Čtvrtek 16. dubna 1998

 

(pokračuje Vymětal) 

Ale já si myslím, že na to má právo a nechť každý poslanec se k problematice vyjádří. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče Vymětale, vy jste mě možná špatně poslouchal. Když hovořil pan poslanec Novák - zřejmě jste zde nebyl, takže vás to omlouvá - vysvětlil jsem svůj názor na to, co má probíhat v rámci třetího čtení. Ale řekl jsem také, že se má mluvit k věci. Za tím si stojím a to budu od všech řečníků vyžadovat. To, že pan poslanec Tlustý jako předseda klubu hovořil v obecné rovině, mu jako předsedovi klubu zcela po právu přísluší. Že pan ministr vystoupil jako člen vlády - a vy to dobře víte v rámci znalosti jednacího řádu - on může vystoupit také. Tak bych prosil, abychom se jednacího řádu vzájemně drželi. Děkuji vám za pochopení.

Nyní, pokud nejsou další přihlášení - a není tomu tak -, rozpravu ve třetím čtení končím. Ptám se, zda pan poslanec Machovec za skupinu navrhovatelů hodlá vystoupit. Není tomu tak. Prosím pana poslance Karla Macha, aby se ujal svých povinností zpravodaje.

 

Poslanec Karel Mach: Pane předsedo, vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, mým úkolem jako zpravodaje k tomuto tisku ve třetím čtení je provést vás systémem pozměňovacích návrhů, které byly předloženy, a na závěr potom hlasovat o celé předloze, zda sněmovna souhlasí s tímto zákonem.

Nejdříve shrnu rozpravu. Potom bych potřeboval upřesnění pana poslance Nováka, protože jsem přesně nerozuměl, kam jeho legislativně technická úprava, která je možná ve třetím čtení, patří a zní, abychom se nedopustili nějakého omylu v rámci stenozáznamu a schvalování celého zákona.

V rozpravě vystoupili poslanci Tyl, Kováčik, Novák a Machovec, kteří podali v rámci možných návrhů legislativně technická upřesnění ve třetím čtení ke svým pozměňovacím návrhům, které jsou v tisku 214/3. Dále hovořili poslanci Tlustý, Hofhanzl, Lux a další, kteří hovořili k věci, ale v obecné rovině nepodali žádné pozměňovací návrhy, které jsou ve třetím čtení přípustné.

Tisk 214/3 obsahuje pozměňovací návrhy, které jsou označeny A. To jsou návrhy, které vlastně pocházejí z usnesení zemědělského výboru a jsou výsledkem konsenzuálního projednávání. Pak to jsou pozměňovací návrhy, které jsou označeny písmenem B a které jsou vlastně pozměňovacími návrhy poslanců.

Poslanec Novák - nyní prosím, aby mě sledoval, protože nemám jeho návrh písemně - navrhuje vložit nový § 13 f). Odstavec 2 tedy bude znít: Dodatečný majetkový podíl stanovený všem oprávněným osobám do § 14. Je tomu tak, pane poslanče? (Ano.)

Druhý návrh podal pan poslanec Machovec, který chce v bodu 11 tisku 214/3 změnit poznámku pod čarou, která nebude znít č. 20d), ale 20e). To je veškerá změna. Toto upřesnění je k návrhům v tisku 214/3 podaným kolegou Novákem a Machovcem.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, protože se schyluje k hlasování, všechny vás odhlásím. Chci využít svého práva a říci vám, že hlasování začne ve 12.47 hodin. Pan kolega Gross jako předseda klubu mě žádá o přestávku v trvání 10 minut. Je to přesně na rozhraní, se kterým si - upřímně řečeno - nevím rady. Spíše si myslím, že bychom k hlasování měli přistoupit po polední přestávce. Sejdeme se ve 14.30 hodin a začneme hlasováním o pozměňovacích návrzích k tomuto návrhu zákona.

 

(Schůze přerušena ve 12.45 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP