321.

V Plzni 15. srpna 1606.



Krajský výběrčí posudného Šebestyan Pechovský z Turnštejna a Palatýnu kvituje plzeňskou obec ze zaplaceni posudného za termín od 1. května do 25. července 1606.

Orig. pap. s přitištěnou pečetí v archivu Národního musea v Praze, zn. F Plzeň - obecné. In tergo alia manu: Kvitanci na posudní termínu sv. Jakuba Velikého 1606 města Plzně.

Já Šebestyán Pechouský z Turnštejna a Palatýna v městě Plzni, J. Mti cís. dvořenín a vejběrčí v kraji Plzeňském


[srv. č. 99], vyznávám touto kvitancí, že jsem podle svolení sněmovního na obecném sněmu, kterýž... léta Páně 1601 v pátek po obrácení sv. Pavla na víru křesťanskou držán byl a zavřín téhož léta v pondělí po svatém Valentinu, k sobě přijal od slovutné a vzáctné poctivosti pánův purkmistra a rady města Plzně list přiznávací s registry varními o posudném, co se ho koliv z pivovarův jejich městských ode dne sv. Filipa a Jakuba až do dne sv. Jakuba Velkého vše léta 1606, tak, jakž jsou se páni přiznali, totiž jedno sto a patnácte kop 18 4r. vše českých; z toho ze všeho pány purgmistra a radu kvituji. Datum v outerý po sv. Vavřinci léta 1606. Šebestyán Pechouský.




Přihlásit/registrovat se do ISP