do Poslanecké sněmovny. Navrhuji zařazení bodu Změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Změny v orgánech Sněmovny, asi do voleb. Kam to jenom zařadit, kladu si ještě otázku…

 

Poslanec Michal Hašek: Omlouvám se. Navrhuji samozřejmě zařadit do bloku zpráv za již pevně zařazené body. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Do bloku zpráv za pevně zařazené body.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP