Čtvrtek 16. dubna 1998

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje tento návrh v hlasování č. 415, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 130 a proti byl 1 poslanec.

 

Můžeme pokračovat v hlasování.

 

Poslanec Karel Mach: To jsou všechny návrhy, které byly předneseny a jsou v tisku ... Promiňte, já se omlouvám, ještě je tu poslední návrh pod písmenem E pana kolegy Brožíka, který máte písemně, čili myslím, že o něm můžeme hlasovat. V tomto bodě nechávám na vůli sněmovny, pan předkladatel doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Předkladatel doporučuje.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 416. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 75 a proti bylo 67 poslanců.

 

Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Karel Mach: To jsou, pane místopředsedo, všechny návrhy, které jsme odhlasovali, veškeré návrhy, které byly předneseny ve druhém čtení a jsou v tisku 214/3. Teď nám zbývá, podle mého názoru, hlasovat o usnesení jako celku, to jest o celém návrhu zákona, předneseném kolegou Machovcem a dalšími, jako novely zákona č. 42.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji vám, pane zpravodaji. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Karla Machovce a dalších na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 42/1992 Sb., o úpravě majetkových vztahů a vypořádání majetkových nároků v družstvech, ve znění pozdějších předpisů, a zákon ČNR č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku č. 214, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

V hlasování č. 417 se ptám, kdo tento návrh podporuje, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 78 a proti bylo 69 poslanců.

 

Ukončili jsme tento bod. Děkuji zpravodaji. Děkuji předkladateli.

Dámy a pánové, vidím zvednutou ruku pana kolegy Brožíka. Prosím. Dámy a pánové, prosím o klid.

 

Poslanec František Brožík: Pane předsedající, já bych chtěl vznést námitku pro hlasování č. 416, protože mi není jasné, jak mohlo být, že se zdržel hlasování předseda sněmovny Miloš Zeman, když tu není přítomen.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Nevím, jestli tohle je dostatečný důvod k revokaci hlasování. Dobře. Námitka byla vznesena. Kdo souhlasí s tím... Já se ptám pana kolegy Brožíka, byla-li to z jeho strany formální námitka proti hlasování, o které bychom měli hlasovat.

 

Poslanec František Brožík: (Hovoří z místa): Když odešel a nebyl tady vůbec, když jste dělal novou registraci.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Takže nebyla to formální námitka. Děkuji. Dámy a pánové, dalším bodem našeho programu je bod

 

51.
Návrh poslanců Oldřicha Kužílka a Hany Marvanové na vydání zákona,
kterým se mění zákon České národní rady č. 102/1992 Sb.,
kterým se upravují některé otázky související s vydáním zákona č. 509/1991 Sb.,
kterým se mění, doplňuje a upravuje občanský zákoník
/sněmovní tisk 257/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů za navrhovatele zaujala paní poslankyně Hana Marvanová a zpravodaj ústavně právního výboru pan poslanec Libor Kudláček. Technicky nemáme ještě vše připraveno, vyhlašuji tedy pět minut přestávku. Sejdeme se ve 14.51 hodin.

 

(Schůze byla přerušena ve 14.47 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP