Neautorizováno !


 

(14.10 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Ještě i nyní bych poprosil paní poslankyně Kateřinu Dostálovou, jestli by i tady nám nevypomohla jako zpravodajka.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Děkuji, tentokrát nemusím vypomáhat, protože jsem zpravodajkou k tomuto sněmovnímu tisku stálé komise pro sdělovací prostředky.

Stálá komise doporučuje Poslanecké sněmovně vzít na vědomí Výroční zprávu o činnosti České televize za rok 2004, tisk 943. Pověřuje současně předsedu komise, aby toto usnesení předložil předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, a mne jako zpravodajku přednést tuto zprávu.

Vzhledem k tomu, vážení kolegové, že tu projednáváme zprávy, které už jsou dva roky staré, protože jsem se k nim dostali teprve nyní, nebudu k tomu více hovořit a jen chci říci, že stálá komise se rozhodla nikoliv schválit, ale vzít na vědomí. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám, paní poslankyně. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám písemnou přihlášku a nikdo se nehlásí. Pokud se nikdo nehlásí, obecnou rozpravu ukončím a zahájíme rozpravu podrobnou.

Tady zazněly nějaké návrhy. Nevím, jestli oba návrhy usnesení jsou stejné. (Posl. Dostálová upozorňuje, že nikoliv.) Nejsou. Takže tu máme dva návrhy usnesení, je potřeba, abyste si to uvědomili, protože teď probíhá podrobná rozprava, kdy ještě můžeme ještě něco učinit. Čili máme tady dva návrhy usnesení, jeden navrhuje schválit - to je usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, prosím, a pak stálá komise navrhuje zprávu vzít na vědomí. Pokud nikdo už nic nenavrhuje, budeme muset rozhodnout o této věci.

Podrobnou rozpravu bych tedy ukončil a vypořádáme se s těmito dvěma návrhy. Budeme patrně hlasovat tak, jak tady byly podány, to znamená nejdříve o návrhu výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, který zní schválit zprávu, a jako druhé hlasování přijde na pořad hlasování o druhém návrhu, a to v případě, že by ten první návrh nebyl přijat. Je souhlas s tímto postupem? (Nebylo námitek.)

Pokud je souhlas, budeme tedy hlasovat nejdříve o návrhu na usnesení, jak je předložil výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, který, jak jsem řekl, zní schválit výroční zprávu.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro schválení výroční zprávy, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 403, přítomno je 75 poslanců, pro hlasovalo 32, proti 7, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Ještě zřejmě ještě proběhne kontrola výsledků hlasování, takže chvilku počkáme. Uvidíme, zda budou námitky proti hlasování.

Ptám se tedy, zda dojde ke zpochybnění, nebo zda můžeme pokračovat. Hlásí se pan poslanec Vnouček.

 

Poslanec František Vnouček: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, hlasoval jsem ano, ale na sjetině má křížek, proto zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslance František Vnouček tedy zpochybňuje hlasování, takže budeme hlasovat o jeho námitce.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přijetí námitky pana poslance Vnoučka, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 404, přítomno je 76 poslanců, pro hlasovalo 58, proti 1, takže námitka byla přijata.

 

Ještě jednou tedy budeme hlasovat o návrhu usnesení, který podal výbor pro vědu, vzdělání, výchovu, mládež a tělovýchovu. Je tady návrh na to, abych vás odhlásil. Odhlašuji vás a prosím, abyste se znovu přihlásili.

Budeme tedy hlasovat o návrhu výboru pro vědu, vzdělání, mládež a tělovýchovu schválit Výroční zprávu České televize za rok 2004. Takže se ptám, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Pardon, já se omlouvám, přehlédl jsem, že na tabuli ještě nebylo uvedeno kvorum, takže toto hlasování musím prohlásit za zmatečné. Ponecháme ještě doběhnout prezenci.

Takže, kolegyně a kolegové, vás všechny prosím, abyste se všichni přihlásili, ještě zazvoním a předpokládám, že nyní už můžeme hlasovat - myslím, že všichni víme, o čem hlasujeme.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro to, schválit Výroční zprávu České televize za rok 2004, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 406, přítomno je 76 poslanců, pro hlasovalo 39, proti 9, takže tentokrát byl návrh přijat.

 

Můžeme tedy hlasování ukončit. Ještě zřejmě proběhne kontrola hlasování, takže chvilku počkáme.

Můžeme tedy pokračovat, protože žádné zpochybnění nebude. Končím tedy projednávání bodu č. 157.

 

Přistoupíme k projednávání bodu číslo 158 - Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky, sněmovní tisk 958. Tento bod by ale měla uvést ministryně školství Petra Buzková, která, obávám se, je omluvena jako nemocná. (Po konzultaci s místopředsedy.) Ano, je tomu tak, paní ministryně je omluvena na dnešek, protože onemocněla. Napadá mě, že nám nezbývá nic jiného, než odložit nebo přesunout tuto zprávu na konec bloku zpráv. Myslím, že to je jediné, co můžeme udělat. Nechám vás tedy hlasovat o návrhu odložit tuto zprávu vzhledem k nemoci paní ministryně na konec bloku zpráv.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro odložení této zprávy, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 407, je tu přítomno 77 poslanců, pro hlasovalo 65, proti jeden, takže návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP