Středa 16. října 1946

Předseda: Ke slovu není již nikdo přihlášen, rozprava je skončena. Dávám slovo k doslovu p. zpravodaji za výbor branný posl. Vičánkovi.

Zpravodaj posl. Vičánek: Vzdávám se slova.

Předseda: Dávám slovo k doslovu p. zpravodaji za výbor soc.-politický posl. Matýskovi.

Zpravodaj posl. Matýsek: Vzdávám se slova.

Předseda: Dávám slovo k doslovu p. zpravodaji za výbor rozpočtový posl. Vičánkovi.

Zpravodaj posl. Vičánek: Vzdávám se slova.

Předseda: Přistoupíme k hlasování.

Osnova má 2 paragrafy, nadpis a úvodní formuli.

Poněvadž není pozměňovacích návrhů, dám o celé osnově hlasovati najednou podle zprávy výborové. Jsou snad proti tomuto způsobu hlasování námitky? (Nebyly.)

Námitek není.

Kdo tedy souhlasí s celou osnovou zákona, to jest s jejími 2 paragrafy, nadpisem a úvodní formulí podle zprávy výborové, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Tím ústavodárné Národní shromáždění přijalo tuto osnovu zákona podle zprávy výborové ve čtení prvém.

Z usnesení předsednictva podle § 54, odst. 1 jedn. řádu vykonáme ihned druhé čtení.

Ad 3. Druhé čtení osnovy zákona o zvláštních služebních přídavcích justičních důstojníků z povolání a ostatních zaměstnanců vojenských justičních úřadů (tisk 132).

Jsou nějaké návrhy oprav nebo změn textových?

Zpravodaj posl. Vičánek: Prosím, aby před druhým čtením byla provedena nepatrná oprava tiskové chyby.

V nadpisu ve 2. řádku místo slovo "kancelářské" je vytištěno "kancelářské"; prosím, aby tam bylo vsunuto písmeno s.

Předseda: Kdo ve druhém čtení souhlasí s osnovou zákona tak, jak ji ústavodárné Národní shromáždění přijalo ve čtení prvém, s opravou právě uvedenou, nechť pozvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Tím ústavodárné Národní shromáždění přijalo tuto osnovu zákona také ve čtení druhém.

Tím je vyřízen 3. odstavec pořadu.

Před ukončením schůze sděluji, že dovolenou podle § 2, odst. 4 jedn. řádu dal jsem pro dnešní schůzi pp. posl. Zápotockému a Bezděkovi.

Navrhuji, aby výborům ústavněprávnímu, rozpočtovému, průmyslovému, zemědělskému, dopravnímu, technickému, živnostensko- obchodnímu a zásobovacímu stanovena byla lhůta k podání zpráv o vládním návrhu zákona o dvouletém hospodářském plánu (tisk 160) do středy dne 23. října 1946 do 18. hodiny.

Kdo s navrženou lhůtou jmenovaným výborům pro uvedený vládní návrh zákona (tisk 160) souhlasí, nechť zvedne ruku! (Děje se.)

To je většina. Lhůta je přijata.

Sděluji, že se předsednictvo usneslo, aby se příští schůze konala zítra ve čtvrtek dne 17. října 1946 o 13. hod. 30 min.

s pořadem:

1. Zpráva výborů zahraničního a soc.-politického o vládním návrhu (tisk 62), kterým se předkládá ústavodárnému Národnímu shromáždění k projevu souhlasu dohoda mezi vládou Československé republiky a vládou Svazu sovětských socialistických republik o právu obce a vzájemného přesídlení občanů české a slovenské národnosti, žijících ve Svazu sovětských socialistických republik na území bývalé Volyňské gubernie, a československých občanů ukrajinské, ruské a běloruské národnosti, žijících na území Československa, podepsaná v Moskvě dne 10. července 1946 (tisk 139).

2. Zpráva výboru rozpočtového o vládním návrhu zákona (tisk 61) o vyměřování obecní dávky z nájemného a obecních poplatků, vybíraných na podkladě nájemného nebo nájemní hodnoty, na léta 1944 až 1946 (tisk 155).

3. Zpráva výboru ústavně-právního o návrhu poslanců dr V. Procházky, dr Buriana, dr Řehulky, dr Kočvary, dr Johna, dr Púlla a druhů (tisk 140) na vydání zákona o ústavním výboru ústavodárného Národního shromáždění (tisk 156).

Končím schůzi.

(Konec schůze v 16 hod. 16 min.)


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP