Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Teď mě ještě upozornila paní kolegyně Buzková, že stále ještě existuje původní návrh, jak byl předložen v úvodním dnu jednání této schůze, to znamená tento návrh beru jako protinávrh k původnímu, tudíž o něm nechám v tuto chvíli hlasovat. Prosím, abyste se všichni, kteří máte zájem, zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

 

Zahajuji nyní hlasování pořadové číslo 46 a ptám se, kdo souhlasí s předloženým návrhem usnesení, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Kdo se zdržel hlasování?

Konstatuji, že pro předložený návrh usnesení hlasovalo 175 poslanců, proti byli 3, zdrželo se nula, nehlasovalo 17 z přítomných 195 poslanců. Návrh byl tedy přijat. Původní návrh, který byl předložen ve středu v úvodním dni jednacího dne této schůze, přijat nebyl a je nehlasovatelný.

 

Děkuji vám, zvládli jsme další bod z druhé schůze Poslanecké sněmovny a nyní před námi je bod, který máte v návrhu pořadu schůze pod číslem 8, a to je

 

8.
Návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny

 

Podle § 50 odst. 1 písm. t) našeho jednacího řádu potvrzuje předsedy výborů v jejich funkci Poslanecká sněmovna. Chci vás informovat, že na ustavujících schůzích výborů byli jejich předsedové zvoleni takto:

předsedou petičního výboru byl zvolen poslanec Cyril Svoboda,

předsedou rozpočtového výboru byl zvolen poslanec Vlastimil Tlustý,

předsedou hospodářského výboru byl zvolen poslanec František Brožík,

předsedou ústavně právního výboru byla zvolena poslankyně Jitka Kupčová,

předsedou výboru pro evropskou integraci byl zvolen poslanec Jaroslav Zvěřina,

předsedou výboru pro obranu a bezpečnost byl zvolen poslanec Petr Nečas,

předsedou výboru pro sociální politiku a zdravotnictví byl zvolen poslanec Zdeněk Škromach,

předsedou výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu byl zvolen poslanec Petr Mareš,

předsedou výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí byl zvolen poslanec Miroslav Beneš,

předsedou zahraničního výboru byl zvolen poslanec Lubomír Zaorálek,

předsedou zemědělského výboru byl zvolen poslanec Jaroslav Palas.

 

Otevírám tedy rozpravu k tomuto bodu a dávám vám možnost se přihlásit k přednesenému konstatování výsledku voleb v jednotlivých výborech Poslanecké sněmovny. Do rozpravy se nikdo nehlásí. Tudíž ji uzavírám a doporučuji, abychom hlasovali o potvrzení každého předsedy zvlášť, pokud není k tomuto způsobu hlasování nějakých námitek.

 

Námitky nevidím a zahajuji tedy hlasování pořadové číslo 47 a ptám se, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedy petičního výboru potvrdili poslance Cyrila Svobodu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování číslo 47 ze 195 přítomných poslanců hlasovalo 144 pro, proti 24. Pan předseda Cyril Svoboda byl potvrzen ve své funkci.

 

Další hlasování bude k návrhu usnesení, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedy rozpočtového výboru potvrdili poslance Vlastimila Tlustého, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Zahájil jsem právě nyní hlasování. Kdo je proti? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování číslo 48 ze 194 přítomných poslanců hlasovalo pro 159, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Zahajuji další hlasování a ptám se, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedy hospodářského výboru potvrdili poslance Františka Brožíka, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování číslo 49 ze 195 přítomných poslanců hlasovalo pro 167, proti žádný. Pan poslanec Brožík byl potvrzen ve své funkci předsedy hospodářského výboru.

 

Budeme hlasovat dále. Zahajuji další hlasování a táži se, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedkyně ústavně právního výboru potvrdili poslankyni Jitku Kupčovou, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Máme za sebou hlasování pořadové číslo 50. Ze 195 přítomných poslanců hlasovalo 164 pro, nikdo proti.

 

V dalším hlasování, které tímto zahajuji, se táži, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedy výboru pro evropskou integraci potvrdili poslance Jaroslava Zvěřinu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování číslo 51 ze 195 přítomných poslanců hlasovalo pro 159, nikdo proti.

 

V dalším hlasování rozhodneme o tom, kdo souhlasí s tím, abychom ve funkci předsedy výboru pro obranu a bezpečnost potvrdili poslance Petra Nečase.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo souhlasí, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku.

Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování číslo 52 ze 195 přítomných poslanců hlasovalo pro 162, proti nikdo.

 

V dalším hlasování rozhodneme o tom, kdo souhlasí, aby ve funkci předsedy výboru pro sociální politiku a zdravotnictví Poslanecká sněmovna potvrdila poslance Zdeňka Škromacha.

Zahajuji hlasování. Prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 53 z přítomných 196 poslanců hlasovalo pro 163, proti nebyl nikdo.

 

V dalším hlasování rozhodneme o tom, zda Poslanecká sněmovna souhlasí, abychom ve funkci předsedy výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu potvrdili poslance Petra Mareše.

Zahajuji hlasování a prosím, aby ten kdo souhlasí, stiskl tlačítko a zvedl ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 54 ze 197 přítomných poslanců hlasovalo pro 143 poslanců, proti 30, návrh byl přijat.

 

Dalším hlasováním rozhodneme o tom, zda Poslanecká sněmovna souhlasí, abychom ve funkci předsedy výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí potvrdili poslance Miroslava Beneše.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování číslo 55 ze 196 přítomných poslanců hlasovalo 163 pro, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP