Pátek 3. dubna 1998

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní bychom hlasovali o bodu 4B - návrh kolegy Payna. Tam se nahrazují slova "je-li třeba plnit mezinárodní závazky o společné obraně" slovy "vyplývá-li to z mezinárodních závazků".

Jako zpravodaj nedoporučuji, pan ministr také ne.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Takže hlasujeme o bodu 4B. Kdo podporuje tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování č. 244. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Můžeme konstatovat, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 8 a proti 112 poslanců.

 

Poslanec Petr Koháček: Protože s C1 už jsme se vyrovnali a tím i s článkem 2, můžeme přejít k článku 3. Článek 3 je identický ve znění všech čtyř výborů a ke všem čtyřem návrhům je podán návrh kolegy Payna vypustit čl. 2. (Předsedající: Odstavec 2!) Budeme tedy hlasovat ve znění ÚPV. Doporučuji jak přijetí znění článku ve znění ÚPV a tím pádem i všech ostatních výborů, tak podporuji návrh kolegy Payna na vypuštění článku 2. Takže nejdřív budeme hlasovat o článku ve znění ústavně právního výboru. (Námitky ze sálu.) Může to být, ale zkusil jsem to na začátku a nebylo to přijato s pochopením. Můžeme to vzít po odstavcích.

Pardon, odstavec 2, teď jsem nerozuměl poznámce z pléna. Takže budeme hlasovat o článku 3 ve znění ÚPV s tím, že pak budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegy Payna.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji.

Zahajujeme hlasování o znění článku 3 v dikci ÚPV, tak jak je navržen na straně 5. Kdo podporuje tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 245. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 140 a proti 1 poslanec.

 

Poslanec Petr Koháček: Nyní budeme hlasovat o návrhu kolegy Payna označeném jako B5, z právě přijatého znění vypustit čl. 2. Jako zpravodaj doporučuji, pan ministr také doporučuje. (Opět námitky ze sálu.) Omlouvám se, odstavec 2.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Z článku 3 vypustit odstavec 2, o tom hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo podporuje tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 135 a proti 22 poslanců. (Hlasování č. 246.)

 

Poslanec Petr Koháček: Přicházíme k článku 4 a zde si vás dovolím upozornit, že první dva návrhy, ale musíme o nich hlasovat, nedoporučuji. Doporučuji znění zahraničního výboru včetně pozměňovacího návrhu kolegy Payna na vypuštění spojky "i". Nicméně musíme podle našeho usnesení hlasovat nejprve o znění ÚPV, pak teprve o znění výboru pro obranu. Ani jedno z těchto znění nedoporučuji. Nejdříve tedy ústavně právní výbor.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Budeme nejdříve hlasovat o znění předloženém ústavně právním výborem. Pan zpravodaj nedoporučuje, pan ministr také nedoporučuje.

Kdo podporuje tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Zahajuji hlasování č. 247. Kdo je proti tomuto návrhu?

Vidíme, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovali 2 a proti 131 poslanců.

 

Dále budeme hlasovat o znění článku 4 v dikci výboru pro obranu a bezpečnost, jak je předložen na straně 6. Ptám se, kdo navrhuje znění, jak je navrženo VOB. Pan zpravodaj nedoporučuje, pan ministr nedoporučuje.

Kdo podporuje tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 248. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Ani tento návrh nebyl přijat, když pro hlasoval 1 a proti 127 poslanců.

Jako třetí v pořadí je návrh, o kterém tady byla řeč, to je návrh zahraničního výboru.

 

Poslanec Petr Koháček: S tím, že se pak bude ještě hlasovat o návrhu kolegy Payna.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Pan zpravodaj doporučuje, pan ministr doporučuje.

Kdo podporuje tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 249. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 141 a proti 16.

Nyní můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Jiřího Payna, to je návrh B6 na straně 7 - z usnesení zahraničního výboru vypustit spojku "i".

 

Poslanec Petr Koháček: Doporučuji, pan ministr také.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: V hlasování 250 se ptám, kdo návrh podporuje? Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Návrh byl přijat, když pro hlasovalo 144 a proti 16.

 

Poslanec Petr Koháček: Tím jsme se vyrovnali s článkem 4 a dostáváme se k článku 5, jehož znění přijaly výbor zahraniční, ústavně právní a výbor pro obranu ve stejném znění a k němuž přednesl pozměňovací návrh pan poslanec Filip pod písmenem E, ovšem ten se týká usnesení zahraničního výboru.

Budeme nyní hlasovat o znění ústavně právního výboru. Pan kolega Filip ovšem přednesl svůj návrh k výboru zahraničnímu. Pokud odhlasujeme znění ústavně právního výboru, nebude možné hlasovat o návrhu kolegy Filipa.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Na žádost z pléna jsem vás odhlásil a prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami. Děkuji. Takže můžeme hlasovat o znění ústavně právního výboru, tak jak je uvedeno ve znění článku 5 a jak je uvedeno na straně 7.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP