Čtvrtek 15. února 1934

Předseda: Přikazuji výboru rozpočtovému a navrhuji, aby byla jmenovanému výboru k podání zprávy o tomto vládním návrhu uložena lhůta do zítřka, to jest dne 16. února, do 8 hodin ráno.

Kdo s navrženou lhůtou souhlasí, nechť zdvihne ruku. (Děje se.)

To je většina. Lhůta je přijata.

Dne 9. února 1934 poštou rozeslán byl tištěný vládní návrh.

Zástupce sněm. tajemníka dr Mikyška (čte):

2473. Vládní návrh zákona, jímž se mění některá ustanovení branného zákona.

Předseda: Přikazuji jej výboru brannému a navrhuji, aby byla jmenovanému výboru k podání zprávy o tomto vládním návrhu uložena lhůta do pondělí dne 19. února 1934 včetně.

Kdo s navrženou lhůtou souhlasí, nechť zdvihne ruku. (Děje se.)

To je většina. Lhůta je přijata.

Posl. Štětka a soudr. podali podle §u 46, odst. 2 jedn. řádu návrh, aby se do dnešní schůze dostavil předseda vlády a podal zprávu o měnových a hospodářských plánech vlády a o stanovisku československé vlády k událostem v Rakousku.

Návrh vyhovuje jedn. řádu a dám o něm rozhodnouti bez rozpravy prostým hlasováním.

Kdo souhlasí s návrhem posl. Štětky a soudr., aby se do dnešní schůze dostavil předseda vlády a podal žádanou zprávu, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Návrh jest zamítnut.

Oznamuji, že ihned po plenární schůzi konají schůze výbory ústavně-právní, zahraniční a rozpočtový.

Přerušuji jednání a sděluji, že se předsednictvo usneslo, aby příští schůze konala se zítra v pátek dne 16. února v 9 hod. dopol. s

pořadem:

1. Zpráva výboru rozpočtového o vládním návrhu (tisk 2483) zákona, kterým se mění nebo doplňují některá ustanovení jednak opatření Stálého výboru ze dne 7. listopadu 1929, č. 166 Sb. z. a n., o konečné úpravě československé měny, jednak zákona ze dne 14. dubna 1920, č. 347 Sb. z. a n., o akciové bance cedulové [podle §u 35 jedn. řádu].

2. Nevyřízené odstavce pořadu této schůze.

Končím schůzi.

(Konec schůze ve 2 hod. odpol.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP