127. V Litoměřicích 3. srpna 1607.

Litoměřičtí Pražské radě staroměstské, aby jim byla prodloužena lhůta k odvedeni defensních sbírek a loňských nedoplatků.

Kopie v ,Manuálu listovním města Litoměřic od léta 1604 až do léta 1608' č. 119.

Pánům Staroměstským o berně etc. Službu svú V. Mtem vykazujeme, slovutné a mnoho vzáctné poctivosti páni a přátelé nám laskavě přízniví, zdraví i jiného všeho dobrého od Pána Boha vinšujíce, přejeme V. Mtem rádi. Vedle V. Mtí nám učiněného psaní všelikterak se o to snažíme, abychom V. Mtem, jak zadržalý rest Iónského roku tak i defensí za tento nyní nastalý termín sv. Jakuba od obce naší, co nejdříve moci bude, odvésti mohli, tak že i sousedy naše proto vězením obtěžovati musíme. Protož V. Mti za to s náležitou uctivostí prosíme, že s námi a obcí naší za některý nedlouhý čas laskavé strpení, až bychom toho něco od sousedův našich vybrali, jmíti a na nás a obec naši velice zašlou a v velikých dluzích postavenou, větších škod uvozovati dopustiti neráčíte


[o správě berně královských měst srv. zejména s. 99-103 a 142-144]. My, co nejdříve moci bude, takovou defensí vyberouce, V. Mtem odvésti nepomineme. Toho se V. Mtem každého času službami nám možnými odsluho-vati rádi chceme. S tím se V. Mtem dobře a šťastně jmíti vinšujíce. Datum v Litoměřicích v pátek den památky nalezení sv. Štěpána léta 1607.




Přihlásit/registrovat se do ISP