Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
28. června 2005 ve 14.04 hodin

Přítomno: 169 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, vážené paní poslankyně a páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 45. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám příjemné odpoledne.

Prosím, abyste se všichni přihlásili kartami. Pan poslanec Michal Doktor má náhradní kartu č. 8. Pan poslanec Smýkal má náhradní kartu č. 1. Pan poslanec Antonín Macháček má náhradní kartu č. 5.

Sděluji také, že do zahájení schůze požádali někteří poslanci o omluvení své neúčasti. Jsou to tito: pan poslanec Jiří Hanuš z rodinných důvodů, hospitalizován do konce schůze byl pan poslanec Petr Kott, pan poslanec Alfréd Michalík je pracovně v Ostravě, pan poslanec Vlastimil Ostrý má také rodinné důvody, paní poslankyně Hana Šedivá rovněž, pan poslanec Jan Schwippel je ve volebním obvodu, omlouvá se také pan poslanec Tomáš Vrbík.

Pan poslanec Bílý má náhradní kartu č. 4.

Pak je tady pracovní cesta delegace výboru pro evropské záležitosti do Srbska a Černé Hory. Této delegace od 28. do 30. 6. se účastní poslanci Stanislav Fischer, Jozef Kubinyi, Pavel Svoboda a David Šeich.

Pak tady mám omluvy členů vlády. Do dnešního dne trvá ještě návštěva premiéra Jiřího Paroubka v Číně a Japonsku. Pan ministr Libor Ambrozek je na zasedání regionálního střediska pro životní prostředí střední a východní Evropy v Budapešti. Ze zdravotních důvodů je omluven také Pavel Dostál. Omlouvá se také Pavel Němec. Bohuslav Sobotka je na zasedání rady ministrů ECOFIN v Číně. Pan ministr Milan Šimonovský se účastní jednání Rady ministrů dopravy Evropské unie v Lucemburku. To jsou omluvy.

Milí kolegové, na mé dnešní poradě s místopředsedy Poslanecké sněmovny a zástupci poslaneckých klubů jsme se shodli na změně již pevně zařazených bodů. Jsou to body 2 a 7 schváleného pořadu. Připomínám jenom, že jsme si původně domluvili zařadit je po písemných interpelacích. Je to zpráva premiéra z posledního summitu Evropské rady. Další bod je "Negociační balíček", finanční perspektiva Evropské unie. Navrhujeme tedy po poradě projednat tyto dva body jako první body ve čtvrtek 30. června. To bychom mohli rovnou odhlasovat, protože je to snad dohodnuté.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, abychom zařadili pevně body 2 a 7 na začátek čtvrtečního jednání Sněmovny ráno? Ještě se zeptám, kdo je proti tomuto novému zařazení těchto dvou bodů?

Hlasování má pořadové číslo 382. Přítomno bylo 116, pro hlasovalo 71, proti 2. Tento návrh byl přijat.

 

Teď sdělím, že dnešní jednání bychom měli zahájit pevně zařazenými body. Jsou to body 145, 61, 62, 63 a 143. Jenom ještě přečtu, že se budeme v 18 hodin věnovat volebním bodům 115 až 123. Budeme volit v závěru dne.

Teď prosím ty, co se hlásí s návrhem na změnu programu. Nejdříve jsem viděl pana poslance Skopala, pak pana poslance Křečka, pak pana poslance Krákoru. Prosím v tomto pořadí: pan poslanec Skopal, Křeček, Krákora.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Děkuji, pane předsedající. Dovolte mi, abych požádal o přeřazení bodu 33, tisk 885, provozování rozhlasového a televizního vysílání, na čtvrtek jako třetí bod, protože bod 2 a 7 jsme přeřadili jako první a druhý bod. Jako třetí bod ve čtvrtek dopoledne. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Mám to. Budeme hlasovat. Nyní prosím pana poslance Křečka.

Pan poslanec Janeček má náhradní kartu č. 9. Pan poslanec Votava má náhradní kartu č. 2.

Teď už snad může pan poslanec Křeček.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Pane předsedající, kolegyně a kolegové, bohužel se z naléhavých důvodů musím omluvit na zasedání v pátek, a proto bych prosil, aby bod 111, to je můj návrh zákona, který je bezproblémový, třetí čtení tohoto zákona, aby bylo zařazeno jako čtvrtý bod na středu po třech pevně zařazených bodech.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Čtvrtý bod, středa, třetí čtení, bod 111. To je pan poslanec Křeček. Nyní pan poslanec Krákora.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení poslanci, navrhuji zařadit bod 98 ve třetím čtení na středu, je to sněmovní tisk 810, jako pátý pevně zařazený bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jako pátý na který den? (Na středu.) Bod 98, třetí čtení, středa jako pátý bod po čtyřech pevně zařazených. Mám to.

Ptám se, kdo další má návrh na nějaké doplnění či změnu pořadu schůze. Pokud nikdo nic, tak zazvoním. Budeme hlasovat o těchto třech návrzích postupně, jak byly předkládány.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP