Neautorizováno !


 

(16.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Tím jsme se vypořádali s oběma zprávami. Děkuji navrhovateli. Děkuji guvernéru panu Zdeňku Tůmovi a končím projednávání bodů 185 i 149.

 

Máme před sebou bod 175, to je

 

175.
Informace o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky
se zahraničními partnery na území České republik i mimo ně
za období leden až červen 2005
/sněmovní tisk 1101/

 

Materiál samozřejmě by měl uvést ministr obrany Karel Kühnl. Je to bod 175, to je leden - červen 2005. Prosím, máte slovo, pane ministře.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Děkuji, pane předsedo. Nejenom měl uvést, ale také uvede.

Protože se jedná o materiály, kterých máme teď před sebou celou řadu, které se vztahují k již nastalým událostem a na základě Ústavy České republiky a příslušných usnesení Poslanecké sněmovny vláda předkládá tyto informace, tak se omezím na stručné konstatování, že materiál poskytuje informace o hlavních cvičeních se zahraničními partnery jak na našem území, tak i v zahraničí za uvedené období, která byla realizována podle plánu schváleného usnesením vlády 24. listopadu 2004 a podle doplňků ze dne 23. března 2005.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Výborně, pane ministře. Děkuji za uvedení.

Tento tisk projednal výbor pro obranu a bezpečnost. Usnesení máme - tisk 1101. Máme tady taky pana poslance Karla Černého? Pan poslanec Titz to vezme místo něho. Takže prosím pana poslance Titze, aby nás informoval, co se dělo na výboru pro obranu a bezpečnost.

 

Poslanec Miloš Titz: Vážený pane předsedo, dovolte, abych Sněmovnu, milé kolegyně, vážené kolegy, seznámil s usnesením 241 výboru pro obranu a bezpečnost z 62. schůze ze dne 20. listopadu 2005 k Informaci o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně za období leden až červen roku 2005, sněmovní tisk 1101.

Po odůvodnění náměstka ministra obrany České republiky inženýra Martina Bělčíka a generála inženýra Emila Pupiše, zpravodajské zprávě poslance Karla Černého a po rozpravě výboru pro obranu a bezpečnost

I. doporučil Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky vzít na vědomí Informaci o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně za období leden až červen roku 2005 (sněmovní tisk 1101);

II. pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane zpravodaji. Otevírám všeobecnou rozpravu. Přihlášky do všeobecné rozpravy nemám. Pokud se nikdo nehlásí, tak rozpravu končím.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Nikdo se nehlásí, takže rozpravu podrobnou také končím.

Odhlásím vás, poprosím o novou prezentaci. Budeme hlasovat o usnesení: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí Informaci o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republik i mimo ně za období leden až červen roku 2005, podle sněmovního tisku 1101."

 

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 424. Kdo souhlasí s tímto usnesením, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování 424 skončilo. Hlasovalo 80 poslanců, pro bylo 65, proti byli 2. Návrh byl přijat a já mohu ukončit projednávání tohoto bodu.

 

Pustíme se hned do bodu 176, což je

 

176.
Informace o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států
uskutečněných přes území České republiky ve 2. čtvrtletí 2005
/sněmovní tisk 1122/

 

Opět bude hovořit dnes velmi aktivní pan ministr obrany Karel Kühnl.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, nebudu opakovat celý dlouhý název daného materiálu, který je samovysvětlující, a požádám Sněmovnu, aby vzala materiál na vědomí.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane ministře. Sněmovní tisk projednal opět výbor pro obranu a bezpečnost, usnesení máme k dispozici jako tisk 1122/1. Tuším, že to bude opět pan poslanec Miloš Titz, který nás bude informovat o jednání výboru a přednese návrh na usnesení Poslanecké sněmovny.

 

Poslanec Miloš Titz: Milé kolegyně a vážení kolegové, dovolte, abych vás seznámil s 243. usnesením výboru pro obranu a bezpečnost z 62. schůze dne 2. listopadu 2005 k Informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky ve 2. čtvrtletí 2005, sněmovní tisk 1122.

Po odůvodnění náměstka ministra obrany České republiky inženýra Martina Bělčíka, zpravodajské zprávě poslance Karla Černého a po rozpravě výboru pro obranu a bezpečnost

I. doporučil Poslanecké sněmovně vzít na vědomí Informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky ve 2. čtvrtletí 2005, sněmovní tisk 1122;

II. pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Miloši Titzovi a otevírám všeobecnou rozpravu. Nikdo se nehlásí, takže všeobecnou rozpravu končím a zahajuji rozpravu podrobnou. Ani do té se nikdo nehlásí, takže končím i rozpravu podrobnou.

Pro ty, kteří nedávali možná zcela jednoznačně pozor, tak přečtu ještě jednou usnesení: "Poslanecká sněmovna bere na vědomí Informaci o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států uskutečněných přes území České republiky ve 2. čtvrtletí 2005, podle sněmovního tisku 1122."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 425. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 425 skončilo. Hlasovalo 89 poslanců, 58 bylo pro, 22 proti. Usnesení bylo přijato.

 

Gratuluji panu ministru Karlu Kühnlovi a děkuji panu zpravodaji Miloši Titzovi. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Budeme projednávat bod 177, což je

 

177.
Výroční zpráva a účetní závěrka Všeobecné zdravotní pojišťovny
České republiky za rok 2004 a výroční zprávy a účetní závěrky zaměstnaneckých
zdravotních pojišťoven za rok 2004 spolu s Vyjádřením vlády
/sněmovní tisk 1147/

 

Předložený návrh uvede ministr zdravotnictví David Rath. Takže pane ministře, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP