316.

V Praze 26. srpna 1605.



Kvitance kolínských výběrčí posudného a ungeltu, vystavená účetním České komory Konrádem Škrétou za oba termíny roku 1604.

Orig. pap. s přitištěnou pečetí pod pap. krytem v archivu Národního musea v Praze v oddělení F Kolín.

Léta Páně 1604.

Jan Kirchpryk Berounský a Jan Mládek, vejběrčí posudního a ungeltu J. Mti cís., v městě Kolíně Novém nad Labem etc. složili k počtu svému do puchalterie J. Mti cís. komory České na hradě Pražském tyto níže poznamenané věci:

Předně: Registra na posudní dědičné od času a prvního dne měsíce Januarii až do času a posledního dne měsíce Junii vztahující se na summu 3 kopy 7 gr. 1 d. č. vše léta 1604. - Při týchž registřích list přiznávací od purkmistra a rady města Kolína Nového nad Labem, kteréhožto datum ve čtvrtek po památce svaté Marty hospodyně, léta Páně 1604. - Item druhá registra ungeltní též od času a prvního dne měsíce Januarii až do času a posledního dne měsíce Junii vztahující se na summu 125 kop 6 gr. 1 d. č. vše léta 1604.

Quitováno v puchhaltáriji komory České 26. Augusti léta 1605.

 

Skréta, puchhaltar mp.



Léta Páně 1604.

Jan Kirchpryk Berounský a Jan Mládek, vejběrčí posudního a ungeltu J. Mti cís. v městě Kolíně Novém nad Labem, složili k počtu svému do puchhalterie J. Mti cís. komory České na hradě Pražském tyto níže poznamenané věci.

Předně: Registra na posudní dědičné od času a prvního dne měsíce Julii až do času a posledního dne měsíce Decembris vztahující se na summu 5 kop 39 gr. 1 d. vše léta 1604. Při týchž registřích list přiznávací od purkmistra a rady města Kolína Nového nad Labem, kteréhožto datum v pátek den památný svatého Šťasného léta Páně 1605.

Item druhá registra ungeltní též od času a prvního dne měsíce Julii až do času a posledního dne měsíce Decembris vztahující se na summu 133 kop 28 gr. 4 d. č. vše léta 1604.

Quitováno v puchhalteriji komory České 26. Augusti léta 1605.

 

Skréta mp. puchhata.






Přihlásit/registrovat se do ISP