Neautorizováno !


 

(18.50 hodin)
(pokračuje Vymětal)

Druhý pozměňovací návrh. V § 8 odst. 1 písm. d) se slova "stavebně oddělených" vypouštějí.

Za třetí. V § 8 se vkládá nový odst. 3 tohoto znění - ostatní se přečíslují: (3) - Ve veřejné drážní dopravě musí být v každém vlaku zařazena nejméně polovina vozů s prostory vyhrazenými ke kouření.

Za čtvrté. V § 8 odstavec 3 nově zní: (3) V budovách a uzavřených prostorách podle odst. 1 a odst. 2 je provozovatel povinen zajistit prostor, kde je kouření povoleno. Tyto prostory vyhrazené pro kuřáky musí jejich provozovatel označit zjevně viditelným nápisem "Prostor vyhrazený pro kouření" nebo jiným obdobným způsobem.

Zdůvodňovat tyto pozměňovací návrhy už nehodlám, poněvadž jsem je zdůvodnil už tolikrát, že se mi to začíná příčit. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane poslanče Vymětale. Slovo má paní zpravodajka a poslankyně Lucie Talmanová.

 

Poslankyně Lucie Talmanová: Dámy a pánové, také se pokusím být konzistentní se svými pozměňovacími návrhy, tak jak jsem je přednášela v minulých čtyřech druhých čteních tohoto návrhu zákona.

Prvním mým návrhem je obligátní návrh na zamítnutí sněmovního tisku 265. Další se potom týkají jednotlivých částí vztažených právě ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu.

Jako první si dovoluji přednést pozměňovací návrh k § 3, kde navrhuji vypustit slova "bez možnosti samoobsluhy".

Další potom k § 4, kde navrhuji vypustit slova "nebo umístěných v prostorách, do nichž mají vstup osoby mladší 18 let".

Další můj pozměňovací návrh se týká, stejně jako navrhoval pan kolega Skopal, velikosti písma nejméně 5 cm, protože při standardním poměru výšky a šířky písma, zachování jistých mezer atd. jsme u takovéhoto nápisu. Nevím, jestli jmenoval všechny paragrafy, kterých se to týká. Je to § 7, § 9 a § 14. V těchto navrhuji vypustit "slova o velikosti písma nejméně 5 cm".

Další můj pozměňovací návrh se týká § 12 odst. 1 písm. f), kdy za slova "na sportovních akcích" navrhuji doplnit " ,s výjimkou výčepního piva". Toto bude doplněno odkazem pod čarou. Domnívám se, že odkazem 10, ale to je potom myslím řešitelné v legislativně technických úpravách, vznikne-li ještě další odkaz v předchozích paragrafech. Tento odkaz 10 bude na vyhlášku č. 335/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí, ve znění pozdějších předpisů.

Další můj pozměňovací návrh se týká taktéž § 12 odst. 2, kde navrhuji vypustit slova "nebo umístěných v prostorách, do nichž mají vstup osoby mladší 18 let".

Potom si dovolím přednést předposlední pozměňovací návrh, který se týká části páté, sněmovního tisku 265/8, § 31, kde si dovoluji navrhnout vypuštění části páté § 31.

Poslední můj návrh se týká účinnosti, kde si dovolím navrhnout změnu účinnosti, a to následující: § 33. Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2006, s výjimkou části první § 4, 5, § 11 odst. 1 a § 12 odst. 2, které nabývají účinnosti dnem 1. července 2006.

K tomu ještě jedno doplnění. V případě, že nebude přijat můj pozměňovací návrh, který vypouští část pátou § 31, potom si dovoluji rozšířit výjimku v nabytí účinnosti tohoto zákona i na část pátou § 31, který nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2007.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, paní poslankyně. Vystoupí pan poslanec Josef Janeček, po něm pan poslanec Ludvík Hovorka.

 

Poslanec Josef Janeček: Jenom technickou, protože došlo k omylu při předčítání mého druhého pozměňovacího návrhu, ten už je obsažen v pozměňovacím návrhu výboru.

Ke kolegovi Vymětalovi. Výbor pro sociální politiku a zdravotnictví se těmito věcmi zabýval a přijal všechny pozměňovací návrhy, které tady byly, například i pozměňovací návrh, který vzešel od zastupitelstva Mladé Boleslavi. Je to tak. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Janečkovi. Vystoupí pan poslanec Ludvík Hovorka. Další přihlášky nemám.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane místopředsedo, vážení členové vlády, vážené dámy, vážení pánové, dovoluji si odkázat na své pozměňovací návrhy, které jsem opakovaně přednesl ve druhém čtení. Jsou obsaženy ve sněmovním tisku 265/7. Jsou označeny jako K1, K2, K3 a K4. Podle kontroly nejsou v kolizi s posledním sněmovním tiskem 265/8.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Ludvíku Hovorkovi. Dámy a pánové, pokud nejsou další přihlášky do podrobné rozpravy, tak končím podrobnou rozpravu. Končím také druhé čtení tohoto návrhu zákona. Děkuji paní ministryni, paní zpravodajce.

Paní a pánové, dnešní odpolední pořad byl vyčerpán. Zítra budeme pokračovat v 9 hodin ráno projednáváním bodu 25, což je ústavní výchova, 26 - ochrana před domácím násilím, atd. Velmi zajímavý program, takže přijďte všichni. V 9 hodin se těším na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.56 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP