Středa 1. dubna 1998

 

(pokračuje Štrait) 

Znovu opakuji a považuji to za velmi vážný zásah do sítě ve východních Čechách - mezi privátními nemocnicemi Aeskulap Červená Voda - když nikdo se nebaví s moravskotřebovskými, červenovodskými a také do Broumova se jezdí velice málo.

Proces restrukturalizace je natolik vážný, že je třeba ho nechat k řešení novému parlamentu a nové vládě.

Není pravdou, že tato fáze výběrového řízení není pro nemocnice, které bych zde mohl číst, ale nebudu to dělat, bez následků. Tato jednání výrazně znejistí místní lékaře v Červené Vodě, kde jsem byl předevčírem, takže lékaři odcházejí, hledají si nová zaměstnání, a docela přirozeně jsou znejistěni zaměstnanci, ale také pacienti. Přece pacient s nějakou recidivou nepůjde do nemocnice, která dříve nebo později padne. A tak nastává proces, že zdravotnické zařízení se prakticky odepíše. Varuji před tímto krokem a znovu vyslovuji podiv, že zastavení restrukturalizace, kterou jsme zde doporučili Ministerstvu zdravotnictví a vládě, pokračuje dále.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Štraitovi a končím obecnou rozpravu, protože se do ní již nikdo nepřihlásil.

Paní poslankyně, páni poslanci, v obecné rozpravě byl přednesen návrh panem poslancem Filipem na vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání.

 

Nyní vyhovím žádosti Klubu ODS o vyhlášení přestávky na půl hodiny, to znamená, že se sejdeme v 11.10 hodin. Upozorňuji, že zahájíme tím, že se bude hlasovat o předneseném návrhu pana poslance Filipa.

 

(Schůze přerušena v 10.42 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP