Neautorizováno !


 

(9.10 hodin)
(pokračuje Kupčová)

První návrh byl návrh pana poslance Karla Vymětala. Ten navrhuje, aby jako první bod našeho dnešního jednání byl bod "potvrzení předsedy hospodářského výboru".

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto prvním bodem dnešního jednání, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 98 z přítomných 135 pro hlasovalo 115, proti 2. Návrh jsme odsouhlasili a prvním bodem dnešního jednání tedy bude potvrzení předsedy hospodářského výboru.

 

Pan poslanec Zdeněk Koudelka jistě se mnou souhlasí, že o jeho návrhu nelze hlasovat, protože bylo vzneseno veto proti rozšíření programu schůze.

 

Dále zde byl návrh pana poslance Michala Haška, který navrhuje, aby bod 86, sněmovní tisk 1222, byl pevně zařazen na středu 15. března 2006 jako první bod dopoledne, případně po pevně zařazených bodech. Máme tam již pevně zařazené tři body, bude to tedy čtvrtý bod dopoledne.

Zahájila jsem hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 99 z přítomných 138 pro hlasovalo 107, proti byli 4. Tento návrh byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Marka Bendy, který navrhuje, aby obdobný osud stihl i bod č. 92, sněmovní tisk 1262, a vzhledem k předchozímu zařazení navrhuje, aby tento bod byl zařazen na příští středu 15. března 2006 jako pátý bod dopoledního jednání.

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí stiskněte, prosím, tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 100 z přítomných 138 pro návrh hlasovalo 85, proti byl 1. I tento návrh byl přijat.

 

Kolegyně a kolegové, ještě předtím, než zahájíme naše dopolední jednání pevně zařazeným bodem, bych vám chtěla sdělit, jak s největší pravděpodobností budeme dnes postupovat. Kromě třetích čtení, která jsem zmínila, budeme projednávat první čtení podle schváleného pořadu. Po projednání těchto prvních čtení budou na řadě smlouvy ve druhém čtení. S největší pravděpodobností budeme jednat bez polední přestávky a skončíme doprojednáním mezinárodních smluv ve druhém čtení.

 

Nyní dám slovo panu poslanci Karlu Vymětalovi, který navrhoval pevné zařazení bodu

 

189.
Návrh na potvrzení předsedy hospodářského výboru Poslanecké sněmovny

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, hospodářský výbor dnes zasedl k projednání jediného bodu, a sice volby předsedy hospodářského výboru po uvolnění tohoto postu panem exposlancem Josefem Hojdarem.

Hospodářský výbor tajnou volbou zvolil novým předsedou hospodářského výboru poslance Miroslava Kapouna. Současně svým usnesením č. 409 mě pověřil, abych předložil tuto volbu Poslanecké sněmovně k potvrzení podle § 35 jednacího řádu.

V této souvislosti navrhuji, aby Poslanecká sněmovna přijala usnesení, že Poslanecká sněmovna potvrzuje podle § 35 jednacího řádu ve funkci předsedy hospodářského výboru poslance Miroslava Kapouna.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji za přednesený návrh. Je mou povinností k tomuto návrhu otevřít rozpravu. Ptám se, zda se někdo do rozpravy hlásí. Není tomu tak. Rozpravu tedy končím a přistoupíme k hlasování o návrhu na potvrzení pana poslance Miroslava Kapouna ve funkci předsedy hospodářského výboru.

 

Zahájila jsem hlasování. Prosím, kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 101 z přítomných 144 pro hlasovalo 119, proti 2. Návrh byl přijat a pan poslanec Miroslav Kapoun se stal předsedou hospodářského výboru a já mu gratuluji. (Potlesk.)

 

Pan poslanec Miroslav Kapoun se hlásí o slovo, máte malinkatý prostor. Prosím.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Vážená paní předsedající, vládo, kolegyně a kolegové, děkuji vám za důvěru.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, nyní přistoupíme k projednávání bodu

 

135.
Vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu
části rozpočtovaného schodku státního rozpočtu České republiky na rok 2006
/sněmovní tisk 1228/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr financí pan Bohuslav Sobotka a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Martin Kocourek. Mám zde ale poznámku, že v případě, že tu nebude pan poslanec Kocourek, tak ho zastoupí pan poslanec Michal Doktor. Ale nevidím ani jednoho z těchto dvou poslanců.

Pan poslanec Kocourek není omluven z dnešního jednání a nevím, je-li přítomen. Prosím jeho kolegy z Občanské demokratické strany, aby mě informovali. - Mám informaci, že je na cestě, prosím tedy o malé strpení, než zpravodaj dorazí.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP