Neautorizováno !


 

(12.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nyní má slovo pan poslanec Miloslav Vlček, zatím poslední přihlášený do podrobné rozpravy.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych také přečetl svůj pozměňovací návrh, který se též netýká právě projednávaného tisku:

Za část druhou vložit novou část třetí, která zní: Část třetí, změna zákona č. 236/1995 Sb. Článek 3. Zákon č. 236/1995 Sb., o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců a poslanců Evropského parlamentu, ve znění zákona č. 138/1996 Sb., zákona č. 287/1997 Sb., zákona č. 155/2000 Sb., zákona č. 231/2001 Sb., zákona č. 309/2002 Sb., zákona č. 420/2002 Sb., zákona č. 362 /2003 Sb., zákona č. 427/2003 Sb., zákona č. 49/2004 Sb., zákona č. 359/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 127/2005 Sb., a zákona č. 388/2005 Sb., se mění takto:

1. V § 10a se na konci odstavce doplňují slova "a úhrada za spotřebované pohonné hmoty v rozsahu podle § 10 odst. 2".

2. Dosavadní text § 10a se označuje jako odstavec 1 a doplňuje se nový odstavec 2, který zní: "(2) Platnost volby jedné z možností podle odst. 1 se váže k době výkonu funkce poslance, kterého se volba týká. Změnu své volby může poslanec učinit pouze se souhlasem komory Parlamentu, jejímž je členem, ne však více než dvakrát v průběhu výkonu své funkce."

Článek 4 - Přechodná ustanovení:

Volba a změny určené podle § 10a do doby nabytí účinnosti části třetí zákona č. .../2006 Sb. se považují za volbu a změny učiněné podle zákona č. 236/1995 Sb., ve znění zákona č. .../2006 Sb.

Část třetí označit jako část čtvrtou a článek 3 jako článek 5.

V novém článku 5 - Účinnost - doplnit na konci slova: "s výjimkou části třetí, která nabývá účinnosti dnem vyhlášení".

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do podrobné rozpravy. Pan poslanec Zdeněk Koudelka. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážená Sněmovno, dávám tento pozměňovací návrh:

Vkládá se nový bod 8, který zní: 8. V § 3 odst. 1 se vkládá nové písmeno f), které zní: f) se vyobrazuje na sbírkách rozhodnutí Ústavního soudu, Nejvyššího soudu a Nejvyššího správního soudu vydávaných těmito soudy podle zvláštních předpisů.

Dosavadní písmeno f) se označuje jako písmeno g). Ostatní body se přečíslují.

Účelem návrhu je umožnit, aby na úředních sbírkách nejvyšších soudů byl vyobrazován velký státní znak, což se stejně již povětšinou dnes děje, a aby tato věc byla tedy upravena přímo v zákoně.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se ještě někdo další hlásí do podrobné rozpravy. Pokud tomu tak není, podrobnou rozpravu končím.

Podle proběhlé rozpravy mám za to, že nezazněl žádný návrh, o kterém bychom měli teď hlasovat, takže končím druhé čtení tohoto návrhu zákona a děkuji panu ministrovi i paní zpravodajce.

 

Kolegyně a kolegové, nyní se dostáváme k dalšímu bodu, jímž je

 

58.
Vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu
části rozpočtovaného schodku státního rozpočtu České republiky na rok 2006
/sněmovní tisk 1228/ - druhé čtení

 

Předložený návrh z pověření vlády uvede místopředseda vlády a ministr financí pan Bohuslav Sobotka. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené poslankyně, vážení poslanci, chtěl bych pouze připomenout, že účelem dluhopisového programu je úhrada části rozpočtovaného schodku na rok 2006, maximální rozsah dluhopisů je 65 190 800 000 Kč a veškeré závazky budou splaceny nejpozději uplynutím lhůty 55 let. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Tento návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání rozpočtovému výboru. Usnesení výboru bylo rozdána jako sněmovní tisk 1228/1. Zpravodajem výboru měl být pan poslanec Martin Kocourek, který je omluven, a této role se ujme pan poslanec Michal Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za udělené slovo. Naváži na skutečnost z prvního čtení projednávání tohoto sněmovního tisku, neb i tam jsem zastupoval pana poslance Martina Kocourka.

Chtěl bych tedy nad rozsah usnesení rozpočtového výboru, které vám vzápětí předložím, říci, že projednávání této věci se zúčastnil náměstek ministra financí pan Eduard Janota. Myslím si, že vcelku vyčerpávajícím způsobem odpověděl na všechny dotazy a námitky, které jsem zde v průběhu své zpravodajské zprávy vznesl, včetně toho, že si odnesl z jednání několik námětů, které, doufám, budou moci být zapracovány v některých legislativních úpravách, které už ovšem bude muset projednávat nově konstituovaná Poslanecká sněmovna.

Chtěl bych k tomu říci snad jen to, že pan ministr financí mi při rozsáhlé rozpravě, kterou jsme zde zhruba před měsícem či měsícem a půl vedli, slíbil, že na projednávání tohoto sněmovního tisku dojde on osobně na jednání rozpočtového výboru, a tak neučinil, čímž mu tady kladu drobnou výtku . Myslím si, že i on si mohl odnést z rozpravy, kterou rozpočtový výbor absolvoval, spoustu podnětů.

Nyní tedy dovolte, abych v souladu s usnesením přijatým na 57. schůzi ze dne 15. února 2006 k vládnímu návrhu zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu části rozpočtovaného schodku státního rozpočtu České republiky na rok 2006, sněmovní tisk 1228, uvedl, že po úvodním slově zástupce Ministerstva financí, náměstka ministra Eduarda Janoty, zpravodajské zprávě poslance Martina Kocourka a po rozpravě rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, aby s vládním návrhem zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu části rozpočtovaného schodku státního rozpočtu České republiky na rok 2006 vyslovila souhlas.

Zmocnění samozřejmě obdržel pan kolega Martin Kocourek, já ho tady zastupuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nyní otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, zda se do obecné rozpravy někdo hlásí z místa. Není tomu tak, obecnou rozpravu tedy končím.

Zahajuji podrobnou rozpravu a ani do podrobné rozpravy nemám žádnou přihlášku a nikdo se nehlásí. Také podrobnou rozpravu končím. Předpokládám, že pan ministr nebude chtít vystoupit se svým závěrečným slovem, ani pan zpravodaj. Končím tedy druhé čtení tohoto návrhu zákona.

 

Kolegyně a kolegové, nyní přistoupíme k projednávání bodu

 

59.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb.,
o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1045/ - druhé čtení

 

Na 53. schůzi jsme souhlasili s návrhem na opakování druhého čtení tohoto vládního návrhu zákona. Ptám se pana ministra zdravotnictví, zda chce vystoupit v úvodu tohoto druhého čtení.

 

Ministr zdravotnictví ČR David Rath: Já myslím, že co mělo být řečeno, bylo řečeno předtím v druhém čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. A nyní se ptám zpravodaje výboru pro sociální politiku a zdravotnictví pana poslance Vladimíra Říhy. Rovněž nechce vystoupit v úvodu.

Nyní tedy otevírám obecnou rozpravu a ptám se, kdo se do obecné rozpravy hlásí. Nikoho nevidím. Obecnou rozpravu končím.

Zahajuji podrobnou rozpravu. Do podrobné rozpravy se hlásí pan poslanec Patera. Prosím, pane poslanče, máte slovo. Potom paní poslankyně Konečná.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP