Parlament České republiky

POSLANECKÁ SNĚMOVNA

1998

2. volební období

263

USNESENÍ

rozpočtového výboru

z 31. schůze dne 21. ledna 1998

 

k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 499/1990 Sb., o přepočtu devizových aktiv a pasiv v oblasti zahraničních pohledávek a závazků organizací v souvislosti s kursovými opatřeními (tisk 314)

Po úvodním slově náměstka ministra financí JUDr. P. Fišera, zpravodajské zprávě posl. R. Koláře a po rozpravě rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu

I. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby s vládním návrhem zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 499/1990 Sb., o přepočtu devizových aktiv a pasiv v oblasti zahraničních pohledávek a závazků organizací v souvislosti s kursovými opatřeními (tisk 314) vyslovila souhlas s těmito připomínkami:

V Čl. I

doplnit odstavce 5 a 6, které znějí:

"(5) Organizace je oprávněna o změnách ve smyslu odst. 2 účtovat počínaje účetním obdobím roku 1997; o změnách v roce 1997 lze účtovat nejpozději do uzavření účetních knih a sestavení účetní uzávěrky za tento rok.

(6) Řízení podle tohoto ustanovení nepodléhá správnímu řádu 1) .

1) Zákon č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní řád).";

Bod 2

Úvodní věta zní: " 2. V § 4 se slovo "federální" vypouští, dosavadní text se označuje jako odst. 1 a doplňují se odst. 2, 3, 4, 5 a 6, které včetně poznámky pod čarou znějí:";

II. zmocňuje předsedu výboru a zpravodaje, aby s tímto usnesením seznámili Poslaneckou sněmovnu Parlamentu.

 

Robert KOLÁŘ v.r.
zpravodaj

Jan TŘEBICKÝ v.r.
ověřovatel

 

Jozef WAGNER v.r.

předseda

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP