Pátek 3. dubna 1998

 

(pokračuje Zvěřina) 

Pokud jste se již přihlásili, ptám se, kdo je pro usnesení, které jsme právě přečetli, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto usnesení?

Děkuji vám. Dovolte, abych konstatoval, že v hlasování číslo 235 byl přednesený návrh přijat. Pro bylo 115 hlasů, proti 21. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme tudíž přijali.

Končím projednávání tří návrhů zákonů, které Poslanecké sněmovně vrátil Senát.

 

Podle schváleného pořadu přistoupíme nyní k projednávání bodu

 

59.
Vládní návrh ústavního zákona o bezpečnosti České republiky
/sněmovní tisk 282/ - třetí čtení

 

Zahajuji třetí čtení tohoto návrhu a prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujali ministr obrany pan Michal Lobkowicz a zpravodaj ústavně právního výboru a výboru pro obranu a bezpečnost pan poslanec Petr Koháček.

Dámy a pánové, pozměňovací návrhy k tomuto zákonu jsou uvedeny ve sněmovním tisku, který jsme obdrželi pod č. 282/5.

Prosím pana zpravodaje, aby se mnou sledoval rozpravu, kterou nyní otevírám. Písemné přihlášky do rozpravy nemám.

Do rozpravy jako první se přihlásil pan poslanec Payne, dávám mu proto slovo.

 

Poslanec Jiří Payne: Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych jenom upřesnil pozměňovací návrh, který jsem podával při druhém čtení.

Navrhoval jsem vypustit slovo "jednota" a vysvětloval jsem, z jakého důvodu toto slovo není potřebné v ústavním zákoně a z jakého důvodu zcela postačuje, budeme-li tam mít slova "územní celistvost".

Tento návrh, který jsem podával k článku 2, je vztahován i k článku č. 1, kde jsem navrhoval celkové vypuštění, tedy i vypuštění tohoto slova. I tento návrh byl podán k článku č. 1. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji pane poslanče. Přeje si ještě někdo vystoupit v diskusi k tomuto návrhu zákona? (Nikdo.) Přeje si pan zpravodaj závěrečné slovo? (Nepřeje.)

Hlásí se pan poslanec Tlustý, prosím.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, dámy a pánové, jménem klubu ODS žádám o třicetiminutovou přestávku na jednání klubu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji, pane poslanče. Vyhovuji vašemu přání, přerušuji jednání a sejdeme se v sále opět v 10.05 hodin.

 

(Schůze přerušena v 9.35 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP