Neautorizováno !


 

(14.10 hodin)

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedo, vy jste to jistě chtěl učinit, já to jenom pro pořádek připomínám, že je potřeba nechat napřed hlasovat o důvodu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, dobře. Budeme nejdřív hlasovat o důvodu. Neprotestuje navrhovatel? (Námitky poslance Kühnla mimo mikrofon.) Já tady tlumočím námitku, že pan poslanec Kühnl neusiloval o pevné zařazení tohoto bodu, což bývá, ale pouze zařadit na konec schůze. Přesto - trváte na svém návrhu? Dobrá. Trvá na svém návrhu hlasovat o důvodech, které tady zazněly. Já tedy panu poslanci Plevovi vyhovím a budeme hlasovat nejdříve o tom, že důvody, které přednesl pan poslanec Kühnl, které snad není třeba opakovat, pokládáte za dostatečné, abychom hlasovali o změně v zařazení těchto bodů v pořadu schůze.

 

Nejdříve hlasujeme o tom, jestli ty důvody pokládáte za dostatečné, nebo ne.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout důvody uváděné panem ministrem Kühnlem? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 416, přítomno 141, pro hlasovalo 25, proti 43. Takže ty důvody přijaty nebyly.

 

My tedy hlasovat o jiném zařazení bodů 4 a 5 v této chvíli nebudeme. Já myslím, že to je asi jediné hlasování k návrhu pořadu. Další návrhy nepadly a my se můžeme pustit do toho programu, který máme před sebou, kde prvním bodem je bod číslo 143, to je

 

143.
Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře

 

Požádal bych předsedu poslance Pavla Hojdu, aby se v této volbě ujal slova. Prosím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, dovolte mi, abych vám přednesl k bodu Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře návrh volební komise. V této radě je dosud neobsazeno místo jednoho člena.

Ve stanovené lhůtě předložil poslanecký klub KSČM tento návrh: Miroslava Moučková. Návrh byl zaslán poslaneckým klubům 8. března.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví. Volební komise navrhuje Poslanecké sněmovně volbu tajnou. Zvolené člence započne její pětileté volební období dnem volby.

A nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navržené kandidátce na členku Rady České tiskové kanceláře a k návrhu na způsob volby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Já vyhovím a otevírám rozpravu jak k navržené kandidátce, tak ke způsobu volby. Takže otevírám rozpravu. Nikdo se nehlásí. V tom případě rozpravu končím. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní bychom měli hlasovat o návrhu volební komise, to znamená, že se bude volit tajně.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlasujeme. Vážení kolegové, hlasujeme o návrhu volební komise, že volba bude tajná.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh na tajnou volbu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 417, přítomno 146, pro hlasovalo 112, proti 14. Návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Protože Poslanecká sněmovna rozhodla o tajné volbě, prosím, pane předsedající, abyste přerušil projednávání tohoto bodu, abychom mohli provést tajnou volbu a následně potom vyhlásit výsledky. Volební lístky budou vydávány do za pět minut půl třetí a volební komise bude potřebovat čtvrt hodiny na vyhodnocení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže ve tři čtvrtě bychom se tady mohli sejít? (Předseda volební komise souhlasí.) Kolegové, přerušuji jednání. Sněmovna bude pokračovat ve 14.45 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 14.17 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP