Neautorizováno !


 

(Jednání pokračovalo ve 14.02 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, prosím, posaďte se do lavic. Pravděpodobně vás budu muset odhlásit, protože viditelně počet přihlášených je vyšší než skutečnost. Takže já vás v této chvíli všechny odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili.

Máme tady další body programu, které máme ještě před sebou, to je např. bod 156, který je prvním bodem našeho dnešního odpoledního programu. Je to

 

156.
Výroční zpráva Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu za rok 2004
/sněmovní tisk 938/

 

Tento tisk projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a stálá komise pro sdělovací prostředky. Usnesení jsme obdrželi jako tisky 938/1, 2. Já prosím, aby se slova ujala zpravodajka výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu paní poslankyně Taťána Fischerová; ona by nás nejdříve informovala o jednání výboru a také nám zřejmě předloží návrh usnesení pro Poslaneckou sněmovnu. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji, pane předsedo. Kolegyně a kolegové, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu na své schůzi 1. června 2005 doporučil Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s výroční zprávou Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu v roce 2004.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji paní poslankyni. Prosím ještě pana poslance Miloše Pateru - ten tady ale není. Ptám se, jestli by ho nezastoupil někdo z komise pro sdělovací prostředky a přednesl návrh usnesení. Prosím paní poslankyni Dostálovou, která by se toho ujala.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Děkuji, pane předsedo. Já zastoupím svého kolegu Miloše Pateru a stejně jako paní kolegyně budu podobně stručná. Stálá komise pro sdělovací prostředky doporučuje Poslanecké sněmovně tuto zprávu schválit. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám do ní přihlášky. Pokud se nikdo nehlásí do všeobecné rozpravy, nezbývá mi, než ji ukončit.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Ptám se, kdo se hlásí do podrobné rozpravy. Pokud nikdo, můžeme ji také ukončit a hlasovat o návrhu usnesení, který nám předložila paní poslankyně Táňa Fischerová. Je to návrh usnesení, který připravil výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Prosím, aby se poslanci dostavili do jednací síně a přihlásili se, protože se pohybujeme pod potřebnou hladinou. (Počet přihlášených poslanců kolísá.) Ještě jednou se obracím na poslance, aby se skutečně všichni přihlásili. (Hlas: Nelaškujte!) Prosím vás, opravdu se všichni přihlaste!

 

(Po dosažení kvora:) Budeme hlasovat o návrhu usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 402, přítomno je 73 poslanců, pro hlasovalo 48, proti 2. Návrh usnesení byl přijat. Můžeme ukončit bod 156.

 

Další je bod 157. Je to

 

157.
Výroční zpráva o činnosti České televize v roce 2004
/sněmovní tisk 943/

 

I tuto zprávu projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, tisky máme pod číslem 943/1/2. Já prosím pana poslance Karla Kratochvíleho, aby uvedl tento text.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Vážený pane předsedo, vážený pane ministře, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s usnesením výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovy ze 45. schůze, která se konala 1. června 2005. Toto usnesení je k výroční zprávě o činnosti České televize v roce 2004.

Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu po odůvodnění předsedy Rady České televize Jana Mrzeny, po zpravodajské zprávě poslance Karla Kratochvíleho a rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s výroční zprávou o činnosti České televize v roce 2004.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP