Neautorizováno !


 

(14.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Kdo se dále hlásí? Ještě prosím pana ministra Kühnla o upřesnění jeho návrhu. Šlo o zkrácení lhůty o 30 dní.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, po diskusi s kolegou Vymětalem akceptuji jeho názor a stahuji podmíněný návrh na zařazení druhého a třetího čtení, ale návrh na zkrácení lhůty k projednávání bych navrhl zařadit za bod číslo 3 - jedná se o proceduru - kterým se bude projednávat zákon vrácený prezidentem republiky.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to sněmovní tisk 959? Ano. Za bod 3 toto zkrácení lhůty. Dobře.

Ještě se hlásí pan poslanec Kraus.

 

Poslanec Michal Kraus: Pane předsedo, já mám určitý pozměňovací návrh k návrhu, který přednesl pan poslanec Exner, který navrhl zařadit bod "informace vlády" jako pevně zařazený bod před bod číslo 4. Vzhledem k tomu, že pan premiér je na cestě a dorazí v průběhu tohoto odpoledne, ale není zcela jisté, zdali stihne do Sněmovny dorazit před bodem číslo 4, doporučoval bych, aby pevné zařazení bylo nahrazeno tím, že bude zařazeno v průběhu dnešního dne tak, aby se pan premiér mohl zúčastnit. To znamená, že to může být jako bod 6 či 7, ale v tuto chvíli je těžké to odhadnout. Očekáváme, že pan premiér může dorazit nejdříve po 16. hodině. Já bych spíše doporučoval, abychom navrhli zařadit ten bod nejdříve po 16. hodině, tak aby se premiér mohl zúčastnit.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To je návrh, aby to byl takový plovoucí bod. Já chápu smysl toho návrhu, ale nevím, jestli je to zařazení bodu a jestli s tím souhlasí pan poslanec Exner? On s tím souhlasí. Souhlasí tedy s tím, aby se tento bod projednával ve chvíli, kdy se dostaví premiér. Dobře.

Ptám se, jestli ještě někdo má nějaký pozměňovací návrh k návrhům, které tady zazněly, nebo nějaký úplně nový návrh. Nikoho jsem nezapomněl? Ne. V tom případě zazvoním, protože budeme hlasovat. Kdo chce hlasovat, ať se dostaví do jednací síně. Půjde o návrhy pořadu. Nejdříve budeme hlasovat o těch, které jsem přednesl na úvod já sám.

 

Prvním návrhem bylo ve středu 15. června jednat do 11 hodin, organizační výbor pak zahájí ve 13.30 hodin a sněmovna by pokračovala ve 14.30 hodin.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto úpravu jednání zítřejší sněmovny, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 2, přítomno 184, pro hlasovalo 173, proti nikdo, takže tento návrh byl přijat.

 

Pak je tu návrh zařadit nový bod, a to "návrh na nominaci ověřovatele Poslanecké sněmovny".

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento nový bod, návrh na nominaci ověřovatele Poslanecké sněmovny, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 3, přítomno 185, pro hlasovalo 172, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu na volbu členů a náhradníků správní rady Ústřední pojišťovny VZP.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 4, přítomno 185, pro hlasovalo 169, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pak je tu ještě návrh na volbu náhradníka dozorčí rady Ústřední pojišťovny VZP.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 5, přítomno 185, pro hlasovalo 170, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

To byly návrhy, které jsem přednesl sám. Nyní budeme hlasovat o dalších, které byly přednášeny vámi. Je jich poměrně hodně. První byl návrh pana ministra Pavla Dostála.

Pan ministr Dostál navrhoval, aby bod 34, což je návrh zákona o svobodě náboženského vyznání a postavení církví, se stal prvním bodem našeho dnešního jednání a aby se stal také prvním bodem našeho jednání příští úterý. Ptám se, jestli je někdo proti tomu, když nechám o obou návrzích hlasovat najednou. Nejsou námitky.

 

O obou částech návrhu budeme hlasovat najednou. Ještě to zopakuji. Bod 34 dát jako první bod dnešního jednání a třetí čtení jako první bod přesně za týden.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 6, přítomno 186, pro hlasovalo 151, proti 3. Návrh byl přijat. Odhlasovali jsme, že jako první bod budeme projednávat druhé čtení tohoto návrhu a za týden budeme projednávat třetí čtení tohoto návrhu. Je to jasné.

 

Máme tu další návrh, a to návrh pana poslance Exnera. Jde o informaci vlády o stanoviscích k projednávaným otázkám na nejbližším jednání Evropské rady v Bruselu. Pan poslanec Exner souhlasil s tím, aby tento bod byl zařazen ve chvíli, kdy dorazí do Sněmovny premiér české vlády. Takto s tím souhlasí pan navrhovatel.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 7, přítomno 187, pro hlasovalo 106, proti 9. Tento návrh pana poslance Exnera byl přijat. Chápu to tak, že potom co bude přítomen premiér, dokončíme bod a pak se začne tímto bodem.

 

Nyní je tu návrh pana poslance Talíře, který navrhoval vyřadit tisk číslo 855, bod 33. Je to výroba, šíření a archivování audiovizuálních děl. Budeme hlasovat o vyřazení tohoto bodu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP