Čtvrtek 12. února 1998

(pokračuje Sládek)

Dámy a pánové, jaký zisk budete mít ze vstupu do Severoatlantické aliance, když nikdo z propagátorů vstupu do aliance nebyl schopen za celou dobu poskytnout jeden jediný konkrétní údaj, jednu jedinou finanční částku, jedno jediné alespoň ano -ne? Vždyť na mnohé otázky by se dalo odpovědět ano - ne. Příklad: dostaneme v rámci aliance zdarma jako počátek našeho nového vyzbrojení špičkové nejmodernější modely letadel? Stačí odpověď: ano - ne. Odpověď zní ne, dostaneme 20 let staré ojetiny za tak miliardové částky, že to bude znamenat výrazné snížení životní úrovně občanů naší země. Ano - porovnejme náklady a zisky, náklady a výdaje, řekněme si o tom, co získáme na vstupu do Severoatlantické aliance, ale měli bychom si to říci předtím, než budeme o vstupu do Severoatlantické aliance hlasovat.

Jaké následky může mít vstup do Severoatlantické aliance? V současné době probíhají i protichůdné trendy na světové scéně, ale faktem je, že se USA postupně zbavují zodpovědnosti za vývoj v Evropě, přestávají Evropu - kolébku každé války - hlídat, usměrňovat, že se USA uzavírají do sebe a do svých problémů, pokud nejsou nuceny řešit nějaké problémy se zásobováním energií. Faktem je, že velké Německo nabývá na síle, snaží se získat opět zpět svou politickou mezinárodní pozici a že postupně přebírá v Evropě úlohu hegemona. Německo krok za krokem soustavně, cílevědomě buduje svůj odvěký sen - Evropu pod taktovkou vyvoleného národa, což je neoddiskutovatelný fakt a i ten největší germanofil musí toto konstatování odsouhlasit.

Hovoří se o tom, že se v rámci Evropy rozhoduje mezi suverénními státy, za souhlasu suverénních států, ale všichni velmi dobře víme, že určující i pro politiku, pro politický vývoj, je koneckonců ekonomická váha, a ta je u Německa dnes již hrozivá.

Musím se jen připojit k varováním. První, kdo hovořil o tomto německém nebezpečí nebo nebezpečí, které vyplývá ze současného stavu Německa, byli právě republikáni. Dnes je v Německu podstatně více nezaměstnaných, než jich bylo zapotřebí k nástupu Adolfa Hitlera k moci.

Někdo může říci, že se situace neopakuje. Neopakuje, ale zglajchšaltování německé společnosti přece probíhá. Jak to, že byly v Německu přijaty zákony, podle kterých je možno odposlouchávat každého občana bez ohledu na jakákoliv omezení soukromí, je možné odposlouchávat málem i lékařské ordinace, zpovědnice nebo advokátní kanceláře? K čemu to povede? K vytváření atmosféry strachu a v atmosféře strachu bude možno srovnat všechny občany do jedné řady a Německo může vyrazit na Drang nach Osten.

Dámy a pánové, tyto aspekty bychom neměli rozhodně podceňovat. Německo má obrovské problémy, Německo má armádu nezaměstnaných, Německo se snaží zmanipulovat své občany a dostat je pod větší kontrolu, než jakou měla kdysi proklínaná východoněmecká Stasi. Od takového Německa k Německu, kde kancléř bude provádět základní výkop dálnice, je už jen nepatrný krůček, ke kterému stačí přispět i zhroucení mezinárodní scény.

Nebude mít vstup do Severoatlantické aliance za následek ovlivňování vnitropolitického vývoje v České republice? I na tuto otázku proti propagátorům vstupu do Severoatlantické aliance si republikáni musí odpovědět kladně.

Abych nebyl obviněn z toho, že zde konstruuji nějakou fantazii, rád bych zde připomenul zkušenosti Bosny, území, které není tak daleko od našich hranic, a události, které tam probíhají v reálném čase.

Brusel v Bosně jednoznačně preferuje některé představitele politické scény. Těm věnuje svou náklonnost, svou podporu. V Bosně byly uspořádány volby, které neproběhly podle představ bruselského patrona. Výsledek neodpovídal přání Severoatlantické aliance, a proto byly volby zrušeny a konány znovu, a byly by nejspíše konány tak dlouho, dokud by podle představ v Bruselu nevyšly.

Je to fantazie, že vojáci Severoatlantické aliance obsadili televizní vysílač, který propagoval opoziční politické strany v Bosně, vyrabovali technické zařízení, převezli ho do jiného města, a od té doby všechny televizní stanice v Bosně vysílají pod taktovkou Severoatlantické aliance, příp. protektora nebo správce německé národnosti? Dámy a pánové, to není fantazie, to je konstatování fakt.

Kdo se zaručí za to, že v případě umístění vojsk Severoatlantické aliance se nebude tato situace v České republice opakovat? Co když příští volby nebudou podle představ Hradu nebo současné hradní vlády? Co když ti tzv. mocní budou v pokušení přepracovat výsledky voleb pod patronátem vojsk Severoatlantické aliance, zrušit výsledek voleb, nechat vojáky aliance obsadit volební komise, volební místnosti, a co když to potom ti mocní zkusí znovu pod patronací aliance, jako to udělala aliance v Bosně?

Dámy a pánové, zneužití vojáků aliance pro usměrňování nebo úpravu vnitropolitického vývoje v České republice přece nelze vyloučit. Možná, že je fantazií to, že tady budeme mít nepolitickou politiku, oslabené nebo zrušené politické strany, servilní parlament, jehož pouhá polovina bude volena a druhá polovina bude jmenována prezidentem. Možná, že je to jen fantazie, ale po trpkých zkušenostech, které máme za celý život, by se nám toto stát mohlo, a potom by vojáci Severoatlantické aliance byli nejlepší oporou vládnoucího režimu, a to ne dočasně, ale na věčné časy.

My jsme měli na našem území již tolik cizích armád, a nejlepší způsob, jak se tohoto nebezpečí vyvarovat, je to, aby armády zůstaly každá ve své mateřské zemi. Koneckonců z vojenského hlediska nárazníkové pásmo je dobré jen na to, aby zdrželo nepřítele po tu dobu, než se stačí zmobilizovat druhý sled a zmobilizovat zálohy.

Několik kilometrů našeho nerovného povrchu by právě pro tyto účely Německu posloužilo velmi dobře.

Dámy a pánové, ztráta suverenity, zneužívání Severoatlantické aliance právě pro manipulaci s politickým vývojem, pro omezování lidských práv v České republice, pro ovlivňování naší budoucnosti, to je nebezpečí, které je velmi reálné a o kterém, bohužel, se vláda tváří, že neví.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP