Čtvrtek 5. února 1998

(Schůze opět zahájena v 15.32 hod)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dostavte se, prosím, do jednací síně, budeme pokračovat v jednání.

Předtím, než jsem přerušila jednání této schůze, jsem neudělila slovo panu poslanci Vikovi, a to vzhledem k tomu, že neprobíhala rozprava a podle § 67 mají právo vystoupit v této rozpravě pouze někteří vyjmenovaní - členové vlády a členové vedení Poslanecké sněmovny, předsedové klubů a prezident republiky.

Na druhou stranu musím říci, že podle znění § 77 odst. 7 je možné říci, že v nepřítomnosti předsedy vykonává práva předsedy podle tohoto zákona místopředseda klubu. Názory právníků v této sněmovně se neshodují na tom, zda je možné, či není možné výklad tohoto paragrafu použít, nicméně v tuto chvíli musím říci, že v případě pochybnosti ve prospěch, omlouvám se panu poslanci Vikovi a udílím mu slovo, pokud chce hovořit. (Potlesk.)

 

Poslanec Jan Vik: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně.

Dámy a pánové, jménem poslaneckého klubu SPR-RSČ chci sněmovně sdělit, že my návrh sociálních demokratů na zařazení nového bodu budeme podporovat, a to i přesto, že většina poslanců sociální demokracie hlasovala pro Česko-německou deklaraci.

Poslanci sociální demokracie, pakliže nejsou zcela naivní, mohli předvídat, že to tak dopadne a že to, co jsme se dnes dozvěděli, je jen začátek toho, před čím republikáni celá léta varovali. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a upozorňuji na to, že podle návrhu pana poslance Grosse budeme hlasovat o jeho procedurálním návrhu.

Ke slovu se hlásí předseda poslaneckého klubu Unie svobody pan poslanec Ruml, potom vidím přihlášeného předsedu poslaneckého klubu KDU-ČSL.

 

Poslanec Jan Ruml: Paní předsedající, za poslanecký klub Unie svobody žádám o přestávku do 16.00 hodin.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Janeček si v tuto chvíli již nepřeje vystoupit.

Vyhlašuji přestávku do 16.00 hodin, kdy bude projednáván bod "Interpelace". Pro informaci poslankyň a poslanců chci sdělit, že po bodu "Interpelace" bude možná ukončeno dnešní jednání a nebude se již pokračovat. Zítra budeme zahajovat v 9.00 hod. ráno a předpokládáme, že se bude jednat asi do 17.00 hodin.

(Schůze přerušena v 15.36 hod.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP