Pátek 13. února 1998

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 317. Kdo je pro první návrh poslance Orla, který je pod písmenem D1? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh byl přijat. Pro se vyslovilo 123 poslanců, proti 2.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další návrh je uveden pod bodem D2. Je to návrh pana poslance Orla a jde o vypuštění dosavadního bodu 7 článku 1 usnesení ÚPV. Zpravodaj doporučuje, ministr rovněž. Upozorňuji, že to nevylučuje hlasování o novém znění stejného bodu, a to H4 na straně 10. Můžeme tedy hlasovat o návrhu D2.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. V hlasování pořadové číslo 318, které bylo zahájeno, se ptám, kdo souhlasí s návrhem pana poslance Orla. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Návrh D2 byl přijat. Pro se vyslovilo 120 poslanců, nikdo nebyl proti.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Poslední návrh pana poslance Orla je D3 - vložit slovo "neoprávněně". Pan ministr výrazně doporučil, já rovněž doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 319. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Pro se vyslovilo 128 poslanců, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další návrhy předložil pan poslanec Matulka. Jsou uvedeny na straně 8 pod písmenem E. První návrh je pod bodem 1. Je to komplexní návrh, který se týká článku 1 a 2 usnesení ústavně právního výboru. Pan ministr nedoporučuje, já rovněž nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme o tom hlasováním pořadové číslo 320. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento pozměňovací návrh nebyl přijat. Pro se vyslovilo 49 poslanců, proti 88.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Pan poslanec Matulka hlasování o svém návrhu pod bodem 2 písmeno E podmínil tím, nebude-li přijat jeho návrh pod bodem 1, což se stalo. Proto budeme nyní hlasovat o návrhu E2. Jde o vypuštění slov "pro svoji potřebu". Týká se to drogových přestupků. Pan ministr nedoporučuje, já rovněž nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 321 a ptám se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem 63 pro, 58 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další tři návrhy pana poslance Matulky pod body 3 až 5 v písmenu E na straně 8 až 9 jsou nyní nehlasovatelné, poté co byl přijat návrh D1 pana poslance Orla.

Můžeme přistoupit k dalšímu návrhu, a to pod písmenem G na straně 10. Jde o pozměňovací návrh pana poslance Langra, který je komplexní - vypustit body 1 až 4 článku 1 a celý článek 2, tedy trestnost držení drogy. Pan ministr nedoporučuje, já ponechávám na úvaze sněmovny.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování 322 a ptám se, kdo je pro návrh pana poslance Langra. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh nebyl přijat. Pro se vyslovilo 33 poslanců, proti 89.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Nyní můžeme přistoupit k hlasování o návrzích na straně 10 pod písmenem H, které jsem předložila já. Jde o legislativní úpravy k bodu 1 až 4. Vzhledem k tomu, že jsou to skutečně legislativní úpravy a pan ministr s nimi souhlasí, navrhovala bych, že by se mohlo hlasovat en bloc, pokud proti tomu nejsou námitky.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Má někdo námitky? Nemá.

Hlasováním rozhodneme o tom, zda souhlasíme s legislativními úpravami, které jsou uvedeny jako H1 až 4.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 323. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh byl přijat. Pro se vyslovilo 126 poslanců, proti 19.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Nyní můžeme přistoupit k pozměňovacímu návrhu pana poslance Klase na straně 11 pod písmenem CH. Je to jeden návrh a týká se změny ustanovení o nutné obraně, odstavec 2 § 13. Pan ministr nedoporučuje, já rovněž nedoporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 324 a ptám se, kdo je pro návrh pana poslance Klase-. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh nebyl přijat. Pro se vyslovilo 66 poslanců, proti 59. Požadovaného kvora nebylo dosaženo.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Další návrhy přednesla paní poslankyně Kupčová a jsou uvedeny na straně 11 pod písmenem I. Jako komplexní návrh je jí navrhována úprava článku 1 usnesení ústavně právního výboru, vypuštění bodu 4, a zároveň v článku 2 vypuštění bodu 5, slov "v malém množství". Smyslem návrhu je, aby držení drogy bylo pouze přestupkem. Paní poslankyně navrhuje vypustit tyto body. Pan ministr nesouhlasí, já to nechávám na úvaze sněmovny.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 325 a táži se, kdo souhlasí s návrhem paní poslankyně Jitky Kupčové. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh nebyl přijat. Pro se vyslovilo 43, proti 98.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Vzhledem k tomu, že nebyl přijat tento návrh, paní poslankyně Kupčová přednesla alternativní návrh, který je uveden dole na straně 11 pod písmenem I. Jde o vložení nového § 187B, který pojednává o zániku trestnosti v určitých případech, u trestného činu držení drog. Pan ministr souhlasí, já rovněž souhlasím.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 326 a ptám se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Ani tento návrh nebyl přijat, protože pro se vyslovilo 68 poslanců, proti 69.

 

Poslankyně Hana Marvanová: Nyní se můžeme vrátit k návrhu pana poslance Severy, uvedenému pod bodem F na straně 9. Jedná se o účinnost. Smyslem návrhu je odložená účinnost určitých ustanovení trestního zákona a přestupkového zákona. Pan ministr doporučuje, já rovněž doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 327 a ptám se, kdo je pro návrh pana poslance Severy. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Pro se vyslovilo 123 poslanců, proti 19. Návrh byl přijat.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP