(21.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Jako garančnímu? Dobře, zaznamenal jsem váš návrh. Žádný jiný další návrh nezazněl, nevidím ho. V tom případě dám hlasovat nejprve o protinávrhu.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro to, aby byl tento návrh přikázán rozpočtovému výboru jako garančnímu výboru, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 15, přihlášeno je 169 poslankyň a poslanců, pro návrh 76, proti 6, tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní tedy budeme pokračovat v původním návrhu, o kterém dám hlasovat.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, aby garančním výborem byl výbor pro zdravotnictví, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 16, přihlášeno je 169 poslankyň a poslanců, pro návrh 169, a já konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro zdravotnictví jako garančnímu výboru.

 

Hlásíte se s přednostním právem? Prosím, máte slovo. Předpokládám, že chcete navrhnout další výbor, paní předsedkyně. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Ano, přesně tak, pane místopředsedo, vy mně vidíte prostě do hlavy, což mě děsí. (Smích.) Respektuji to, že garančním výborem bude zdravotní výbor, ale navrhuji přesto, dejte to ještě rozpočtovému výboru. Mě to opravdu zajímá. Jsem členka rozpočtového výboru. Pan ministr Stanjura to tady celou dobu obhajoval. Dejte to ještě rozpočtovému výboru prosím. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Určitě ano, paní předsedkyně ANO. Nějaké další návrhy k projednání v jiných výborech? Nevidím. Nebudu to více komentovat, kolegové, dám hlasovat.

 

Nyní dám hlasovat - kdo je pro, aby tento návrh zákona byl přikázán k projednání ještě rozpočtovému výboru?

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 17, přihlášeno je 169 poslankyň a poslanců, pro návrh 77, proti 14, tento návrh nebyl přijat.

 

V rozpravě zazněl návrh na zkrácení lhůty. Dám hlasovat, aby projednání tohoto zákona bylo zkráceno o 30 dnů, tedy na 30 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh zkrácení lhůty na projednání, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 18, přihlášeno je 169 poslankyň a poslanců, pro návrh 95, proti 24, návrh byl přijat a lhůta byla zkrácena na 30 dnů.

 

Tím jsme se vypořádali se všemi návrhy, které zazněly v rozpravě. Ještě se dívám, jestli není námitka. Vzhledem k tomu, že jsme se vypořádali se všemi návrhy, tak já končím projednávání tohoto bodu.

Na základě dohody předsedů poslaneckých klubů přerušuji tuto schůzi a ještě oznamuji, že zítra se sejdeme v 8.00 hodin ráno a začneme projednávat další mimořádnou, 21., schůzi Poslanecké sněmovny. V 8.00 hodin, taková byla dohoda na úrovni předsedů klubů. Děkuji vám a přeji pěkný zbytek dnešního večera.

 

(Schůze přerušena v 21.23 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP