Neautorizováno !


 

(14.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

První návrh, o kterém bychom měli hlasovat, je návrh pana poslance Skopala, který se týkal bodu 33, tj. provozování rozhlasového a televizního vysílání - pan ministr Cyril Svoboda má náhradní kartu č. 10 - druhé čtení, sněmovní tisk 885. Pan poslanec Skopal navrhuje tento bod zařadit na čtvrtek jako třetí bod. Je to všem jasné?

 

Bod č. 33 třetí bod ve čtvrtek. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 383 z přítomných 140 poslanců pro 110, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Křečka. Panu poslanci Křečkovi se jednalo o bod č. 111. Je to jeho návrh zákona - legalizace výnosu z trestné činnosti. Panu poslanci Křečkovi šlo o to, aby byl tento bod zařazen jako čtvrtý bod ve středu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit bod č. 111 jako čtvrtý bod ve středu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 384 z přítomných 144 poslanců pro 95, proti 6. Tento návrh přijat.

 

Třetí návrh byl návrh pana poslance Krákory. Týkal se bodu č. 98 - vydání zákona o neziskových ústavních zdravotnických zařízeních, tisk 810. Vážení kolegové, návrh pana poslance Krákory je, bod č. 98 dát jako pátý bod ve středu ve třetích čteních.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod panu poslanci Krákorovi, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 385 z přítomných 148 poslanců pro 90, proti 30. I tento návrh pana poslance Krákory byl přijat.

 

To jsou všechny návrhy, které byly podány a kterými se pozměnil náš program. Nyní můžeme postupovat tak, jak jsme program schválili, to znamená, že prvním bodem je bod číslo

 

145.
Vládní návrh zákona o poskytnutí státní záruky České republiky
na zajištění úvěru poskytnutého společností EUROFIMA
za účelem financování nákupu železničních kolejových vozidel
/sněmovní tisk 1010/ - druhé čtení

 

Tento návrh by měl uvést místopředseda vlády Milan Šimonovský, ale zdá se mi, že to bude jinak. Pravděpodobně se ho ujme ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. Prosím ministra Škromacha, protože ministr Šimonovský se omlouvá, aby uvedl tento návrh.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, páni poslanci, tento návrh prošel příslušným výborem bez doplňujících návrhů a může být schválen v té podobě, jak byl předložen. Pokud nebudou předloženy další pozměňovací návrhy, bylo by možné jej projednávat ihned po skončení druhého čtení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane ministře. Návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání rozpočtovému výboru, usnesení máte jako sněmovní tisk 1010/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Miroslav Kalousek.

Ale doufám, že prostor kolem této lavice se nějakým způsobem uvede do klidnějšího stavu. Prosím pana poslance Kalouska, aby se ujal slova, a vás všechny, vážení kolegové, prosím, abyste svá jednání přenesli do prostor mimo hlavní sněmovnu.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás informoval, že rozpočtový výbor na svém čtvrtečním zasedání přijal usnesení, ve kterém navrhuje Poslanecké sněmovně přijmout vládní návrh zákona bez připomínek. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Náhradní kartu č. 12 má pan poslanec Pelc.

Slyšeli jsme zpravodaje. Otevírám obecnou rozpravu. Hlásí se někdo do obecné rozpravy k Eurofimě? Pokud ne, tak obecnou rozpravu končím.

Stejně tak bych nyní zahájil rozpravu podrobnou. Do té se hlásí pan poslanec Michal Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za udělené slovo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážený pane zpravodaji, prosím vás o trochu pozornosti. Předkládám Poslanecké sněmovně v režimu druhého čtení zákona, který je pod sněmovním tiskem 1010, text komplexního pozměňovacího návrhu v tomto znění:

Za prvé. V názvu zákona se na konci doplňují slova "a o změně zákona č. 215/2005 Sb., o registračních pokladnách a o změně některých zákonů".

Za druhé. Stávající text návrhu zákona se vypouští a nahrazuje se tímto novým textem:

Část první. Zákon o poskytnutí státní záruky České republiky na zajištění úvěru poskytnutého společností EUROFIMA za účelem financování nákupu železničních kolejových vozidel.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP