Korektura


(0.00 hodin)

 

Poslanec Robert Králíček: Za čtvrté. Vyzývá ministra pro místní rozvoj, aby bezodkladně předložil Poslanecké sněmovně návrh novely stavebního zákona, který by umožnil stavebním úřadům využívat dosavadní funkční systémy pro výkon své agendy do doby, než bude digitalizace stavebního řízení a územního plánování plně funkční, a zároveň, aby tento návrh umožňoval podávat žádosti o stavební řízení jakoukoliv jinou cestou, včetně papírové formy, pokud nebude portál stavebníka nadále funkční. Vyzývá ministra pro místní rozvoj, aby okamžitě zahájil nápravu funkčnosti Národního geoportálu územního plánování, který v současné době rovněž selhává a způsobuje vážné zdržení v oblasti územního plánování a hrozí právní dopady pro celou oblast výstavby.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 46, přihlášeno bylo 147 poslankyň a poslanců, pro 69, proti 12. Ani tento bod nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Robert Králíček: Za páté. Ukládá Ministerstvu pro místní rozvoj, aby do 30. září 2024 předložilo výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj detailní plán opatření k nápravě všech nedostatků digitalizace stavebního řízení a územního plánování a Národního geoportálu územního plánování včetně harmonogramu technických úprav a školení pracovníků stavebních úřadů. Ukládá ministru pro místní rozvoj, aby výbor pravidelně informoval o postupu při implementaci těchto opatření, a to na měsíční bázi, dokud nebudou systémy plně funkční.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Zahájil jsem hlasování. Tážu se, kdo je pro. Proti?

Hlasování číslo 47, v něm bylo přihlášeno 147 poslanců, pro 144, proti 0. Tady tento bod tohoto usnesení byl přijat.

Já moc děkuji panu zpravodaji. V tuto chvíli byl tedy přijat jeden bod z tohoto návrhu usnesení. S přednostním právem se ještě hlásí předsedkyně klubu hnutí ANO Alena Schillerová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Tak, vážení spolučané, stavebníci, vážené odborné svazy, vážená odborná veřejnosti, vážené stavební firmy, pětikoalice vám vzkazuje, že je všechno v pořádku, zalité sluncem a že s tím nic dělat nebude, protože oni svého ministra z Pirátské strany prostě nezaříznou a on to evidentně vyřešit nemůže. To si odnášíme z dnešního dne a věřte, že my vám pokoj nedáme, protože vy absolutně, absolutně na lidi kašlete! Děkuji. (Potlesk poslanců hnutí ANO 2011.)

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Já děkuji a tímto končím tento bod. A přerušuji nyní 112. schůzi do dnešního dne do 9 hodin. Přeji vám hezký večer.

(Jednání skončilo v 0.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP